Reisverslag Rotterdam – Barcelona 2006

Dag 1 Donderdag 1 juni 2006

Bestemming : Tienen
Vertrektijd : 8:00 uur
Aankomst tijd : 19:00 uur Gereden tijd : 8 uur 40 min
Afgelegde afstand : 175,7
Gemiddelde snelheid :21,20 km
Maximale snelheid : 52 km
Stijgings percentage : 7%
Totaal aantal km : 175,7
Weer : later

Na een onrustige nacht is het eindelijk zover, de dag waar ik al maanden naar uit kijk is aangebroken. Een lange voorbereiding is vooraf gegaan ( route uitstippelen, materiaal aanschaffen, fietstrainingen, weblog maken….) maar nu kan ik vandaag eindelijk vertrekken.
Om 8:00 uur kwamen de eerste kennissen en buren om me uit te zwaaien wat ik hartstikke leuk vond.
Om 8uur 20 vertrokken om de kinderen naar school te brengen en afscheid te nemen. Ze zullen me missen en ik hun ook natuurlijk. Bij school stonden ook nog een aantal kennissen om afscheid te nemen. Om 8uur40 vertrokken. Het weer was koud 11graden er stond een harde wind die ik in het begin lekker in de rug had en later in België in de zij, dat voelde als tegenwind.
Ik had met mijn vader afgesproken bij Mc Donalds in Dordrecht langs de A16. Ik was daar om 10:00 uur. Een cheeseburger menu gegeten en koffie gedronken. Om 10uur45 afscheid genomen en vertrokken. Het was nog steeds droog totdat ik België binnen reed toen begon het te plenzen, regenpak aangetrokken en niet meer uitgetrokken totdat ik op plaats van bestemming was.
Op de weg naar Tienen kwamen de eerste heuvels al 7 procent wat toch wel zwaar aanvoelde na 150km.
Ik had ondertussen besloten om niet te gaan kamperen in die stromende regen, dus in Tienen een hotel opgezocht. Dat was toch wel lekker na zo’n zware dag een heerlijke warme douche genomen en heerlijk gegeten in het restaurant van het hotel.
Al met al een lekkere voorsprong genomen op mijn dag gemiddelde van 110km per dag. Kan ik als het beter weer wordt wat meer rust nemen.
Morgen sluit ik voor het eerst aan op de route die ik ga volgen volgens de boekjes van Paul Benjaminse.

Dag 2 Vrijdag 2 juni 2006

Bestemming : Houyet
Vertrektijd : 9:00 uur
Aankomst tijd : 18uur15
Gereden tijd : 5uur 55min
Afgelegde afstand : 110,1km
Gemiddelde snelheid : 19,5 km
Maximale snelheid : 57,5 km
Stijgings percentage :12% gemid.3%
Totaal aantal km : 285,8 km
Weer : om 16:00

Na redelijk geslapen te hebben om 7:00 uur opgestaan. Lekker ontbeten en om 9:00 uur vertrokken.
Het weer is gelukkig droog. Na wat zoekwerk de route volgens de boekjes gevonden. Het eerste stuk ging als de brandweer het ging over een betonnen fietspad waar vroeger de trein heeft gereden. Ik had er een goede vaart in totdat ik na ong. 18 km een raar geluid hoorde, wat bleek de achter bagagedrager was helemaal los getrild waardoor het spatbord tegen de band aanliep. Nadat ik dit hersteld had ging het lekker tot aan Namen. Daar heb ik geluncht bij Mc Donalds. Het volgende stuk van Namen naar Dinant was een ramp wat een slechte weg. Onvoorstelbare kinderkopjes geven onuitstaanbare trillingen, (zelfs ik vond het niet lekker) met als resultaat dat het spatbord weer aanliep. Wat bleek nu, de achter bagagedrager was verbogen waarschijnlijk door de zware last van de fietstassen en de tent. Deze weer recht gebogen en ik kon weer fietsen. Ik heb mijn twijfels of deze het volhoudt tot Barcelona. Na Dinant begon het echte klimwerk (behoorlijk pittig) wat aanhield tot Houyet waar ik overnacht. Ik heb een eenvoudige camping gevonden aan de rivier de Lisse. Mijn tent opgezet en een heerlijke douche genomen, gelijk mijn kleren gewassen die lekker kunnen drogen in het zonnetje die heerlijk aanwezig is. In de kantine van de camping een heerlijke spaghetti bolagnaise gegeten. Morgen is een zware dag met veel klimwerk.

Dag 3 Zaterdag 3 juni 2006

Bestemming : Jamaigne
Vertrektijd : 9uur15
Aankomst tijd : 18uur30
Gereden tijd : 5uur10 min
Afgelegde afstand : 90,3
Gemiddelde snelheid : 17,6
Maximale snelheid : 57,5
Stijgings percentage : 12% gem 3%
Totaal aantal km : 376,1
Weer : 16 graden

Heerlijk geslapen in mijn tent, alleen om 5 uur gewekt door een enorm fluitconcert van de vogels, mooi he die natuur. Het is ook koud s, nachts. Mijn slaapzak houd me wel warm alleen heb je een koud gezicht. Om 7uur opgestaan ontbeten in de tent want het regende. Tent nat ingepakt en om 9uur15 vertrokken. Na ongeveer 20min werd ik ingehaald door een grote landcruiser en wat bleek het was mijn neef Andre en Carla die me een dagje kwamen opzoeken. Dat was een hele leuke verassing. We hebben onderweg samen geluncht dat was heel gezellig. Het kwam achteraf goed uit dat Andre er was want de route beschrijving in het boekje is verwarrend in deze omgeving dus ging Andre de route alvast verkennen wat mij heel wat zoekwerk en verkeerd rijden behoede, en dat verkeerd rijden en weer terug moeten is heel vermoeiend in deze bergzame omgeving. Maar helaas toen mijn neef weg was om een hotel te regelen ben ik toch behoorlijk verkeerd gereden, (de wegaanduiding is echt kl.te in België) een paar keer gevraagd aan mensen maar die zijn echt simpel geen een wist een plaats op de kaart in hun omgeving. Ik zat behoorlijk 20km van de route vandaan. Andre gebeld en hij heeft me terug gebracht naar de route. Het zware van de Ardennen is niet alleen de steile weggetjes maar ook de hoeveelheid ervan. Na een klim volgt gelijk een afdaling en beneden aangekomen meteen weer een klim.
Op de camping aangekomen samen met Andre en Carla de tent opgezet en daarna een heerlijke douche genomen. Dat was lekker na zo’n zweet dag. Daarna met zijn drieën naar een restaurantje gegaan waar ik een heerlijke steak heb gegeten. Daarna hebben ze mij terug gebracht naar de camping en afscheid genomen. Het was ondertussen 22:00 uur en ik moest nog mijn dagboek bijwerken. Om 23:00uur was ik klaar en ben ik gaan slapen.
De camping zit vlak bij de Franse grens dus morgen zit ik in Frankrijk.
Camping koste 10 euro20

Dag 4 Zondag 4 juni 2006

Bestemming : Villers sur Meuse
Vertrektijd : 9uur15
Aankomst tijd : 18:00
Gereden tijd : 5uur38
Afgelegde afstand : 106,7 km
Gemiddelde snelheid : 18,9km
Maximale snelheid : 59,5
Stijgings percentage : 10% gem 3%
Totaal aantal km :482,8

Weer :

Om 7 uur opgestaan weer gewekt door de natuur, en om 9uur15 vertrokken. Na 10 km reed ik Frankrijk binnen. Alweer een mijlpaal bereikt. Frankrijk begint gelijk met een klim. Het is vandaag weer enorm bergzaam, en dat duurde tot aan Verdun. In Montmedy binnen in de vesting geweest en daar even rond gekeken. Onderweg zag ik opeens Andre en Carla weer, ik dacht dat ze naar huis waren. Maar ze wilde nog een dagje leedvermaak hebben. Met hun samen geluncht in Vilosnes. Een heerlijke steak a poivre gegeten. Vandaar was het nog 49 km naar de camping. Onderweg kwam ik langs Verdun wat best een mooie stad is. Veel terrasjes en toeristen, daar even wat gedronken en weer verder gefietst. Na Verdun werd het wat vlakker je fiets dan langs de maas. Het weer was lekker 17 graden en een stevige westen wind. Gisteren had ik al last van mijn achterwerk wat vandaag alleen maar erger werd. Mijn zadel en achterwerk zijn een beetje op elkaar uit gekeken, denk ik. Regelmatig moest ik uit het zadel om de pijn wat te verlichten. Toen ik ging douchen op de camping voelde ik een grote blaar op mijn rechter bil. Deze door geprikt en een pleister met betadine er op gedaan. Dit komt waarschijnlijk omdat er een paar naden in de zeem van mijn broek zitten. Morgen doe ik een andere broek aan zonder naden. Hopelijk gaat het morgen beter.
Toen ik bij de camping aan kwam bleek het een hele kleine camping te zijn zonder kantine. Er stonden wel 4 Nederlanders waarbij ik gelijk bij een werd uitgenodigd om mee te eten lekker nasi gegeten. Daarna tentje opgezet, douchen en dagboek bijwerken. Ik heb ook nog mijn ketting schoon gemaakt en ingespoten met teflon spray.
De camping is goedkoop 4 euro 90

Dag 5 maandag 5 juni 2006

Bestemming : Bayon
Vertrektijd : 9uur 05
Aankomst tijd : 18 uur 10
Gereden tijd : 6uur 46
Afgelegde afstand :125,8
Gemiddelde snelheid :19,5
Maximale snelheid : 48km
Stijgings percentage : 7% gem 2%
Totaal aantal km :608,1

Weer :

Om 7uur opgestaan gedouched broodjes gegeten en kopje thee. De tent is nat want het heeft vannacht geregend. Tassen en tent weer ingepakt, het vaste ritueel wat nog steeds niet gaat vervelen. Om 9uur05 vertrokken. Het begon lekker er zat een goede vaart in. Na 20km een flinke pukkel moeten nemen daarna redelijk vlak. Er is hier vroeger behoorlijk wat oorlog gevoerd want het barst er van de militaire begraafplaatsen. De route ging via Toul wat een redelijke stad is. Helaas alles was dicht i.v.m. een feestdag (Pinksteren). Even rondgekeken en snel weer doorgefietst. De route heeft 2 varianten en ik heb voor de variant langs de Moezel gekozen, deze is 50km langer maar schijnt veel mooier te zijn, en er zijn meer campings onderweg. Het begon goed een mooi fietspad langs de Moezel, maar dat hield op een gegeven moment op. De route ging nu meer wat hoger langs de Moezel wat ook inhield dat ik weer wat meer moest klimmen. De camping is wederom vrij klein zonder kantine en geen internet. Maar de jongen bij de receptie was zo aardig dat ik bij hem thuis op internet de weblog mocht bijwerken. Hij zou om 7uur naar huis gaan, dus ik heb snel de tent opgezet en gedouched. Ik was om 21:00 uur klaar daarna moest ik nog eten, alles was dicht in het dorp dus heb ik maar een kant en klare maaltijd klaar gemaakt. Smaakte best lekker. Dagboek nog even bijgewerkt en om 23:00 uur gaan slapen.
De camping is goedkoop 4 euro 90

Dag 6 dinsdag 2006

Bestemming : Conflandey
Vertrektijd : 9uur 40
Aankomst tijd : 18 uur 05
Gereden tijd : 6uur 15
Afgelegde afstand :116,6
Gemiddelde snelheid :18,6
Maximale snelheid : 59km
Stijgings percentage : 10% gem 2%
Totaal aantal km :724,7

Weer :

Vannacht was het koud en het heeft flink geregend. Door dat gekletter moest ik er nog uit ook om te plassen. Rond 6 uur werd ik gewekt door een paar eenden, ik weet niet wat die aan het doen waren maar wat maakte die een herrie. Al met al niet zo lekker geslapen ben niet echt uitgerust, de benen voelen een beetje zwaar aan. Om 7uur30 opgestaan en eerst alle natte kleren opgehangen om te laten drogen in het zonnetje die net achter de wolken vandaan kwam. Om 9uur 40 vertrokken. De rit begon gelijk met een klim en dat ging de volgende 50km zo door, klimmen en weer dalen en weer klimmen. Niet zo zwaar als in de Ardennen maar toch behoorlijk het hoogste punt was bijna 500 meter. Daarna kwam een vlak stuk langs de Moezel heerlijk was dat. Daarna kwam er weer wat behoorlijk klimwerk om bij de Saone te komen waar ook de camping is. De camping is klein niet echt een camping ze verhuren er stacaravans waar ze volgens mij nog mee bezig zijn want er was er geen een verhuurd. E lagen wel 2 jachtjes aangemeerd die gebruik maakte van het sanitair.
Ik kom nagenoeg geen fietsers tegen onderweg tot nu toe. Doordat je op de fiets geen herrie maakt kom je ook veel wilde dieren tegen onderweg ik heb al 2 herten en een vos gezien. Die vos schrok zo dat hij bijna onder mijn fiets rende.
In de kantine een pizza gegeten en nog een besteld een was niet genoeg, je hebt door het fietsen een enorme trek de hele dag. Verder was er niks te doen even een rondje gelopen en om 22:00 uur naar bed gegaan.
Het doorprikken van de blaar heeft geholpen ik heb er minder last van.

