Reisverslag Rotterdam – Rome 2007

De reis naar Barcelona zou eenmalig zijn, maar het was zo’n waanzinnig avontuur dat me maar niet los laat, waardoor ik er toch over nadenkt om nog zo iets te ondernemen. Nu heeft Paul Benjaminse ook een route geschreven naar Rome die me ook heel mooi lijkt. 1 juni 2007 zou best wel een mooie datum zijn, maar goed eerst maar even het thuisfront bewerken en langzaam laten wennen aan het idee.

Nou de kogel is door de kerk en heb het besluit genomen om volgend jaar naar Rome te gaan fietsen. De datum staat nog open, maar ben ondertussen wel begonnen met de nodige aanpassingen aan de fiets. Ik heb de standaard gemonteerde bagedragers vervangen voor Tubus Ergo lowrider voor en achter de Tubus Logo Expedition. De spatborden heb ik vervangen, en ik heb een nieuwe standaard gemonteerd.

Met het reisverslag naar Barcelona heb ik blijkbaar een aantal collega’s enthousiast gemaakt want volgend jaar gaan 3 collega’s mee naar Rome fietsen. We hebben ondertussen al een aantal trainingsrondjes van ruim 100 km gefietst en die gingen best lekker.

De datum is ondertussen in overleg met de collega’s vastgesteld op vertrek 21 juni terugkomst 14 juli.

Even voorstellen dit zijn de kanjers die naar Rome gaan fietsen, van links naar rechts Ben v/d berg, Rob Esser, Rob Jans en Jaap v/d Sluis.

We zijn vanaf februari begonnen om iedere zondag een trainingsrondje te rijden van 100 tot 150 km. In het begin liet Rob Esser het nog wel eens af weten waardoor wij ons toch wel zorgen begonnen te maken of Rob het wel zou halen naar Rome, maar vanaf half maart gaat hij trouw mee iedere zondag, en het mag gezegd worden het gaat nu best lekker met Rob.

We zijn 17-18 en 19 mei voor een lang weekend naar de Belgische Ardennen geweest, om alvast een voorproefje te hebben van wat ons te wachten staat, zoals een berg opfietsen, wat voor de meesten toch wel tegen viel en het uittesten van de kampeer spullen. De bergen in België« hebben zo’n imponerende indruk achter gelaten, waardoor er besloten is om een dag eerder te vertrekken namelijk op woensdag 20 juni.

Het is een hele tijd onzeker geweest of Ben wel mee zou gaan. Hij heeft namelijk lopen tobben met zijn achterwerk dat behoorlijk pijnlijk en geïrriteerd was na een fietsrit. Nadat hij een aantal zadels heeft uitgeprobeerd, fietsbroeken vol met vet heeft gesmeerd, bezoek aan huisarts en fysio, bij de fietsenwinkel op een zadel heeft gezeten met drukmeting en daar weer een nieuw zadel heeft laten aansmeren, bleek rust de beste oplossing te zijn. Hij heeft nu 3 weken niet gefietst en zijn achterwerk is weer als nieuw en zegt vol zelfvertrouwen dat hij er helemaal klaar voor is. Nou we houden jullie tijdens de reis wel op de hoogte hoe dit afloopt met Ben zijn billen.

Jaap heeft ook nog de nodige problemen gehad met zijn Koga Randonneur. Met volle bepakking was er niet op te fietsen, de fiets zwabberde alle kanten op. Hij is met de fiets terug gegaan naar de fietsenwinkel en heeft de verkoper laten fietsen op de fiets, die ook verbaasd was over het zwabberen. Hij heeft de klacht gemeld bij Koga en zij hebben een ander type frame aangeboden die stijver is. Maar het frame en de nieuwe onderdelen werden pas een week voor vertrek geleverd. Jaap is vrijdag 15 juni begonnen met het opbouwen van de fiets en was zondag klaar voor een proefrit, die naar volle tevredenheid is verlopen. Het frame is veel stijver en zwabbert niet meer. Al met al was het een stressvolle week voor Jaap om alles op tijd klaar te hebben en dan nog de vraag of het opgelost zou zijn, en dat zo vlak voor het vertrek.

Dag 1 Woensdag 20 juni 2007

Bestemming : Schaft
Vertrektijd : 8:10 uur
Aankomst tijd : 18:30
Gereden tijd : 6:55
Afgelegde afstand : 145
Gemiddelde snelheid :20,8
Maximale snelheid : 31
Stijgings percentage :
Totaal aantal km : 145
Weer : 22 graden

Nou eindelijk is het dan zover, na een lange voorbereiding kan de reis beginnen. Iedereen is toch wel nerveus voor het avontuur, de een wat meer dan de ander, Rob E bijvoorbeeld heeft al weken van te voren de gekste dromen over de vakantie en Ben had de laatste dag ook wel wat rode plekken in zijn gezicht.