Dag 7 woensdag 006

Bestemming : Pontailler sur Saone
Vertrektijd : 9:00
Aankomst tijd : 18 uur 20
Gereden tijd : 6uur 23
Afgelegde afstand :117,2
Gemiddelde snelheid :18,3
Maximale snelheid : 45,5km
Stijgings percentage : 11% gem 2%
Totaal aantal km :841,9

Weer :

Ik heb lekker geslapen wel weer gewekt door de vogels om 05:00 uur maar daarna toch weer ingeslapen tot 07:00 uur. Het is droog en het zonnetje schijnt al. Nou het vaste ritueel begint weer. Ik heb ook al een paar dagen last van mijn linker knie, ik hoop dat het vandaag beter gaat. Met mijn achterwerk gaat het beter ik geloof dat die twee het bijgelegd hebben, maar ja het blijft een zwart zadel! Om weer op de route te komen vanaf de camping moest er al weer geklommen worden en dat ging nog wel even door. Na ongeveer 10km kwam ik naast de Saone te rijden die weg was vlak maar enorm slecht. De bagagedrager kon dat niet aan en na 15km moest ik stoppen het spatbord liep aan tegen de band ik kon niet verder. Na ruim een uurtje sleutelen kon ik weer verder. Het spatbord zit nu hoger, ziet er veel ruiger uit had ik eerder moeten doen. Het resultaat was perfect ik kon eindelijk normaal fietsen. Ik kan niet zingen maar ik zat te zingen van blijdschap op de fiets. Ik heb verder de hele dag naast de Saone gefietst af en toe er vanaf en dan stijgen en daarna weer er na toe afdalen. Die slechte weg zorgde er wel voor dat ik niet echt door kon fietsen. De route ging door de stad Gray heen. Toen ik daar binnen reed zag ik een vrouw bij een benzinepomp met een hogedrukspuit de straat schoon spuiten. Mijn ketting van de fiets was ondertussen wel smerig geworden, dus ik dacht ik vraag aan haar of ik even mijn ketting mag schoonspuiten. Haar antwoord was keihard nee de bitch. Oké dan niet. Door gefietst tot ik Mc Donald zag daar even gegeten. Ik zag aan de overkant een wasserette waar jezelf je auto kan schoon spuiten. Daar mijn ketting schoon gespoten en ingevet, hij fietste weer heerlijk daarna.
Ik heb ook mijn zadel wat hoger gezet, misschien helpt dat voor mijn knie. Op de camping aan gekomen wat een mooie camping is de tent weer opgezet. Ik zag ook een wasmachine daar gelijk mijn kleren ingegooid, want die begonnen nu toch wel behoorlijk te ruiken. Ik heb ze onderweg wel uit gespoeld maar zonder zeep gaat dat toch niet zo goed. Na 30min was de machine klaar en mijn kleren roken weer heerlijk fris. De was opgehangen en gaan eten. Ik heb een heerlijk stuk zalm gegeten met friet. Dagboek bij gewerkt en om 22:00 uur gaan slapen.

Dag 8 donderdag 8 juni

Bestemming : Chagny
Vertrektijd : 9:00
Aankomst tijd : 18:33
Gereden tijd : 5:04
Afgelegde afstand : 100,7
Gemiddelde snelheid : 19,7
Maximale snelheid : 48
Stijgings percentage : 7%
Totaal aantal km :
Weer :

Om 5:30 gewekt door een boer die bezig was met zijn grasmaaier, om 6:30 opgestaan. Lekker op mijn gemakkie ontbeten en spullen opgeruimd. Ik had gehoord dat je bij het bureau voor toerisme in het dorp kan internetten. Om 9:00 uur vertrokken van de camping en om 9:10 was ik bij het bureau die pas om 9;30 open gaat, dus even wachten, want het thuisfront heeft al weer een tijdje niks gezien. Om 11 uur 30 was ik klaar, dus ik zal vandaag niet veel km maken. Dat wordt doortrappen om toch nog 100km te halen. Tot aan Beame kon ik lekker doortrappen het was licht glooiend. In Beame aangekomen wat een klein stadje is met een leuk oud centrum, daar een beetje rondgekeken en dat was heel interessant al die Françaises in die luchtige zomerse kleding, er kwamen ondeugende gedachtes opzetten dus maar weer snel opgestapt en verder gefietst.
Na Beame kom je in de wijngaarden van Frankrijk overal waar je kijk zie je wijnstronken. Het werd het ook meer heuvelachtig. Al met al is het een ontzettende mooie route, ongelooflijk dat een Nederlander deze weggetjes heeft kunnen vinden, vaak als je aan de lokale bevolking de weg vraagt weten die het geen eens. Ik geniet iedere dag weer. Je kunt alleen niet door fietsen je moet goed opletten, want je rijdt zo een afslag voorbij, je moet ook, regelmatig stoppen om de kaart te lezen die af en toe niet zo duidelijk is. Dit zorgt er wel voor dat je gemiddelde snelheid niet zo hoog is.
Het weer wordt ook steeds beter wat wel inhoud dat je meer gaat drinken. Ik drink gemiddeld 6 liter water op een dag.
Om 18uur30 kwam ik aan op de camping wat een mooie 3 sterren camping is. Tent opgezet gedouched en wat gegeten in de kantine. Om 22:00 uur naar bed gegaan.

Dag 9 Vrijdag 9juni 2006

Bestemming : Matour
Vertrektijd : 8:45
Aankomst tijd: 16uur 00
Gereden tijd: 4:40
Afgelegde afstand :85,4
Gemiddelde snelheid: 17,5
Maximale snelheid: 51,5
Stijging percentage: 13%
Totaal aantal km:1028
Weer

Vannacht heerlijk geslapen en lekker gedroomd over die Françaises. Om 7:00 uur opgestaan en het vaste ritueel weer afgehandeld. Ik krijg er steeds meer handigheid in daardoor zat ik vandaag al om 8uur45 op de fiets. Ik had nog wat fruit meegekregen van een Nederlands echtpaar uit Stein in Limburg, ze vonden het heel interessant wat ik aan het doen ben, en zouden het gaan volgen op de weblog.
Het eerst stuk een klein beetje klimmen om vervolgens op een heerlijk fietspad te komen, waar vroeger een trein heeft gereden, daar hebben ze nu een fietspad van gemaakt wat heel leuk is, je passeert al die oude stationnetjes. Dit fietspad loopt tot aan Cluney, dat is wederom een klein stadje. Ik was lekker opgeschoten op dat fietspad waardoor ik al vroeg aan kwam in Cluney. Ik heb daar ook wat gegeten.
Hier in Cluney eindigt ook het eerste boekje van Paul en kan ik beginnen aan deel 2 Cluney -Barcelona.
Vanaf Cluney laat je het vlakke achter je en begint het echte klimwerk. Het was even zoeken om de route weer op te pikken vanuit Cluney. In het boekje van Paul staat dat er een fantastische camping in Matour zit. Dit sprak mij wel aan ondanks dat het nog vroeg was en ik nog geen 100 km had gefietst, toch besloten om daar te overnachten; Toen ik het dorpje binnenreed zag ik een supermarkt waar ik wat inkopen heb gedaan. Ik zag ook een Nederlandse ligfiets alleen zag ik de piloot niet, een beetje om me heen gekeken en ja hoor daar zag ik in de schaduw een oudere man zitten. Hij zei tegen me dat het niet zo lekker ging ze benen wilde niet. Hij was vanmorgen uit Cluney vertrokken en had dus nog maar 24km afgelegd. Maar wat ik al zei het is echt klimmen hier. De man is ook onderweg naar Spanje. Ik zei dat ik hier ging overnachten, maar hij wilde nog wat verder fietsen, nou die zie ik morgen onderweg nog wel ergens. Op de camping aangekomen wat inderdaad een mooie camping is gelijk mijn kleren in de wasmachine gegooid waslijntje opgehangen zodat de kleren lekker in het zonnetje kunnen drogen en morgen ruik ik weer fris. Daarna naar office du toerisme gegaan daar aangekomen bleek dat hij nog maar 15 minuten open zou zijn, nog even snel wat ingevuld op de weblog maar dat ging niet lekker, dan maar morgen verder.
Op de camping de eerste helft van Duitsland tegen Porto Rico gezien en ben toen gaan eten in het dorp waar ik in het restaurant de tweede helft heb gezien op een groot scherm. Terug op de camping nog en stukje Polen Ecuador gekeken en om 22uur30 naar bed gegaan.
Ik kan helaas nog nergens foto’s uploaden sorry.

Dag 10 zaterdag 10juni 2006

Bestemming : Villerest
vertrektijd : 9:45
Aankomst tijd: 19:00
Gereden tijd: 5uur47
Afgelegde afstand : 117,1 km
Gemiddelde snelheid: 18,5 km
Maximale snelheid: 51,5 km
Stijging percentage: 7%
Totaal aantal km: 1145,1
Weer

Vandaag om 6uur30 opgestaan. Het office du toerisme gaat om 8uur30 open dus dan wil ik er zijn. Na eerst de weblog bijgewerkt te hebben, ben ik om 9 uur 45 vertrokken richting Roane, wat gelijk begon met een klim naar bijna 600 meter hoogte dat ongeveer 10km duurde. Daarna kwam er een afdaling en een vlak stuk naar Roane. Vlak voor Roane zag ik in de verte Wim op de ligfiets. Nadat ik hem ingehaald had hebben we samen een pauze genomen. Daarna zijn we samen op gefietst naar Roane wat niet ver meer was. Bij Roane is er weer een keuze in de route die bij Le Pay weer bij elkaar komen. Ik heb gekozen voor de groene variant, deze neemt van vanaf Roane definitief de heuvels en de bergen van afwisselend de Madeleine, het nationale park van de Forez-Livradois en het vulkaangebergte boven Le Pey. Vlak is deze routevariant zeker niet. Wim had gekozen voor de zuidelijke variant dus in Roane gaan onze wegen uit elkaar. We hadden wel besloten om samen een camping te nemen in Roane, maar na heel veel zoekwerk en vragen konden we de camping niet vinden; Dus hebben we besloten om onze eigen weg te gaan. Ik was met goede moed aan de beklimmingen begonnen, het was ondertussen al 5 uur geweest dus ik ging maar eens op de kaart kijken voor een camping in de buurt. Tot mijn schrik zag ik dat voor de volgende camping nog 43 km moet fietsen, dit vond ik te ver dus ben ik Renaison naar office du toerisme gegaan en gevraagd wat de dicht bijzijnde camping is. Nu bleek dat de camping in Villerest het dicht bijzijnde was, wat ongeveer 20km van de route af is. Het leuke is dat die camping op de route van Wim ligt, dus je raadt het al ik kwam Wim tegen op de camping, die was geheel verbaasd om mij hier te ontmoeten. Dus morgen eerst weer een stuk terug fietsen om op de route te komen.

Dag 11 zondag 11juni 2006

Bestemming : Ambert
vertrektijd : 9:30
Aankomst tijd: 20:00
Gereden tijd: 5:55
Afgelegde afstand : 95,8
Gemiddelde snelheid: 16,10
Maximale snelheid: 69
Stijging percentage: 9%
Totaal aantal km: 1240,9
Weer 28-32 graden

Gisteravond lag ik laat in bed 23:45 dit kwam omdat ik de computer van de campingbeheerder mocht gebruiken. Dus kon ik ook foto’s uploaden, maar dit duurde vrij lang ongeveer 10 minuten per foto. Zijdelings ook nog ook nog naar Argentinië Montenegro gekeken.
Vanmorgen wat later opgestaan 7:45 Afscheid van Wim genomen en email adressen uitgewisseld. Misschien kom ik hem weer tegen in Le Puy.
Ik zag op de kaart dat er nog een weg naar de route gaat, dan hoef ik niet dat hele stuk van gisteren terug te fietsen. De bergen zijn dan wel steiler maar het scheelt al gauw 20 km. Ik begin met een klim van 10km lengte, bloedheet is het, het zweet guts aan alle kanten uit mijn lichaam. De rit van vandaag is echt prachtig loofbomen worden afgewisseld door naaldbomen en niet veel later fiets ik op 1000 meter hoogte. Na 25 km begin ik met een afdaling, en tijdens die afdaling krijg ik mijn eerste lekke band. Het was de achterband dus alle tassen er af wiel eruit, wat bleek nu het gaatje zat aan de onderkant van de binnenband dat kan alleen maar betekenen dat het velglint niet goed zit. Deze nagekeken en ik kon niks ontdekken. Misschien een productie fout in de binnenband, een nieuwe binnenband er in gezet. Ik zag ook dat de voor bagagedrager gebroken was. De fiets weer op getuigd en de rit kon weer verder alleen niet voor lang want een paar km verder kwam ik een dorpje en reed recht tegen een restaurantje aan. Het was ondertussen lunchtijd geworden en ik had wel trek. Ik heb daar een plate du jour besteld. Een heerlijke steak met friet en een cola voor 10 euro nou dat is niet duur. Met een volle buik vervolg ik mijn route die de volgende 50km behoorlijk bergzaam is, Alleen maar klimmen en haast geen afdalingen. Ik word ook gek van de vliegen om me heen soms zoemen er wel een stuk of 30 rond mijn hoofd. Als ik dan ongeveer 20km voor Ambert zit begin ik met een heerlijke afdaling naar Ambert toe. Tijdens die afdaling ongeveer 5km voor Ambert krijg ik mijn tweede lekke band. Het gaatje zit weer op dezelfde plek, ik heb het velglint nagekeken en zag een klein plekje wat twijfelachtig was, het velglint los getrokken en opnieuw er omheen gewikkeld. De band plakken, en begin nu echt te schelden op die kl.te vliegen. Weer alle tassen opgehangen en op naar de camping, het was ondertussen bijna 20:00 uur. Niet veel later kom ik moe, pikzwart maar voldaan aan op de camping. Dit was de zwaarste rit tot nu toe. Er zat niemand meer bij de receptie, ergens mijn tentje opgezet en ik betaal morgen wel.
De camping ziet er goed uit, je kunt er zelfs huisjes huren en er is een binnen zwembad. Ik heb snel mijn tent opgezet en gedouched zodat ik nog wat kon eten in het restaurant waar ik Portugal nog zag voetballen. Ik heb deze wedstrijd niet afgekeken want mijn luiken vielen dicht en ben naar bed gegaan.
Helaas heb ik oranje gemist vandaag.

Dag 12 maandag 12juni 2006

Bestemming : Le Puy
vertrektijd : 11:45
Aankomst tijd: 18:20
Gereden tijd: 4:40
Afgelegde afstand : 75,3
Gemiddelde snelheid: 16
Maximale snelheid: 55,5
Stijging percentage: 10%
Totaal aantal km: 1316,2
Weer 27 graden

Vanmorgen wat later opgestaan 8:45, ik heb heerlijk geslapen. Het vaste ritueel weer en om 10:00 klaar om te vertrekken. Ik moest nog betalen maar de receptie was nog steeds gesloten, dus dit was een goedkoop nachtje. Ik had nog niet ontbeten want ik kon gisteren niks inkopen omdat het zondag was en alle winkels gesloten waren. Vlakbij de camping zat een Lidl daar wat inkopen gedaan. Toen ik terug bij de fiets terug kwam zag ik tot mijn schrik dat die achterband weer plat was. Hup, weer die achtertassen eraf en de binnenband was weer op dezelfde plek lek vlak naast het plakkertje. Nu mijn rolletje leukoplast gepakt en deze om de velg geplakt nieuwe band erin, de tassen weer opgehangen, handen gewassen bij de Lidle, nog even ontbeten en de rit kan beginnen het was ondertussen wel 11:45. Dus snel op weg want het is weer een zware route vandaag. Ik wil naar Le Puy dat is niet zo ver maar wel erg bergzaam. Onderweg nog een nieuw rolletje leukoplast en een nieuwe binnenband gekocht, je weet maar nooit. De eerst 20 km met een behoorlijke tegen wind was licht glooiend om daarna van 600 naar 1113 meter hoogte te stijgen over een lengte van 12 km, dat was pittig. Eenmaal op deze hoogte aangekomen ging het licht glooiend verder over een lengte van 22km toen ging het langzaam naar
beneden met af en toe toch nog een behoorlijke stijging erbij. Onder weg nog de nodige mooie plekjes tegen gekomen waar ik een aantal foto’s heb gemaakt, tijdens zo’n stop brak mijn achterstandaard af, dat kan er ook nog wel bij. Vlak voor Le Puy nog een laatste stevige klim om vlak daarna een fantastisch uitzicht te hebben over Le Puy met de twee rotspunten die het stadsbeeld domineren. Dan volgt er een heerlijke afdaling. Bij de camping aangekomen blijk de eigenaar een beetje Nederlands te spreken. De camping ziet er eenvoudig maar goed uit. Ik denk erover om hier een rustdag te nemen. Terwijl ik een strategisch plekje zoek kom ik in gesprek met een gepensioneerd echtpaar uit Nederland, ze bieden me gelijk een koud biertje aan wat er natuurlijk wel ingaat na zo’n zware dag. Na een tijdje wat gekletst te hebben mijn tentje opgezet en een heerlijke douche genomen. Even het thuisfront gebeld en daarna ben ik de stad ingelopen om te gaan eten. Het was ondertussen al wat later waardoor sommige restaurants niet meer serveerde. Uiteindelijk een chinees restaurant gevonden waar ik gegeten heb. Om 22:30 naar bed gegaan.

Dag 13 dinsdag 13juni 2006

Bestemming : Rustdag
vertrektijd :
Aankomst tijd:
Gereden tijd:
Afgelegde afstand :
Gemiddelde snelheid:
Maximale snelheid:
Stijging percentage:
Totaal aantal km:
Weer

De camping in Le Puy bevalt me wel. Het heeft een mooi beschut grasveldje, het sanitair is goed, je mag een stoel meenemen naar je tent en er kan voetbal gekeken worden op een groot scherm daarnaast is het centrum op loop afstand, zo wat wil een mens nog meer. Vandaag dus een rustdag. Alle tijd om de stad te bezichtigen, de fiets een onderhoudsbeurt te geven, kleren wassen, weblog bijwerken en tenslotte fysiek weer te herstellen van de toch wel 2 zware dagen. Ik heb redelijk geslapen vannacht en ben om 7:30 opgestaan. Bakje koffie gedronken en een paar broodjes gegeten. Rond 10:00 ben ik richting stad gegaan om me kleren te laten wassen daar er geen wasmachine op de camping is. De wasserette was niet ver en de kleren zouden om 17:00 klaar zijn. Op de terugweg een broodje gezond gekocht en deze voor de tent opgegeten. Toen ben ik naar een benzine pomp gegaan waar ik mijn fiets heb schoon gespoten, want deze was ondertussen behoorlijk vervuild en zat ook onder de smeer door die lekke banden. Op de terugweg heb ik wat inkopen gedaan bij een supermarkt, wat drank en eten voor morgen onderweg. Op de camping aangekomen even gaan relaxen in de tent het was ondertussen 31 graden warm. Om 15:00 een internet café opgezocht om de weblog bij te werken, hier gaat toch wel veel tijd in zitten, dit komt ook omdat op een Frans toetsenbord veel toetsen op een andere plek zitten of een andere functie hebben. Ongemerkt was het 17:00 geworden dus moest ik snel stoppen want ik moet mijn kleren ophalen om 17:00.
Tijdens zo’n rustdag heb je wat meer tijd voor jezelf daardoor begin ik toch wel mijn kinderen enorm te missen na 13 dagen.
Tegen de avond verscheen er een rijdende pizaboer voor de camping die in zijn wagen verse pizza bakt, daar heb ik er een besteld en voor de tent opgegeten. Daarna heb nog even naar Frankrijk Zwitserland gekeken toen dat afgelopen was ben ik terug gegaan naar het internet café om het verslag van vandaag in te vullen. Op de achtergrond zie ik Brazilië tegen Kroatië spelen, ik drink mijn biertje op en gaat terug naar de camping want morgen wordt weer een zware dag dan begint de Ardèche, wat ook behoorlijk bergzaam is. Het is trouwens wel een lekker biertje een Grimbergen.

Dag 14 woensdag 14juni 2006

Bestemming : Les Van
vertrektijd : 7:45
Aankomst tijd: 18:45
Gereden tijd: 7:55
Afgelegde afstand : 134,4
Gemiddelde snelheid: 16,9
Maximale snelheid: 50
Stijging percentage: 9%
Totaal aantal km: 1464
Weer 27-32 graden

Vanmorgen om 6uur15 opgestaan. Ik heb er veel zin in na die rustdag van gisteren. Vandaag is mijn doel Las Van. Om 7:45 vertrok ik van de camping, het is nog lekker koel en het fietsen gaat lekker. Als ik de stad uit fiets begint het al gelijk te stijgen. Je ziet de loofbomen overgaan in naaldbomen en daarna kom je op een kale hoogvlakte, dan ga je weer dalen hoogvlakte gaat weer over in naaldbomen, naaldbomen worden weer loofbomen om vervolgens bij een stromend beekje uit te komen, en vervolgens begint het hele ritueel weer opnieuw. Ik moest onderweg nog aan Wim denken die zo’n moeite heeft met klimmen, nou dan is dit een slecht stuk voor hem. Om 12 uur 12 en na 54 km bereik ik het hoogste punt van deze reis1242 meter, even een foto gemaakt en weer verder. Tot nu toe gaat het prima met de benen ze zijn in supervorm. Eenmaal op deze kale hoogvlakte aangekomen blijf je daar fietsen over een lengte van 27 km. Ik had daar een enorme tegenwind wat veel energie koste. Dan kom je aan bij een diep dal, de weg daalt af langs de dalwand zonder vangrail, en soms kijk je enorm diep naar beneden. Die afdaling duurt ongeveer 40km. Je komt langs watervallen en het is echt een waanzinnig mooie afdaling door dit dal. Je kan geen snelheid maken je moet continu remmen want het is maar een smal weggetje met veel grind. Er is hier ook niemand te zien, ik ben waarschijnlijk de enig fietser hier. Vervolgens kom je Las Van uit. Voordat ik de laatste afdaling ging maken naar Las Van zag ik een camping deze zag er echter vrij rustig uit, er moest nog een camping zijn beneden, ik dacht ik ga daar wel kijken. Beneden aangekomen eerst inkopen gedaan bij de supermarkt voor morgen. Toen ben ik op zoek gegaan naar die andere camping toen ik daar aankwam kon ik me ogen niet geloven wat een armoedig zooitje. Er stonden nog 3 andere tentje met van die soort junkies erom heen, ik dacht weg wezen hier, dan maar weer die berg op naar die eerste camping. Daar was niemand aanwezig bij de receptie, mijn tentje opgezet gedouched kleren uitgespoeld en een kant-en-klaar maaltijdje klaar gemaakt. Later kwam de beheerder om af te rekenen, wat trouwens best duur was voor zo’n simpele camping. Ik moest 10 euro 45 betalen.

Dag 15 donderdag 15juni 2006

Bestemming : Montoulie
vertrektijd : 7:50
Aankomst tijd: 17:45
Gereden tijd: 6:32
Afgelegde afstand : 113,2
Gemiddelde snelheid: 17,3
Maximale snelheid: 52,5
Stijging percentage: 10%
Totaal aantal km: 1577,2
Weer

Ik was om 6uur15 wakker geworden, snel ontbeten tent opgeruimd enz. om zo snel mogelijk weer op de fiets te zitten. In de ochtend is het nog niet zo warm, en omdat er vandaag weer aardig wat geklommen moet worden, gaat dit beter als het nog niet zo warm is. Ik begon met die afdaling die ik gisteren weer omhoog was gefietst. Vanuit Las Van gaat het al snel weer berg opwaarts en ondanks dat het nog niet zo warm is breekt het zweet me al snel uit. Na een aantal haarspeldbochten zit ik al op een behoorlijke hoogte en zie beneden Las Van liggen. Vervolgen fiets ik door een bebost gebied met mooie watervalletjes. In de middag wordt de streek waar ik doorheen fiets vlakker met af en toe een gemeen klimmetje. Rond 12uur30 raak ik voor Mons de weg kwijt. De beschreven route van Paul Benjaminse is op dit stuk onduidelijk. Na heel wat vragen en verkeerd rijden kom ik uiteindelijk weer op de goede route. Ik rij langs verschillende campings en het valt me op dat hier in deze streek de campings er een beetje rommelig uit zien. Het is ook niet druk op de campings, ik denk ook dat hier meer Franse toeristen komen. Onderweg kom ik ook veel vlinders tegen die me aan Angelique doen denken, die is namelijk gek op vlinders. Rond 17uur 40 rij ik langs een camping waar ook een restaurant bij zit, dit sprak mij wel aan omdat ik ook bijna door mijn kant-en-klaar maltijdjes heen ben. Op de camping aangekomen na een behoorlijke pittige klim blijk ik de enige gast te zijn. Na eerst gevraagd te hebben of het restaurant wel open is heb ik besloten om hier te blijven. Ik vind het toch leuker als er meer mensen op de camping zijn, dit is toch wel eenzaam alleen op zo’n camping.

Dag 16 vrijdag 16juni 2006

Bestemming : Villeneuve les Beziers
vertrektijd : 7:45
Aankomst tijd: 16:00
Gereden tijd: 5:55
Afgelegde afstand : 118,5
Gemiddelde snelheid: 20
Maximale snelheid: 52
Stijging percentage: 9%
Totaal aantal km: 1695,7
Weer 26-30 graden

Vannacht niet zo lekker geslapen, ben ook niet uitgerust de benen voelen zwaar aan. Ik heb mezelf denk ik toch ongemerkt zorgen gemaakt dat ik alleen op de camping stond. Deze was ook helemaal open toegankelijk, en er tegen over stonden van die kermis-circus mensen die ook wel herrie maakte.
Het is de eerste 25 km behoorlijk klimmen om daarna aan een lange afdaling te beginnen naar Sint Guilhem. Ik zit ook weer midden in een wijn gebied waar ik ook kijk ik zie alleen maar wijnranken om me heen. In Pezenas haal ik bij de supermarkt nog wat fruit en drank voor onderweg. Ik koop ook bij de bakker een pizza en eet deze terplekke op met een colaatje erbij. Het is ook wat koeler vandaag, waarschijnlijk omdat er wat koelere lucht van de Middellandse zee wordt aangevoerd. Rond 14 uur15 fiets ik het plaatsje Vias binnen waar ik niet veel later voor de eerste keer de middellandse zee zie, dit komt ook omdat ik een stukje verkeerd ben gereden. Dit gaf toch wel een lekker gevoel weer een mijlpaal bereikt. Vervolgens kom ik langs het Canal du Midi te fietsen, dat is een mooi fietspad waar ik met de wind in de rug ging als de brandweer. Rond 16:00 uur zag ik een camping langs het kanaal met een breedbeeld tv, zo dacht ik daar kan ik vanavond mooi Oranje zien voetballen, want dat wil ik niet missen. Oranje met 2-1 zien winnen van de Ivoorkust, maar ik heb met de billen samen geknepen zitten kijken. Oranje mag niet klagen met deze overwinning. Ivoorkust speelde echt sterk. Na de wedstrijd een afhaal pizza gehaald en deze in de tent opgegeten want het was ondertussen gaan regenen.