We hebben afgesproken om 8:00 uur bij mij thuis te verzamelen en van daar uit te vertrekken. Jaap en Ben hebben de fiets gisteren al gebracht en Rob. E woont vlakbij die komt hier naar toe fietsen. Om 7:30 melde de eerste uitzwaaier zich al, en rond 8:00 was het gezellig druk met uitzwaaiers wat wij enorm waardeerde. Na heel wat afgezoend te hebben zijn we om 8:10 vertrokken en er werden heel wat foto’s gemaakt en we zijn benieuwd naar het resultaat.

We hadden met mijn vader afgesproken bij van de Valk aan de Kinderdijk. We kwamen daar om 9:00 uur aan. Na een heerlijke appelpunt met koffie (die door pa betaald werd, bedankt Pa) hebben we afscheid genomen en zijn we vertrokken. We hadden een lichte zijwind in de rug en kwamen om 11:35 aan bij de pont in Gorinchem en zagen de pont net weg varen en moesten een half uur wachten op de volgende pont. Een mooie gelegenheid om een boterhammetje te eten.

Om 13:25 hadden Jaap en Rob E een discussie over links af of recht door en om 14:25 gingen wij links af haha

Rond 14:00 hebben we een lekkere uitsmijter gegeten. Nadat we de weg vervolgd hadden kwamen we door afwisselend landschap met mooie natuur. We hebben een camping vlakbij België gevonden, tentje opgezet en heerlijk gedouched. Helaas is er geen gelegenheid om te internetten op deze camping en het was te laat om in het dorp wat te vinden. We waren best moe en hadden geen zin meer om te koken, in de kantine hebben we op het terras een dagmenu gegeten, aspergesoep, karbonaadje met gebakken aardappeltjes en salade wat ons heerlijk smaakte na zo’n lange rit. Om 22:30 vielen onze luiken dicht en zijn we gaan slapen.

PS. Het gaat tot nu goed met Ben zijn billen.

 

Dag 2 Donderdag 21 juni 2007

Bestemming : Walhorn
Vertrektijd : 8:40
Aankomst tijd : 19:00
Gereden tijd : 6:16
Afgelegde afstand : 118,7
Gemiddelde snelheid :18,9
Maximale snelheid : 50
Stijgings percentage : 11%
Totaal aantal km : 263,7
Weer : 18 graden

Jaap en Rob E hebben vannacht slecht geslapen. Wel waren we alle vier vroeg wakker rond 5 uur. We hoorden Rob E al rommelen buiten maar wij hebben toch nog lekker gedoezeld tot 6:30. Na het ontbijt met broodjes die gisteravond al mee genomen hadden uit de kantine zijn we om 8:40 van de camping weggereden. We hadden gisteravond gehoord dat je in het dorp bij het dorpshuis kan internetten. We kwamen daar om 9:00 aan en hebben de site bijgewerkt. Toen we daar aankwamen stond de beheerder, tuinman en de boven schoolmeester ons al op te wachten die waren op de hoogte gebracht door de lieve serveerster van gisteravond.

We zijn om 9:45 vertrokken en we zaten al vrij snel langs de Willemsvaart waar een mooi jaagpad naast ligt. Daar konden we lekker opschieten alsmaar rechtuit dus ook geen discussies haha

13:20 kwamen we aan in Maastricht waar we geluncht hebben 3 hadden een spaghetti Bolognese en 1 uitsmijter pindasaus.

In Maastricht pakte we de route op van Paul Benjaminse die begint bij het station. Toen we de stad uitreden konden we al gelijk aan een pittige klim beginnen naar Bemelen en daar aangekomen konden we ook nog de Bemelenberg beklimmen en die was 11%. Dat klimmen hield aan tot aan de camping waar we overnacht hebben. Het was een zware trip vanaf Maastricht. We kwamen behoorlijk afgemat aan op de camping, die in eerste instantie niks leek maar achteraf toch wel meeviel. Er was geen kantine aanwezig dus helaas moesten we onze maaltijd bereiden. Het is een heerlijke Spaghetti Rober geworden. Om 11:00 zijn we weer te laat gaan slapen.

Ben zijn billen zijn oké.