Dag 17 zaterdag 17juni 2006

Bestemming :Nefiach
vertrektijd :8uur15
Aankomst tijd: 19uur05
Gereden tijd: 6uur24
Afgelegde afstand : 135,5
Gemiddelde snelheid: 20,5
Maximale snelheid: 58
Stijging percentage: 9%
Totaal aantal km: 1831,2
Weer 26-30 graden

Het heeft vannacht behoorlijk geregend. Best wel een aangenaam geluid als je in je tent ligt. Mijn wasgoed die gisteravond nog een tijdje in de regen heeft gehangen was nog niet droog vanmorgen. Ik heb deze nog even opgehangen tot vertrek en toen toch maar vochtig aan getrokken, dat droog wel door de rijwind. Als ik bij de camping vertrek gaat het weer verder langs het Canal du Midi richting het 6km verder op gelegen Beziers. Beziers is een grote drukke stad. Ik fiets de stad uit om de route weer op te pakken langs het kanaal. Het fietspad, dat ondertussen heel slecht is geworden het is onverhard en er steken veel boomwortels uit de grond, komt dan langs het sluizencomplex van Fonzerannes dit schijnt zo’n beetje het mooiste sluizencomplex te zijn van dit 240km lange kanaal dat de Atlantische oceaan met de Middellandse zee verbindt. Ik maak hier een aantal foto’s. Rond 11.00 uur haal ik weer wat eten en drinken voor onderweg want de Pyreneeën komen eraan. Het wordt ondertussen steeds meer bergzaam met uitdagende namen zoals Col du Extreme. Maar het gaat weer lekker vandaag de benen zijn nog steeds in een goede vorm. Ik vlieg de bergen op met mijn 35 kg bagage. Er zijn hier ook heerlijke afdalingen over goed asfalt. Ik heb ook nog regelmatig het windje in de rug wat lekker fietsen is. Zo traag als het op dat onverharde fietspad langs het kanaal ging zo snel gaat hij nu. Als ik in Millas aankom wat mijn eindbestemming is blijk de camping die aangegeven is in het boekje niet meer te bestaan. Na wat rond vragen schijnt er 5km hier vandaan een camping te zijn. De camping ziet er redelijk uit en je kunt er ook eten, ook wel belangrijk na zo’n lange fietsdag. Dan heb je geen zin meer om zelf wat klaar te maken. Tentje opgezet gedouched en een heerlijke entrecote gegeten. Waar ik wel mijn kies op heb bezeerd.

Dag 18 zondag 18juni 2006

Bestemming : Fornells de Selva Gerona
vertrektijd : 8:15
Aankomst tijd: 20:00
Gereden tijd: 7:44
Afgelegde afstand : 142,8
Gemiddelde snelheid: 18,4
Maximale snelheid: 61
Stijging percentage: 13%
Totaal aantal km:1974
Weer 26-30 graden

Ik was vanmorgen weer vroeg wakker, je zit in een bepaald ritme dat je rond 6uur wakker word. We noemen het maar fietsdrang. Na eerst de tent opgeruimd te hebben, paar broodjes gegeten en een kopje thee te hebben gedronken zat ik om 8uur15 weer op de fiets. De route begon na een vlak stukje van 10km te stijgen om vervolgens op de D13 uit te komen. De D13 gaat naar Las Illas wat een van de zwaarste passen van de hele reis is. Bij vlagen al erg stijl maar er zitten gelukkig ook wat mindere steile stukken bij om enigszins op adem te komen. Als ik dan vervolgens vlak voor Las Illas af moet slaan naar Reu de Cortal wordt het pas echt klimmen. Reu de Cortal heeft stijgingspercentages van 13%. Dit is echt stijl als ik een maal boven ben stop ik om mijn longen weer vol te laten lopen. Dit herhaalt zich een keer of zes, om vervolgens op de Route de Manrell te komen, die lekker verder stijgt naar de Spaanse grens. Op een gegeven moment houdt het asfalt op om over te gaan in gravel en steenslag. Na een aantal haarspeldbochten kom ik uiteindelijk drijfnat aan bij de Spaanse grens. Bij de grens een paar foto’s gemaakt en even naar huis gebeld om te zeggen dat ik in Spanje zit. Weer een mijlpaal bereikt zullen we maar zeggen. Als je in Spanje aankomt begint ook het asfalt weer een mooie weg en ik begin aan een heerlijke afdaling naar Figueres. Ik kwam rond 14:00 aan in Figueres daar even rondgekeken, en zag dat het nog maar 46 km is naar Gerona. Ik twijfelde of ik hier zou blijven of verder te fietsen naar Gerona, gezien het tijdstip besloot ik toch maar om door te fietsen naar Gerona. Je moet dan een stukje over de drukke N11 waar iedereen voor waarschuwt. Maar gelukkig was het zondag waardoor er haast geen vrachtwagens op de weg waren. Het stuk naar Gerona was toch nog behoorlijk pittig met een paar behoorlijke beklimmingen. Als ik dit geweten had na die zware Pyreneeën etappe.
Ik fietste ook regelmatig langs mooie Spaanse dames die op een klein stoeltje langs de weg zitten om hun beroep uit te oefenen, en die iedere keer heel vriendelijk Ola naar me riepen, toch wel aardig die Spaanse vrouwen dat ze me zo aanmoedigen. Of bedoelen ze soms wat anders. Ja, die N11 is helemaal niet verkeerd. Maar goed ik kom hier om te fietsen dus,
vervolgens kom ik rond 17uur 30 aan in Gerona. Omdat het zondag is was bijna alles gesloten in Gerona. Na een beetje rond gekeken te hebben en een aantal foto’s gemaakt, ben ik op zoek gegaan naar een camping. Nou dat viel helemaal niet mee haast niemand kon me vertellen waar een camping is. Uiteindelijk kom ik na veel zoekwerk om 20:00 uur behoorlijk vermoeid aan op de camping. Het is een kleine eenvoudige camping waar ook een aantal Nederlanders staan heerlijk na een aantal dagen alleen te zijn geweest. Er staat ook een Nederlands stel die ook op de fiets aan het trekken zijn. Zij zijn in Lyon begonnen en maken nu een rondje Spanje, Portugal en misschien nog Zuid Frankrijk, ze hebben hier 5 maanden de tijd voor. Ik had besloten om mijn tentje naast die van hun te zetten en ze boden me gelijk een bakje koffie aan, nou dat ging er wel in na zo’n lange dag, we hebben nog een tijdje zitten kletsen en ben vervolgens mezelf gaan aanmelden bij de receptie. Er zat een oudere man waarvan ik ook op internet mocht. Ik dacht nou dan neem ik morgen een rustdag en kan ik mooi de weblog bijwerken. Vervolgens mijn tentje opgezet en eten klaar gemaakt, maar intussen was het 22:00 uur geworden waardoor ik in het donker mijn maaltijd moest op eten.

Dag 19 maandag 19juni 2006

Bestemming : Loret de Mar
vertrektijd : 14:00
Aankomst tijd: 19:15
Gereden tijd: 3:10
Afgelegde afstand : 58,3
Gemiddelde snelheid: 18,3
Maximale snelheid: 56,5
Stijging percentage: 8%
Totaal aantal km:2032,3
Weer 28-33 graden

Ondanks ik me had voorgenomen om vandaag en rustdag te nemen, werd ik toch weer om 6uur30 wakker, en ben om 7:00 opgestaan. Ik ben eerst gaan douchen kopje thee gezet en de stokbrood opgegeten die de Nederlandse buurvrouw vers had gehaald bij de bakker.
Ik had een raar gevoel, ik had geen rust in me, ik wilde eigenlijk verder fietsen. Ik ben naar de receptie gegaan om de weblog bij te werken, maar nu zat de vrouw van de ouwe baas er en van haar mocht ik niet achter de computer, ik kon praten als brugman het mocht niet, ik moest maar naar het dorp gaan en bij het cultureel center mag je gratis internetten. Nu wist ik het zeker ik ga vandaag verder. Tentje afgebroken en vertrokken richting cultureel center om de weblog bij te werken. Ik moest daar om 14:00 uur stoppen omdat het center dicht ging. Nou de fiets gepakt en ik ben richting tossa de Mar gaan fietsen, er zou een fietspad zijn daar naar toe, maar die kon ik helaas niet vinden. De weg er naar toe was wel erg mooi, je moet over een paar behoorlijke bergen om de kust te bereiken. Tossa de Mar ligt midden tussen de bergen. Daar aangekomen een beetje rond gekeken, het zag er gezellig uit echt zo´n Spaanse badplaats. Ik had ondertussen besloten om door te fietsen naar Loret de Mar, om daar te komen moet je ook weer over een berg, ook een mooie route.
Onderweg heb ik nog pech gehad aan de fiets, het schakelen ging steeds moeilijker en op een gegeven moment liep de ketting eraf, toen ik ging kijken wat er aan de hand was bleek dat de kettingwielen op het achterwiel allemaal los zaten. Nu heb ik wel een speciale dop meegenomen om die weer vast te kunnen zetten, alleen heb geen grote sleutel bij me die op die dop moet. Ik heb het met de hand weer vast gezet, en moet in Loret maar ergens een sleutel zien te lenen om die ketting wieltjes goed vast te zetten.
In Loret aangekomen eerst wat gegeten en wat foto’s gemaakt. Toen ben ik op zoek gegaan naar een camping, nou dat is geen probleem hier het barst ervan. De camping ziet er gezellig uit is vrij groot met alles er op en aan. Een mooi zwembad, goed sanitair en mooie vlakke stukken waar je je tent kan zetten. Ik vind het jammer dat de kinderen er niet bij zijn, die zouden het hier wel naar hun zin hebben.

Loret de Mar helemaal op de fiets hahahaha. Ik heb dagen over wat zal ik morgen nou weer eens gaan doen, lekker naar de playa. Vamos ala playa.

Dag 20 dinsdag 20juni 2006

Bestemming : Barcelona
vertrektijd : 13:10
Aankomst tijd: 21:00
Gereden tijd: 5:24
Afgelegde afstand : 108
Gemiddelde snelheid: 20,3
Maximale snelheid: 51
Stijging percentage: 6%
Totaal aantal km: 2140,3
Weer

Om 7uur 30 opgestaan. Toen ben ik gaan douchen kleren in de wasmachine gedaan om een wasje te draaien, telefoon en fototoestel opgeladen. De was hangt te drogen, en ik ben gaan ontbijten. Rond 10:00uur ben ik de fiets gaan schoonspuiten en heb ik de achterkettingwielen vastgezet. Het is bewolkt vandaag en het is niet zo warm, ideaal fietsweer. Dus ik besluit om toch maar te gaan fietsen naar Barcelona. Rond 13:00 uur ging ik weg van de camping, en had lekker het windje in de rug. Ik kon onderweg ook nog een stukje aanhaken bij een groepje wielrenners, die met verbazing keken hoe ik met die pakfiets hun kon bijhouden, en zelfs kopwerk kon doen. We gingen als de brandweer met een snelheid tussen de 30 en 35 km. Ja, de oranje vlag stond strak naar achteren. Goed het waren wel bejaarde fietsers, maar toch, hij ging lekker.
Rond 17:00 uur kwam ik aan in Barcelona, wat toch wel een trots gevoel gaf toen ik de stad binnen reed. In Barcelona mezelf gelijk op alle bekende plekken vastgelegd als bewijs materiaal. haha
Toen moest er nog een camping gevonden worden, deze ligt 15km buiten de stad en vlak bij het vliegveld. Om daar te komen moet je over de grote weg wat toch wel gevaarlijk is. Op de camping aangekomen kon ik mijn ogen en oren niet geloven, je kan die vliegtuigen bijna aan raken. En die dingen komen achter elkaar aanvliegen en dit gaat door tot 23:00 uur. Dat is toch wel jammer na zo’n mooie reis om het dan zo af te sluiten. Maar er is geen andere camping in de buurt. Er staan best wel veel mensen op de camping die op de terug reis zijn en nog even in Barcelona willen kijken. Morgen ga ik met de bus naar Barcelona om daar nog een beetje rond te kijken, en dan ga ik misschien donderdag al naar Gerona. Nu de reis er op zit wil ik eigenlijk wel naar huis.

.

Dag 21 woensdag 21juni 2006

Bestemming : Barcelona
vertrektijd : 10:00
Aankomst tijd:
Gereden tijd: 2:01
Afgelegde afstand : 37
Gemiddelde snelheid: 18
Maximale snelheid: 28
Stijging percentage: 2%
Totaal aantal km: 2177,3
Weer

Om 7uur30 opgestaan. Nou ik hoef de tent vandaag niet af te breken, want ik blijf nog een dagje in Barcelona. Ik wil nog wat kopen voor de kinderen, Kevin wil graag een shirt van FC Barcelona met nr10 Ronaldinho erop, die ik ga halen in Camp Nou. Ik denk dat ik morgen richting Gerona ga, dan heb ik het wel weer gezien hier in mijn eentje. Ik had gisteren ook nog een sms gehad van een bekende, dat hij had gehoord dat ik in Barcelona zit, en dat hij er ook zit en het wellicht leuk is om elkaar ergens te ontmoeten. We zouden elkaar om 15:00 uur treffen op de Rambla bij Micky ‘s.
Ondertussen was de vliegshow op de camping weer begonnen. Na op mijn gemakkie te hebben gedouched en ontbeten, ben ik om 10:00 uur richting Barcelona gegaan, ik twijfelde of ik met de bus zou gaan, dan hoef ik niet over die drukke autoweg te fietsen, alleen moet je dan in Barcelona alles met de metro doen. Nu kon ik ook naar het volgende dorp fietsen dat 6km verder op ligt en daar de trein pakken dan kan ik ook mijn fiets mee nemen. Dat laatste sprak mij wel aan, dus naar het volgende dorp gefietst en daar de trein gepakt. Ik kwam ongeveer om 12:00 uur aan in Barcelona vlakbij Camp Nou. Daar een tijdje rond gekeken en een tenue voor Kevin gekocht. Na nog wat rond gefietst te hebben was het ondertussen tijd geworden om naar de Rambla te gaan om Paul te ontmoeten. Bij Micky ‘s aangekomen op het terras gekeken binnen in de bar maar ik zag geen Paul en het was ondertussen al 15 uur 15. Nou hoorde ik wel geschreeuw en het leek wel of ze mijn naam aan het roepen waren. Ik rond kijken en wie zie ik daar tot mijn verbazing staan Edwin en Erik twee vrienden van mij, die waren hier speciaal naar Barcelona gekomen om mij hier te onthalen na mijn fietstocht. Dat vond ik echt waanzinnig ik was echt verrast. Kom zeiden ze dan gaan we ergens wat drinken, maar niet op de Rambla wat dat is veel te duur. Wij naar een terrasje die hun al ergens hadden gezien. Daar hebben we gelijk 3 grote bieren besteld om dit te vieren. Maar opeens komen Tiek en Frank aangelopen nog meer vrienden, ik kon me ogen niet geloven dit is echt te gek. Nou we zitten wat te kletsen, gaat opeens de telefoon, het is Chris ook een vriend van me, hij zegt kijk eens achter je, staat hij daar en samen met een vrouw houden ze een spandoek op met de tekst “Rotterdam Barcelona Rob Jans” Ja dit is echt ongelofelijk om zo onthaald te worden in Barcelona.
Maar de verrassingen waren nog niet afgelopen want ze vliegen ook nog samen met mij terug van Gerona naar Rotterdam, dus ze blijven nog 3 dagen hier bij mij. Ik heb ook besloten om bij hun in het hotel in te trekken. Ik ben samen met Edwin en Frank met de trein terug gegaan om mijn spullen op te halen op de camping, de anderen zouden ergens een plekje gaan zoeken waar we kunnen eten en ook naar Nederland – Argentinië« kunnen kijken die vanavond spelen. Het ophalen van de spullen op de camping duurde toch wel vrij lang waardoor we de eerst helft gemist hebben, maar toch met zijn allen de tweede helft hebben kunnen zien. Daarna zijn we nog ergens gaan eten. Ja, zo heeft deze dag opeens een totale andere wending gekregen, en was ik na deze emotionele dag best wel vermoeid toen we om 01:00 s ‘nachts richting hotel gingen. Morgen gaan we met de open dubbeldekker bus een rond rit door de stad maken.

Dag 22 donderdag 22 juni 2006

Bestemming : Barcelona rondrit sightseeing
vertrektijd :
Aankomst tijd:
Gereden tijd:
Afgelegde afstand :
Gemiddelde snelheid:
Maximale snelheid:
Stijging percentage:
Totaal aantal km: 2177,3
Weer

Vannacht in een normaal bed geslapen i.p.v. op zo’n opblaasmatje dat is toch ook wel lekker, ondanks dat ik er altijd goed heb op geslapen tijdens de reis. Het was alleen warm op de kamer, waardoor ik s ‘nachts wakker werd, toen zag ik ook dat er een airco op de kamer is, deze aangezet en heerlijk verder geslapen. We hadden om 9:30 afgesproken om met z’n allen te gaan ontbijten. Daarna zijn we naar het opstappunt voor de rondrit gegaan. Er zijn drie verschillende routes, de rode, blauwe en groene route. Wij zijn begonnen met de blauwe. Daar je niet alle routes op een dag kan doen hebben we kaartjes gekocht die geldig zijn voor 2 dagen. Je mag onderweg zo vaak als je wilt in en uit stappen om de interessante plekjes te bezichtigen. In de middag zijn we nog overgestapt op de groene lijn. We waren rond 20uur30 weer bij het hotel, waar iedereen zich ging opfrissen voor het avondeten, ik heb ondertussen bij een internetcafé de weblog bijgewerkt. We hadden om 21uur30 weer met elkaar afgesproken beneden voor het hotel. We hebben heerlijk gegeten in een apart restaurantje, nog even wat gedronken en rond 02:00 uur waren we weer terug in het hotel om te genieten van een heerlijke nachtrust, na zo’n drukke dag.

Dag 23 vrijdag 23 juni 2006

Bestemming : Barcelona rondrit met een open dubbeldekker
vertrektijd :
Aankomst tijd:
Gereden tijd:
Afgelegde afstand :
Gemiddelde snelheid:
Maximale snelheid:
Stijging percentage:
Totaal aantal km: 2177,3
Weer

Dag 24 zaterdag 24 juni 2006

Bestemming : Rotterdam
vertrektijd : 8:00
Aankomst tijd: 16:10
Gereden tijd: 2:24
Afgelegde afstand : 34,4
Gemiddelde snelheid:14,3
Maximale snelheid: 34
Stijging percentage: 2%
Totaal aantal km: 2211,7
Weer

De dag van de terugreis is aangebroken. We moeten om 8:00 vertrekken om de trein van 8uur25 te halen naar Gerona. Dus we zijn vroeg opgestaan daar hadden we gisteravond al een beetje rekening mee gehouden, we zijn niet te laat naar bed gegaan. We moeten eerst naar treinstation Sants ik ben daar naar toe gefietst en de andere zijn met de metro daar naar toe gegaan. Op station Sants zijn we op de trein gestapt naar Gerona. De fiets had een mooi plekje speciaal voor fietsen in de trein. Het was toch wel fijn dat mijn sterke vrienden erbij waren want een fiets met bagage van ongeveer 55 kg een station trap af en de trein intillen is toch wel zwaar als je dat alleen moet doen. In Gerona aangekomen hebben we 2 taxi’s genomen naar het vliegveld. Mijn fiets ging in een VW busje er werden 3 stoelen weggehaald en hij paste er makkelijk in. Op het vliegveld aangekomen hebben we de spullen ingecheckt wat soepel ging, ik hoefde alleen mijn banden maar leeg te laten lopen, de pedalen hoefden er niet af en het stuur hoefde niet dwars gezet te worden wat wel de voorschriften zijn. Het vliegtuig vertrok mooi op tijd en kwam zelfs 20 minuten eerder aan in Rotterdam. Mijn vader stond me al op te wachten wat toch wel leuk is als iemand je komt ophalen. Nadat de banden weer opgepompt waren en de tassen weer aan de fiets hingen, kon ik aan mijn laatste ritje beginnen. Ze waren behoorlijk met de wegen bezig bij zestienhoven waardoor ik nog een stukje verkeerd reed, in mijn eigen stad.
Als ik naar huis fiets dwalen mijn gedachten af naar de afgelopen 3 weken. De eerste dag in de stromende regen. De Ardennen, klimmen en dalen waar maar geen einde aan kwam. Het onverwachte bezoek van Andre en Carla wat heel erg leuk was. De tegenwind op de hoogvlaktes. De pech die ik onderweg heb gehad zoals, de lekke banden door het velglint, de bagagedrager en het achterspatbord dat aanliep tegen de band en die na de verbouwing geen problemen meer heeft gegeven, de standaard die afbrak door de zware last, de voorbagagedrager die afgebroken was en met tie wraps het toch volgehouden heeft, en het loslopen van de achterkettingwielen. De blaar op mijn achterwerk. Wim op zijn ligfiets de mensen op de campings die me toch het gevoel gaven dat ik niet alleen fietste. Al dat lekkere eten, dat dubbel zo lekker smaakte na elke etappe. De immense stilte die er soms was onderweg. De mooie afdalingen van 40km lang. De WK die ook voor de nodige afleiding zorgde. Alle reacties op de weblog waar ik iedere keer weer benieuwd naar was en die ook heel leuk waren, jammer dat ik door tijdgebrek daar niet op kon reageren. En natuurlijk het ongelofelijke onthaal door Edwin,Tiek,Erik,Frank en Chris in Barcelona. Maar eigenlijk was er nog veel meer, teveel om op te noemen. Mooie herinneringen, weinig slechte momenten en zeker voor herhaling vatbaar.
Toen aan kwam rijden zag ik de buurman en mijn zoon al op de hoek staan, de buurman moest, (dat bleek achteraf) het signaal geven dat ik er aan kwam. Mijn zoon kwam me al gelijk tegemoet rennen en was heel blij om mij weer te zien. Toen ik de straat inreed zag ik tot mijn verbazing de hele voortuin volstaan met mensen er hing een spandoek met de tekst “welkom thuis kanjer” Ik werd warm binnengehaald en iedereen was heel enthousiast, en benieuwd hoe het allemaal verlopen was. Er stonden ook allemaal lekkere hapjes en drankjes, het was heel erg gezellig. Zo’n ontvangst had ik niet verwacht.

Weer : later

 

 

 

 

 

 

 

 

88 reacties

Naar het reactie formulier

  • Frank op 29/05/2006 om 22:36

  Nog twee dagen Rob. Volgens mij het je een Noord Wester windje. Het zit de eerste dag waarschijnlijk dus lekker mee want het weer wordt ook steeds beter.

  • Jacqueline op 30/05/2006 om 09:00

  Hé Rob, wij je (ex) spinningmaatjes vroegen ons af hoelaat je donderdag vertrekt…

  • andre en carla op 31/05/2006 om 19:28

  hallo rob morgen gaat het beginnen

  doe je best hou je taai en we houden contact
  je weet als er iets is neem direct contact op

  groetjes van je neef

  • Frank O op 31/05/2006 om 20:10

  Rob,

  Veel succes de komende weken en wij zullen je zeker volgen. Het ga je goed op de route en het weer wordt ook steeds beter. Ik zie in de mail dat je hier en daar ook weer wordt benaderd door duistere vrouwen. Ja, dat zal moeilijk worden de komende tijd zonder die geheime afspraakjes.

  Trap ze, zweet ze, afzien ze, plezier ze, gaan met die banaan ze, enz.

  Carolien en Frank

  • jacques op 01/06/2006 om 20:50

  oke rob zet hem op !!!!!
  waarschijnlijk heb je vandaag de wind in de rug !!!

  succes toegewenst.

  • tiek en ed op 01/06/2006 om 21:26

  We horen net van je 1e afstand. Goed zo, de kop is er vanaf. Alvast extra kilometers draaien op de vlakke stukken, kun je straks wat gas terugnemen in de Alpen? We hopen op beter weer voor je, dit was niet fijn.
  We hebben mooie foto’s van je vertrek. Zwaarte van fiets én bepakking knalt van de foto’s. Kun je niet alvast wat dingen opeten of gewoon wegdoen; 35 kg. is wel heel veel naast die 25 van de fiets en die lichaamskilo’s; je moet wel de Alpen op. We zijn benieuwd.

  Groetjes en succes.

  • Frank en Carolien op 01/06/2006 om 23:52

  Rob,

  Het weer moet veel slechter zijn, de heuvels moeten veel hoger lijken en de kilometers veel verder. Het goede van een tocht vergeten en het slechte meer naar voren brengen. Zo doen helden dat ook en zo kan jij die status ook bereiken. Dus morgen iets dikker aanzetten je verhaal (ja, dat kan, gewoon doen en wij smullen ervan).

  Doen we nu ook al hoor Rob. Volgens mij een goede beslissing om een hotel te nemen met dit weer en die afstand. Ga zo door.

  Frank en Carolien

  • Jos en Herman op 02/06/2006 om 08:44

  Hoi Rob,
  de eerste dag zit erop, voor jou is de tweede fiets dag al begonnen op dit moment schatten we in, maar dat lezen we wel weer.
  volhouden in ieder geval.
  Ennuuhhhhh je schiet er geen meter mee op, maar we denken aan je.
  succes knul.

  • andre en carla op 02/06/2006 om 16:16

  hallo rob

  je eerste dag zit erop en terwijl ik dit schrijf waarschijnlijk de tweede ook al

  je hebt vandaag in ieder geval iets beter weer gehad

  volhouden gozer

  • Edwin op 02/06/2006 om 16:59

  Jans, waar zit je

  • tiek op 02/06/2006 om 21:41

  Als ik het verslag van dag 2 zo lees is het echte avontuur begonnen. Betonnen fietspaden maar ook kinderkopjes. Jij moet met je technische inslag wel een oplossing weten voor die lostrillende bagagedrager want hij moet inderdaad nog een kleine 3 weken mee. Heb je op je rug alleen maar je water, geen andere lading?
  Zo’n douche na een dag vol “ontberingen” (doe wat Frank zegt dik het lekker aan, smullen wij van) is natuurlijk wel helemaal genieten. Heerlijk he terug naar de basis?

  Succes en tot morgen.

  Tiek

  • Janet Bak op 03/06/2006 om 11:27

  Hallo Rob, Ik hoor nog niets over lichamelijke ongemakken. Houwen zo. Het gemiddelde van rond de 20 km/u klopt aardig, probeer dat in de bergen maar eens vast te houden.

  • Ed en Tiek op 04/06/2006 om 00:00

  Rob, het is nu bijna 24.00 uur zaterdagavond en we zien nog geen verslag van dag 3. In onze telling is dag 3 wel al geweest. Wast ist los? Toch geen pech, niet te moe of geen zin? We houden het er maar op dat de vermoeidheid even toegeslagen heeft en dat de weg naar een internetaansluiting net even te veel van het goede was. Je ligt nu waarschijnlijk lekker in je tunneltje te pitten.
  Laat gauw weer wat horen en hou je haaks.

  Groetjes
  Ed en Tiek

  p.s. kan het zijn dat jouw e-mail adres geblokkeerd is? WE probeerden iets te sturen maar dat kwam terug. Geen “out of office”reply”of beter in jouw geval geen “on tour”” reply.

  • andre en carla op 04/06/2006 om 20:17

  hallo rob we zijn weer thuis het waren twee leuke dagen

  nadat we je na het eten alleen hadden gelaten hebben we nog een stuk van de route terug gereden, daarna naar huis, waren ongeveer om 20:00 thuis

  de verrassingen zijn nu op en je moet het helemaal alleen doen

  groetjes

  andre en carla

  • Jaap van der Sluis op 04/06/2006 om 20:55

  Beste Rob, wat ben je toch weer een taaie rakker. 2 Blaren op je hol is natuurlijk geen pretje als je nog zo ver moet. (Het komt toch zeker wel van het fietsen in de Ardennen?)
  Het is niet te hopen dat je de volgende dagen staande op de pedalen je reis moet vervolgen. In ieder geval wens ik je veel sterkte!
  Ik hoop dat snel je eerste foto,s op de website kunt zetten.

  Groeten van Jaap en de rest van de familie.

  • Ed en Tiek op 04/06/2006 om 22:00

  Hé Rob,

  DAg 4 loopt alweer op zijn eindje en in jouw reisverslag is dag 3 nog niet eens bijgewerkt.Je loopt qua reisverslag nu dus 100% achter. Moet je wat aan doen, wij willen ook weten hoe het zit. Begrijpen we nu goed dat je Carla en André op bezoek hebt gehad in de Ardennen? Leuke opsteker, in ieder geval gezellig gegeten begrijpen we een beetje.
  We hopen gauw weer van je avonturen te kunnen smullen.
  Hoe is het trouwens met de bagagedrager?

  Groetjes
  Ed en Tiek

  • Danny op 04/06/2006 om 22:39

  Zo ,dus de eerste nacht al weer gelijk een hotel ingedoken. Ik zou zeggen die tent kan je ook wel achter laten zodat je bagagedrager ook langer mee gaat. Zo zie je maar je kunt vanalles voorberijden en dan begeeft het matrial het. Hopelijk blijft de baggagedrager tot spanje oke .
  We blijven je volgen hier aan de andere kant van de plons.
  Hoop dat je de rest zonder problemen kunt afronden.

  Groeten danny and the fam.

  • Arie van Oosten op 05/06/2006 om 09:00

  Ho! Rob ik wens je nog veel fiets plezier.
  En geen dingen doen die ik ook niet zou doen.
  Kan helaas de komende drie weken jou reis verslag niet bij houden, ik zit in een hotel zonder internet.

  Veel fiets sterkte

  Arie

  • tiek en ed op 05/06/2006 om 13:22

  Rob,

  Je was net on-line op de MSN maar met de opmerking dat je afwezig bent. Ik heb een berichtje achtergelaten, kreeg geen antwoord en weet nu dus niet hoe het zit.
  Wat ik wel hoop is dat je met de kilometers op schema zit want je schema van je reisverslag laat nogal te wensen over. Vandaag dag 5 weten we nog niet hoe het je dag 3 is vergaan. HOe zit het met de blaren, het zit het met bagagedrager, hoe zit het met bezoek in de Ardennen. Je ziet veel vragen maar weinig antwoorden. Doe er wat aan!!!

  Groetjes

  Ed en Tiek

  • a.klop sr op 05/06/2006 om 22:39

  hallo rob
  Leuk dat je een stukje aan het fietsen bent geslagen
  had ik het maar geweten dan had ik wel even met je mee gefietst(geintje)
  ik wens je verder een goede reis

  groetjes aad

  he rob waar zijn de foto`s die ik van je gemaakt heb, is het niet gelukt om die te plaatsen

  groetjes andre

  • Edwin Marrevee op 06/06/2006 om 09:14

  Klasse Rob, de afstand gaat goed zo per dag, ik snap niet hoe je blaren kan krijgen op je hol. Volhouden

  • Frank O op 06/06/2006 om 10:13

  Het gaat goed Rob. We leven met je mee.

  • Kevin op 06/06/2006 om 12:34

  me vader was niet op msn ik was dat
  lol

  • Erik op 06/06/2006 om 20:02

  Hallo Rob, Had ik nou maar niks gezegd over lichamelijke ongemakken. Ik hoop dat je daar nu mee klaar bent. Volgens mij begin je nu lekker in het ritme te komen. Geniet ervan, voor je het weet zit je met je eeltreet op een terras in Barca.

  • Jacqueline & Leo op 06/06/2006 om 20:59

  Hoi Rob,

  We volgen je alweer een aantal dagen en kijken met spanning uit naar een nieuwe dag. Wat een kanjer ben je toch. Je zit nu al op 608 km!! Petje af hoor. We bespreken je prestaties regelmatig op de sportschool en je moet dan ook de groeten hebbben van iedereen uit de sauna! We hopen alleen dat de relatie tussen je bil en je zadel snel verbeterd zodat ze weer in goede harmonie verder kunnen.

  • Humphrey en fam op 06/06/2006 om 21:42

  Hallo Rob, we lezen jouw verslag iedere dag op de zaak, het hangt zelf op de prikborden, zo belangrijk ben je sua.
  Maar het gaat nog steeds goed lees ik op de blaren na, daar weet jij wel raad mee neem ik aan.
  Tegen de tijd dat je Spanje binnen fiets dan zullen we overgaan op espanjol compadre.
  Ik zal je zeker wat tips geven tegen blaren op je sanca, door bijten amigo en we weten allemaal dat het jouw gaat lukken.
  ps Je moet Ari niet geloven met zijn verhaal dat hij in een hotel zit zonder internet, hij bedoelt wat anders, zonder cervesa.
  We houden contact amigo en niet teveel langs de weg Mc Donalds eten, alhoewel je die troep weer verbrand.
  Groetjes en wat zijn die campings cheap zeg, je lijk een buiten monteur wel. hahahahahahahahah

  • Luuk op 07/06/2006 om 19:12

  Hallo Rob, het lijk best goed te gaan. Wel vervelend zo’n blaar, maar dat gaat ook weer over. Zorg goed voor je zelf en hou je taai, doei.
  Luuk, Anja.

  • Aad van Bruchem op 07/06/2006 om 21:06

  He kanjer,
  Hoe gaat het er mee? kan je het zo een beetje volhouden?
  vind het wel netjes wat je doet, zou voor mij ook goed zijn!
  ik zie dat je al aardig ver bent, het weer wordt nu ook wat beter, dus ik verwacht wel dat je afmaakt, ja
  Rob ik zit nu in het hotel in belgie te typen, en deze heeft een ander toetsenbord? moet ieder letter zoeken
  ik spreek je vrijdag wel weer,
  zet hem op he,

  • tiek en ed op 07/06/2006 om 23:10

  Hé Robbie,

  Weer vol verwachting je reisverslag aangeklikt maar nog niets te zien vanaf dag 5. Je zal nu wel ergens rond de 800 km zitten dus 1/3e gehad. Nog maar 2/3 te gaan.

  We horen niets meer over die bagagedrager wel over teflon op de ketting. Het feit dat we niets meer horen betekent dat dat het leed geleden is en jij als rastechneut dat akkefietje even gefikst hebt? Zal wel, zo’n vertrouwen hebben wij dus in jouw kunnen.

  Groetjes weer

  Ed en Tiek

  • Frank op 08/06/2006 om 10:58

  Rob,

  Hoe gaat het daar. Wij nemen aan dat het weer nu stukken beter is en dat het alleen nog maar heuvelafwaards is nu je al zo ver bent. Hoe gaat het met je fietsje. Heb je daar al wat chikies gescoord en hoe gaat het met je billen.

  Wij horen het graag.

  Frank en Carolien

  • Frank op 08/06/2006 om 14:27

  Rob,

  De verslagen zijn inderdaad heel leuk om te lezen. Ik hoop dat het met je knie beter gaat. Anders neem je gewoon eens een rustdag. Volgens mij zit je bijna bij de 1000 km. Ik neem daar een biertje op ik neem aan dat jij dat dan ook doet. En nog wat. Franse vrouwen zijn nou eenmaal geen Hollandse vrouwen.

  • andre en carla op 08/06/2006 om 20:00

  hallo rob

  is het nog een beetje vol te houden? je moet maar zo denken haast op de helft en dan begint het aftellen

  doe je best en hou vol he

  andre en carla

  • Chris op 08/06/2006 om 21:19

  Hoi Rob, zelfs ik heb nu even de tijd genomen om je reisverslag te lezen en te regeageren. Zo te zien, lig je aardig schema. Het lijkt me wel fantastisch om zo’n avontuur te beleven. Volgend jaar ga ik me je mee. Veel sterkte en vooral veel plezier. Chris

  • Erik op 09/06/2006 om 00:07

  Ma. jl. fietste ik met tegenwind van Heerjansdam naar Schiedam en moest ik aan je denken….dit 24 dg. en gem. 100km…..maar ik zie dat je goed op schema ligt, petje af! Leuk dat je bezoek kreeg! Je hebt in ieder geval vollop belangstelling op de weblog. Zijn de blaren al genezen, uit betrouwbare bronnen weet ik dat ’t soms nooit meer weggaat?!
  gr. Janet (de vriendin v. Erik, die is nu bij een optreden van Metallica).

  • Danny op 09/06/2006 om 04:40

  Zo je schiet al aardig op. Maar ja wat wil je voor jou is het nog steeds maandag ,zo te zien aan je verslag. Zo te zien aardig op schema.Hahaha de Jans sjarme werkt niet op de franse mutsen he. Je had het kunnen weten.
  He sterkte verder

  Danny

  • Alison & André (buurtjes) op 09/06/2006 om 16:45

  Wij lazen vol verbazing en bewondering het reisverslag tot nu toe (8 juni).

  Toen je vertrok op 1 juni zaten wij lekker in het zonnetje op een camping in Bretagne – was de enige plaats in Frankrijk waar het GEEN slecht weer was!. Dachten al meteen och jee, Rob zal wel koud en nat worden de eerste dagen.

  Hou moedig vol en geniet van de prachtige landschappen waar je door rijdt – Frankrijk is een prachtig land!

  Mocht je toevallig tijd hebben en via Orange rijden, dan kun je daarvandaan 30 KM oostelijk via Vaison la Romaine naar S̩guret gaan waar mijn dochter Manon woont Рtel. 0033490468607. Dat vindt ze best leuk, denk ik.

  Maar die tijd kun je waarschijnlijk niet missen.

  Hele goeie verdere reis gewenst – we blijven ’t volgen!

  Hartelijke groetjes,

  Alison & André van der Laan

  • De Hollanders op 09/06/2006 om 22:04

  Hoi Rob,

  Hoewel je heel ver weg bent, ben je zo toch nog dichtbij. Zoals gewoonlijk ben je weer helemaal persoonlijk aanwezig. Hou vol! Kevin is heel trots op zijn vader. Hij praat vaak over je en hij weet precies waar zijn vader is. Gaby en Angelique hebben af en toe gespeeld. Dat gebeurt wat vaker als vader er niet is…..
  Geniet van je prachtige vakantie. Tot gauw, Gods zegen, Au huen Erik Gaby Jonathan Ruben

  • ed en tiek op 09/06/2006 om 22:54

  Hé Robske,

  Hij gaat goed hé. Zingend op je fiets, een ruige bagagedrager, schone was, kwetterende vogels, aardige campinghouders enz.. Het leven lacht je toe begrijpen wij hier. Het is je gegund. Het aftellen naar de helft is begonnen, misschien ben je al over de helft als we dit bericht sturen. Is wel een mijlpaal.

  Groetjes

  Ed en Tiek

  • Hilda op 10/06/2006 om 12:14

  Hallo Rob,ik lees iedere dag je reisverslag,heel leuk om te lezen.Ben blij dat het ondanks wat tegenvallers, je het naar je zin hebt.Ik heb heel veel bewondering voor jou,petje af. Het gaat je goed jongen, veel plezer. By the way we hebben sinds een paar dagen prachtig weer, tropisch. Groetjes, Hilda

  • Erik op 10/06/2006 om 12:45

  Hallo Rob, al zoveel reacties op je weblog, wat moet ik nog zeggen? Niets! Is toch ook een reactie? Mazzeltof.

  • jos grasmeijer op 10/06/2006 om 14:43

  Hallo Rob, leuk om je op deze manier te kunnen volgen en neem maar van mij aan, ik kijk elke dag. Ik heb je afgelopen donderdag wel gemist we hebben van het opzomeren 100 meter vlaggetjes gehad en een spandoek,samen met fred en karel ophangen.
  Ik (de gek) op de trapleer, fred en karel kijken wt heb ik je gemist maar de straat ziet er gezellig uit sommige oudjes aan de overkant hebben hun balkon ook versierd heel leuk.
  Rob leuk wat je allemaal meemaakt!! tot de volgende keer groetjes jos fred en sylvia

  • Frank op 10/06/2006 om 20:13

  Rob,

  Ziet er goed uit allemaal. Wat ik me nou afvroeg: lig je op schema?
  Verder veel fietsplezier met de tocht.

  Frank en Carolien

  • Hub & Annemie Lotz op 12/06/2006 om 08:31

  Hallo Rob , als je dit leest ben je alweer een heel stuk zuidelijker dan waar wij jou hebben gezien in Chagny

  wij hebben veel bewondering voor jou.
  Wij hebben je site gelezen en weten nu wat je drijfveer is voor deze rit in je leven….
  Maar dat zagen we zoo ook wel aan jou ,petje af voor je gezinnetje waar je toch wel de meeste gesprekstof over had in de korte gesprekken met jou wij hopen dat je nog energie genoeg over houd om te blijven genieten ondanks het afzien want dat is het zondermeer.
  Wij hebben een paar fotos van jou genomen ,ze zijn niet zoo goed van kwaliteit maar ik wil ze wel naar je fam sturen als ze willen mail dan.
  Sportieve groetjes Hub &Annemie Lotz

  • Marion op 12/06/2006 om 15:01

  Hallo Rob,

  De helft van je vakantie en de kilometers zitten er alweer op,wat gaat het toch snel!
  Ik geniet van je reisverslag. De foto’s zijn leuk.
  Hoe is het met je knie? Geen last meer?
  O ja en zijn je benen al bruin?
  Rob,geniet van de rest van je vakantie en zet hem op in de bergen!

  Groetjes Marion

  • ed en tiek op 12/06/2006 om 23:24

  Rob,

  Het is een feit, je bent echt over de helft nu. Klinkt wel gezellig dat jij en Wim aangehaakt hebben. Zondag nog naar het voetbal gekeken? Hoe is de temperatuur bij jou? Hier hebben we een hittegolfje, zo’n 30 graden was het gisteren en vandaag en waarschijnlijk morgen ook nog.
  30 graden, fel zonnetje en dan een fiets van 25 kg en bagage van 35 kg gaat niet meevallen. Maar jij flikt het wel, geloven wij heilig in.

  Groetjes en succes met al die volgende kilometers.

  Ed en Tiek

  • andre en carla op 13/06/2006 om 20:19

  hallo rob

  zo te lezen ben je aardig op dreef en je hebt in ieder geval geluisterd om toch maar een rustdag in te lassen gelijk heb je.

  wel pech hebben zeg 3 lekke banden een gebroken standaard en een gebroken voor bagagedrager.

  je weet als je iets nodig hebt moet je me bellen dan proberen we het bij je te krijgen

  hou vol en zet hem op

  andre en carla

  • ed en tiek op 13/06/2006 om 23:21

  Nou Rob wel een hoop pech achter elkaar zo met die lekke banden en kapotte bagagedrager; zware tochten en dan ook nog een hoop vliegen. Het is goed dat je al ruim over de helft bent want dat houdt de moed er wel in denken wij.

  Leuk dat jij naar Argentinie – Montenegro hebt gekeken. Wij keken op bjna hetzelfde moment naar Nederland – Servie Montenegro. Is het de onafhankelijkheid van Montenegro of zijn ze gewoon met z’n 22-en? Of was het toch Ivoorkust?? De vermoeidheid speelt parten ???^&^%*&&)*)(*
  Grappig dat we zojuist op je weblog lezen dat je Brazilie-Kroatie bekijkt, wij zaten ook net te kijken. We zijn dus helemaal up-to-date.

  Heb je nu een beetje idee hoe die mannen zich voelen die de Giro rijden of de Tour de France?? Kunnen zich natuurlijk niet meten aan jou want als zij een lekke band of een kapotte bagagedrager hebben komt er een wagen met een mannetje en een nieuwe fiets. Als ze honger hebben komt er een kok en als de kleren gewassen moeten worden trekken ze ze alleen maar uit en laten het vallen waar ze staan. OOk zorgen voor een dak boven hun hoofd (van dakpannen of nylon) hebben ze niet, is allemaal geregeld. Kortom jij bent veel knapper dan alle die tour de francers bij elkaar.

  Het ga je goed en we volgen je!!!

  Ed en Tiek

  • Rob/Marja op 14/06/2006 om 19:18

  Hallo Rob
  Geweldig dat je je er zo doorheen slaat op die bepakte fiets! Eerst dacht ik dat je totaal geen last had van de warmte, maar nu begrijp ik dat die je af en toe behoorlijk dwars zit! Hier hebben we het een aantal dagen ook behoorlijk warm gehad en je wordt er zo loom van,terwijl wij niets bijzonders doen! ’t Is natuurlijk ontzettend leuk dat je allerlei leuke mensen ontmoet waarmee je een leuk praatje hebt en die je ook willen helpen door b.v. een maaltijd aan te bieden, mede daardoor blijf je op de been,ehhh fiets. Verder wensen Rob en ik jou een zeer voorspoedige voortgang met deze avontuurlijke reis! Houd je gezond, hartelijke groeten en we denken steeds aan je,daaaag
  Rob en Marja.

  • Bram v Mannekes op 14/06/2006 om 21:03

  Hallo Fiets gek Rob vd Berg jr,
  ik ben Bram een kennis van je vader,we hadden afgelopen weekiende een barbeqea en spraken over je fiets tocht naar Barselona.
  Je Vader vroeg of ik al op je web had gelezen,had ik door het mooie weer hier nog niet gedaan.
  Vandaag regend het hier je weet wel de ene dag vallen de mussen van het dak
  31 gr de andere dag 21 gr en regen.
  Dus vanavond al de dagen van je fiets onderneming gelezen.

  • Bram v Mannekes op 14/06/2006 om 21:30

  Zonder pech gaat zo tochtje dus niet.
  Wat ik me wel afvraag is of je de remblokjes al vernieuwt heb.
  Want als je met gangen van boven de 50km naar benede suist(wat papa Rob erg hard vind) dan moet je af en toe toch wel even flink knijpen zeker?.
  Nou Rob jr nog veel plazier, een Vrijdag op tijd stopen om ergens naar Nederland Ivoorkust te kijken, Pretige wedstrijd alvast maar het besten van hopen.
  Ik zal nu iedere dag even kijken op je web hoe het gaat en lees dan vanzelf waneer je er bend. Groetjes Bram en Cisca.

  • Ed en Tiek op 14/06/2006 om 23:23

  Weer even het -bijna- dagelijkse berichtje van je trouwe volgers Ed en Tiek. Gisteren waren we helemaal bij en vandaag zien we nog geen nieuws; ook van deze kant geen meldingen behalve dan van ……kom op, ga zo door.

  Morgenavond even een goed stekkie opzoeken om Nederland-Ivoorkust te bekjjken met je oranje vlaggetje. Hij zit nog op je fiets zagen we op de foto’s. Er zaten ook nogal wat hollandse foto’s bij vond ik maar Ed vertelt zojuist dat dat de foto’s zijn die hij genomen heeft op de dag van vertrek; vandaag dus al weer 2 weken geleden. Qua fietstijd zit jij nu op 2/3e; qua afstand op……?

  We lezen het wel weer zodra jij gelegenheid hebt gehad je reisverslag bij te werken.

  Groetjes

  Ed en Tiek

  • Alex Beijerling op 15/06/2006 om 22:17

  Rob,

  Het ziet er fantastisch uit! Wat ben jij aan het genieten! Ik vind dat je heel erg leuk schrijft.
  Ik ben best wel jaloers op je als ik je foto’s zie en je belevenissen lees!

  Het gaat wel erg snel voorbij! Volgens mij baal jij als een stekker als je eenmaal weer terug bent.
  De helft is al voorbij! Ik moet dan denken aan onze gesprekken in de kleedkamer van de fitness waarin je iedere keer meldde hoe lang het nog was tot de datum van vertrek “en dat je wenste dat deze dag zo snel mogelijk kwam”.
  Zo’n tochtje “spinning” als jij, heeft nog niemand van daar gemaakt!

  Ik wens je nog heel veel plezier en geniet van ieder moment.

  Groetjes,

  Alex (Weidmuller)

  • andre en carla op 16/06/2006 om 19:26

  hallo rob

  je bent aardig op dreef, het aftellen is begonnen die laatste paar honderd kilometer haal je met gemak

  en je weet hoe eerder je in barcelona bent hoe langer je daar nog kunt genieten.

  he zet hem op gozer

  andre en carla

  • ed en tiek op 17/06/2006 om 20:38

  Hoi Robske,

  Op 16 juni al op zo’n 1700 km!!!!! Mooi op schema dus. Als je zou willen kun je nog wat gas terugnemen. Je planning was toch om 20 of 21 juni a.s. in Barcelona aan te komen, ga je dus makkelijk redden. Als je het vanaf nu op je gemak doet of je neemt een rustdag dan ben je nog dik op tijd in Barca. Wel een lekker gevoel. Maakt toch niet uit op welke dag je precies arriveert, je vliegtuig gaat toch pas zaterdag? Ik (Tiek) zou het wel weten; maar ik zou waarschijnlijk elke dag een rustdag nodig gehad hebben en half juli aankomen (op z’n vroegst). Niet echt een goed vergelijk dus.
  Nog genoten van het voetbal? Met wat leuke mensen kunnen kijken? Billen tegen elkaar gehad in de 2e helft?

  We lezen niets meer over pechjes, gaat blijkbaar goed.

  We zien graag je bijgewerkte verslag weer.

  Groetjes
  Ed en Tiek

  • Jos en Herman op 18/06/2006 om 10:16

  Hoi Robbedoes,
  het gaat al aardig opschieten, nog even doorbijten en we vinden je echt een kanjer.
  Wat een prestatie mag je dadelijk op je conto bijschrijven.
  We doen het je niet na, we worden al moe als we je weblog lezen, laat staan dat we zelf gaan fietsen.
  We verwachten je natuurlijk wel weer een keer op de koffie, om het hele relaas live van jou te horen terwijl wij onderuit gezakt zitten op de bank.
  De laatste loodjes wegen het zwaarst maar we hebben alle vertrouwen in je.
  veel succes met die laatste loodjes.
  veel liefs uit Rotterdam

  • andre en carla op 18/06/2006 om 14:00

  hallo rob

  ik zit hier met je route voor me, als ik naar het klimmen en dalen kijk, het is vrij vlak)en er vanuit ga dat je ongeveer 120 kilometer per dag hebt gereden zit je nu waarschijnlijk ter hoogte van Agulana en dat betekent dat je nog zo`n 140 kilometer te gaan heb naar ST Feliu de Guixols (daar houd het boekje op. Je weet de laatste loodjes wegen het zwaarst, maar zet hem op gozer.

  andre en carla

  • De Hollanders op 18/06/2006 om 14:55

  Hoi Rob,

  Petje af voor wat je tot nog toe hebt gepresteerd. Misschien dat wij in de verre verre toekomst nog een keer meegaan als mede-reizigers in de bak van jouw bakfiets. Wie weet …. raken al best in de stemming. Wij zijn nu eindelijk weer een Sarah rijker in de straat. De hele buurt mag het weten … Jos is een Sarah!!Daar mag je gerust een pilsje op nemen. Enne …. Oranje doet het goed. Natuurlijk omdat Jonathan op 16 juni weer een jaartje ouder is. Nog iets om een pilsje voor te nemen! Zeg, wanneer arriveer je in Rotterdam?

  Tot gauw, hé. Gods zegen, Au Huen Erik Gaby Jonathan Ruben

  • jos op 18/06/2006 om 20:08

  hoi rob, je hebt het al gehoord van de HOLLANDERS ik heb sara gezien. Ik heb een mooie bos bloemen van ze gehad, heel lief, moet ze alleen nog bedanken. De kinderen en fred hadden een groot doek buiten gehangen met de tekst, hier woont nu sara. Maar ik voel mij noch steeds 29 !!Jammer dat we na 13.06 (mijn verjaardag) niet veel van je indrukken hebben kunnen lezen maar hopenlijk komt dat gauw. Knul nog 6 dagen geniet ervan dikke kus jos

  • Erik op 18/06/2006 om 23:47

  De finish al in zich Rob? Lekker hoor, kun je je lekker op de tappas en Tiquila storten en je “oude” wonden likken. Wellicht wat vroeg voor jou maar het fietsweekend Limburg moet vastgelegd gaan worden, kun al een datum opgeven wanneer je wel of niet kunt? Het ziet ernaar uit dat het het laatste weekend van september of in oktober gaat worden. Het is effe wat anders dan al het geneuzel over dat fietstochtje van je he?!?!
  Ballen.

  • Frank op 19/06/2006 om 00:27

  Rob,

  Het gaat goed lees ik. Veel plezier in Barcelona. Ik hoop dat ik de komende week nog iets van je site kan lezen. Druk druk druk namelijk met het leven. Ik wens je alvast een mooie aankomst in Barca en neem daar een servesos van mij. Die verekenen we dan wel een keer in Limburg als ik je er weer eens affietst. In ieder geval gedaan mannetje en tot snel.

  • Monique op 19/06/2006 om 09:50

  Hoi Rob,

  Echt harstikke knap van je joh dat je nu nog maar 100 km moet fietsen.
  Daarna lekker genieten van de rust en van het mooie weer.
  Lekker op het strand en laat alles lekker op je inwerken en je kan terug kijken op een schitterende ervaring rijker.
  Kan me voorstellen dat je ook graag weer je kids wilt zien die zullen je wel vreselijk gemist hebben en jij hun natuurlijk ook.
  Ik heb het heel leuk gevonden om je website regelmatig te bekijken en je schrijft inderdaad geweldig. Je krijgt dan echt een idee hoe het jou vergaat.
  Nogmaals vind het helemaal geweldig dat je dit hebt kunnen doen.
  Op naar de volgende uitdaging hahaha.
  Geniet van de laatste kilometers en zie en hoor je weer gauw.

  Groetjes Monique

  • Jacqueline & Leo op 19/06/2006 om 12:55

  Hoi Robbie!!

  Wat zijn we jaloers!! Niet alleen omdat jij al wel in Spanje zit maar ook op je doorzettingsvermogen!! Wat een prestatie!! Hier is onze komende klimvakantie in Oostenrijk niets bij. Niets dan lof voor je.(ik zal ook weer niet teveel veren in je r**t steken) Ha ha Ha.
  Nog een ‘paar’kilometer en je kunt nog een paar daagjes genieten in Barca. Niet teveel naar de mooie senoritas kijken hè. We wensen je nog een paar hele mooie dagen en een behouden thuisreis!!
  We spreken je binnenkort weer!!

  Groetjes Leo & Jacqueline en de rest van de sportschool

  • Marc op 19/06/2006 om 14:58

  Ha buurman,

  We proberen elke dag je weblog effe te bekijken om te lezen hoe het je afgaat op je lange fietstocht naar Barcelona. Gaaf dat je spanje al bereikt hebt en dat de reis goed gaat. Geniet van de laatste dagen van je reis en we zien je snel weer.

  Groeten,
  Marc, Desiree en Marissa

  • Rob Odijk op 19/06/2006 om 17:49

  Hoi Robbie grote klasse jonge ,je heb het gehaald he hoorde ik vandaag van Jaapio die had je gebeld , eerlijk is eerlijk , drink een biertje van mij in Barcelona , we rekenen op de zaak wel af ok , ps niet te gek he hahahhaha mazzzzzzzzzzzzzels Rob
  Ps ik het net zo veel g………….. als jij gefietst ook goed he hahahahahha drink ook wat van jou , robbie tot snel hoiiiiiiiiiiiiiii

  • kevin op 19/06/2006 om 19:48

  Is nog 40 km zei die tegen mij
  Van Kevin

  • Ernst Hoets op 19/06/2006 om 22:37

  Hoi Rob.

  Ik hoorde van Erik dat je tocht er bijna op zit. Hartstikke goed van je. Je zal heel wat meegemaakt hebben en in ieder geval goed getraind voor het weekendje Limburg komend najaar. Ik ben benieuwd naar je verhalen en dat wil ik dan graag horen.

  Zie je.

  Ernst.

  • Ed en Tiek op 20/06/2006 om 00:25

  Hé Jans,

  Nou , het zit er bijna op hé? Nu moet je de huid niet verkopen voordat….. maar er lijkt weinig meer mis te kunnen gaan. Ook al zakt je hele fiets nu in elkaar en zit je achterwerk geheel onder de blaren dan kom je er nog wel lopend.

  Vamos a la playa klinkt niet gek na al die waardeloze campingavonturen van de laatste dagen/nachten. Uit een diep ver verleden kan ik nog wel wat leuke adresjes in Lloret de Mar opnoemen. Maar dat wordt dan een latertje en dat kost je te veel hersteldagen.

  We zagen dat de benen zwaar werden. Neem niet te veel risico die laatste paar kilometer zeker niet langs die drukke wegen. Wat kan jou het nu bommen vandaag of morgen arriveren. Het is altijd op tijd!!!! Grote klasse!!!!

  Ook wij zeggen “neem er 1 (of 2 of…) van ons in Barcelona”, dik verdiend!!!!

  Ed en Tiek

  • Hilda op 20/06/2006 om 00:35

  Hola Rob,
  Como esta,je bent al in Spanje ( Lloret )
  knap hoor,nog een aantal kilometers dan
  ben je op de plaats van bestemming.Je fiets
  langs de costa’s heerlijk. Bestel een paar
  biertjes of een karaaf sangria en proost
  op je zelf dat alles tot heden goed gegaan
  is zoals jij dat in gedachten had. Geniet maar
  lekker van de resterende dagen die je nog hebt.
  Adios, Hilda

  • Frank op 20/06/2006 om 01:26

  Rob,

  Nog een laatste berichtje dan want ik ga er een paar daagjes tussenuit. Ik las dat de vrouwte naar je stonden te zwaaien dus daar heb je nog steeds oog voor op de fiets. Zo zwaar zal het dus wel niet geweest zijn. Die grote verhalen van je altijd over de vrouwtjes. Volgens mij wordt Barcelona gewoon een groot hengstenbal misschien op een vrouw na dan. Ik ben benieuwd hoe je dat thuis gaat vertellen.

  Rob, ik vind het een enorme prestatie en alvast gefeliciteerd met je heldentocht. Zaterdag kan ik je niet opwachten op Zestienhoven daar ik dan nog weg ben. Bij deze dan alvast een prettige terugvlucht (gaat zeker lukken) en een behouden thuiskomst. Goed gedaan jochie.

  Frank en natuurlijk ook Carolien

  • jos op 20/06/2006 om 15:00

  Hallo rob, ik heb begrepen dat je in barcelona bent, gefeliciteerd ik vind het knap van je!!Geniet van de laatste dagen in Barcelona en een pilsje van ons, de rekening krijgen wij thuis wel. Groetjes jos

  • Rob Odijk op 20/06/2006 om 18:49

  Hoi Rob je zit in lorret ik heb toen van af daar de trein genemen langs de kust naar barcelona is veel sneller jo , gewoon doen niemand ziet het lol geintje robbie zet hem op man nog ff groetjes rob

  • Ed en Tiek op 20/06/2006 om 22:33

  Grote, knappe Rob,

  Je hebt het geflikt mogen wij nu, dinsdagavond 20 juni,wel aannemen. Je laatste -halve- berichtje zegt immers dat je nu waarschijnlijk toch maar doorfietst die laatste 65 km.

  Laat even weten hoe laat je aankomt. Wij vinden het wel leuk om je op te komen halen als dat nog niet geregeld is. Dan kunnen we je ook wel even thuis brengen; we hebben een twinny-load.

  We horen het wel.

  Groetjes
  Ed en Tiek

  • Monique op 21/06/2006 om 09:06

  Hoi Rob,

  Gefeliciteerd joh, harstikke goed van je. En weer een ervaring rijker toch?
  Kan me voorstellen dat je nu ook weer lekker snel naar het thuisfront wilt, Kevin zal alles willen horen. Kids zullen je wel vreselijk gemist hebben maar aan de andere kant ook weer apetrots zijn.
  Wens je een hele goede vlucht terug en hoop snel je verhalen te kunnen horen.

  Groetjes Monique

  • andre en carla op 21/06/2006 om 13:59

  hoi rob

  gefeliciteerd wat een prestatie!!

  geniet van de laatste dagen en we zien je wel weer als je terug bent

  groetjes

  andre en carla

  • Jos en Herman op 21/06/2006 om 17:38

  Hoi Robbedoes,
  Van harte gefeliciteerd jongen met deze knappe prestatie, we zijn hartstikke trots op je.
  Geniet nog even lekker van de mooie stad Barcelona en we hopen je weer gezond terug te zien.
  Geniet maar lekker van je succes, dat mag na zo’n prestatie best wel.
  Binnenkort weer lekker bij de vrouw en kids, die zullen best wel weer blij zijn als je terug bent.
  Behouden thuiskomst toegewenst vanuit Rotterdam van Jos en Herman

  • Janet op 21/06/2006 om 19:07

  Rob gefeliciteerd met je aankomst in Barcelona, volgens mij 2 vingers in je neus,klasse,neem maar een biertje van me(Erik betaald toch).
  Adios Janet (de vriendin van Erik)

  • Alison & André (buurtjes) op 21/06/2006 om 19:07

  Hartelijk gefeliciteerd, niet alleen met het bereiken van het einddoel, maar eigenlijk nog meer met de fantastische prestaties, elke dag weer opnieuw!

  We wensen je van harte een paar heerlijke uitrustdagen toe, een voorspoedige terugreis en een behouden thuiskomst.
  Ook als je terugkomt zullen we er niet zijn, want wij gaan 24/6 voor vier weken naar Canada.

  Mocht je nog een andere aardige camping zoeken – even buiten Barcelona in Mataro, langs de kust. Als we ons goed herinneren, hebben die zelfs een bus naar en van Barcelona.

  Hartelijke groetjes,
  Alison & André

  • Martha van Hattem op 21/06/2006 om 20:18

  Gefeliciteerd met de behaalde prestatie. Blijft nog altijd een heel eind op zo’n stukje leer.
  We zagen bekende plaatsen in je verslag voorbij komen (Chagny,Cluney
  en Le Puy.
  We hebben gelijk weer (ik en mijn man) teruggedacht aan onze fiets vakantie in Indonesie. Misschien is deze route ook wel iets voor ons.
  Nogmaals gefeliciteerd en geniet nog van Barcelona!
  Tot ziens

  • Sjoerd Rutgers op 21/06/2006 om 20:34

  Beste Rob,

  Je bent een kanjer. Van harte gefeliciteerd met deze mega prestatie.
  je bent niet alleen een goede fietser en lolbroek, maar je kan ook leuke reisverslagen schrijven. Ik heb er in ieder geval plezier aan beleefd.
  Rust lekker uit en geniet nog even na van die prachtige trip.
  Groetjes en tot volgende week.

  • Judy van Amersfoort op 22/06/2006 om 12:01

  Hoi Rob,
  Je kent mij wel niet, maar ik ben een zus van Marja.
  Ik heb met veel belangstelling je verslag gelezen, ik vond het hardstikke leuk. Van harte gefeliciteerd met die fantastische prestatie.

  • Janet Bak op 22/06/2006 om 12:07

  Hoi, er is er niks meer te vertellen, in Barcelona is toch ook wel wat te beleven?! Je avontuur duurt tenslotte tot de 24e.

  gr. Janet. (de vriendin van Erik)

  • Jacqueline & Leo op 22/06/2006 om 12:41

  Hè Kanjer!!!

  Gefeliciteerd !!! met het behalen van je geweldige prestatie.
  We zijn trots op je!!
  Jeetje, nu is die lang gekoesterde droom van je tocht werkelijkheid geworden…….. wie had dat ooit kunnen denken.
  We zitten met smart op je te wachten op de nieuwe sportschool. Het wordt steeds gezelliger!!

  Groetjes en tot gauw
  Leo & Jacqueline

  • Jerrel op 22/06/2006 om 22:03

  Hoi Rob,

  Begrijp dat je ’t prima naar je zin hebt in Spanje…

  Grote klasse …je tocht zuidwaarts !!

  Had reeds eerder een boodschap achtergelaten, kan deze niet vinden….Ben je dus niet vergeten,hoor 🙂

  Het gaat je goed !

  groetjes,

  Jerrel

  • Saskia op 23/06/2006 om 13:55

  Hé Rob!

  Wat super gaaf dit verslag!! En ben echt hartstikke trots op je, zo´n prestatie. En ben blij dat je je droom hebt waar gemaakt! Echte doorzetter en iemand die doot wat ie zegt!
  Dikke kus en zie je later in Rotterdam!
  Saskia

  • Ron op 26/06/2006 om 22:47

  Hi Rob, wij komen net terug uit Griekenland en hebben je verslag in een ruk uitgelezen.
  Waanzinnig die prestatie, volgens mij moet de Tour de France ook geen probleem zijn voor jouw. Het zal dadelijk niet meevallen om gewoon weer naar je werk te gaan na dit avontuur. Ik ben benieuwd naar je verdere verhalen en foto’s.

  We spreken elkaar.
  Gr Ron en Ing

  • danny boers op 29/06/2006 om 00:53

  he rob gefeliciteerd met de prestatie . ik doe het niet na .Zeker hier niet . He de groeten en we spreken elkaar nog

  Danny and Beth

  • Jan en Tineke van Gogh op 30/06/2006 om 17:17

  Heb in het begin je reis gevolgd totdat wijzelf op vakantie waren (vandaag weer terug), wij vinden dit toch wel een megaprestatie!! van harte met dit succes.

  • Janna op 22/06/2007 om 22:16

  Hi Rob E & Collega’s
  Veel sterkte toegewenst tijdens jullie mooie fietsrit naar Rome.
  Hoop dat het weer jullie niet teveel ontmoedigd heeft.
  Sterkte daar allemaal en natuurlijke een dikke kus voor Rob E
  Groet
  Janna

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.