 

Dag 3 Vrijdag 22 juni 2007

Bestemming : Reuland
Vertrektijd : 9:30
Aankomst tijd : 19:15
Gereden tijd : 6:23
Afgelegde afstand : 100,5
Gemiddelde snelheid :15,7
Maximale snelheid : 51 Rob
Stijgings percentage : 10%
Totaal aantal km : 364,2
Weer : 15 graden

Jaap heeft geen oog dicht gedaan vannacht, dit is al de tweede nacht. Zijn voorstel is om een hotelletje te pakken om beter te kunnen slapen en tot rust te komen. De andere drie hebben wel goed geslapen en zijn om 6:00 opgestaan. Na gedouched te hebben en een lekker ontbijtje met gekookte eieren zijn we gaan inpakken. Daarbij had Jaap echt een off Day, alles ging verkeerd. Tassen vielen leeg spullen in verkeerde tassen enz., hierdoor konden we pas om 9:30 vertrekken. We reden weg bij de camping en konden gelijk de berg weer op die we gisteren waren afgereden en dat is zo de hele dag gebleven bergje op bergje af. Het weer zat ook niet mee we hadden een behoorlijke tegenwind en het regende regelmatig. Onderweg begon het wederom te regenen en we besloten om de regenkleding aan te trekken. Iedereen had zijn regenkleding al aan behalve Jaap want hij wist niet meer in welke tas zijn regenkleding zat, toen hij dat uiteindelijk gevonden had was het nog een hele tour om dit aan te krijgen. Dit heeft zolang geduurd dat intussen de regenbui inmiddels voorbij was.

Onderweg eenvoudig geluncht brood, aardbeien en kaas gekocht en langs de kant van de weg op gegeten. We zaten nog steeds in de bergen en we hebben geen vlak stukje gehad. De vermoeidheid sloeg ook toe waardoor het steeds zwaarder werd. Afgemat reden we Reuland binnen op zoek naar een hotelletje, we waren gestopt bij een aanwijsbord richting hotel de Engel maar daarvoor moest je een steile heuvel op waar we tegen op zagen. Gelijktijdig kwam er een oude Volvo aanrijden met 2 Hollanders en vroegen aan ons wat we zochten, zij boden aan om op die steile heuvel te gaan kijken of het hotel open was. Zij kwamen terug en zij hebben het hotel niet gevonden en boden aan om bij hun in huis te overnachten tegen een lichte vergoeding. In eerste instantie twijfelden wij, maar toen hij zei dat er 6 slaapkamers aanwezig waren hebben we het na overleg toch gedaan. Het bleek een oude boerderij te zijn van meer dan 100 jaar oud met meubels uit die tijd. Maar alle moderne apparaten waren aanwezig we hebben hier lekker gedouched en gelijktijdig hebben we onze kleding gewassen. Rob E heeft een heerlijke bami maaltijd klaar gemaakt die ons geweldig smaakte na alweer zo’n zware etappe. Het was achteraf hartstikke tof van Paul en Herman dat ze zo gastvrij waren. Paul en Herman bij deze nogmaals bedankt.

Dag 4 Zaterdag 24 juni 2007

Bestemming : Stadtbredimus
Vertrektijd : 9:15
Aankomst tijd : 19:30
Gereden tijd :6.01
Afgelegde afstand : 109
Gemiddelde snelheid :18,1
Maximale snelheid : 53
Stijgings percentage : 8%
Totaal aantal km :473,2
Weer : 16graden

We zijn 6:30 opgestaan. Jaap heeft heerlijk geslapen in een bed en het was stil genoeg voor hem om te kunnen slapen, hij was heerlijk uitgerust.

Paul heeft broodjes bij de bakker gehaald met de auto en we hebben lekker ontbeten.

Jaap had gisteren niks uitgepakt dus was hij deze ochtend als eerste klaar met de fiets optuigen haha

Nadat alles was ingepakt en alles afgewassen hadden konden we de fietsen klaar maken voor vertrek, helaas was het weer enorm gaan regenen, even gewacht en later toch maar de regenpakken aangetrokken. Afscheid genomen van Paul en Herman en vertrokken we in de stromende regen. Het is de gehele dag regenachtig gebleven met af en toe een enorme hoosbui. We begonnen weer met heftig klimwerk dat in de loop van de dag gelukkig steeds minder werd. We slingerden over en weer van Luxemburg naar Duitsland en weer terug. In Dasburg mochten we bij een lieve dame thuis op internet onze site bijwerken. We zijn wederom weer door een mooi gebied gefietst, we zijn door een smalle kloof gegaan met dichte begroeiing waardoor het er vrij donker was. We hebben geluncht in Viande en daar een dagmenu gegeten van 10 euro.

In Luxemburg was vandaag alles gesloten i.v.m. een nationale feestdag waardoor we geen eten konden inslaan. I.v.m. het slechte weer hebben we besloten om een hotel te nemen in Stadbredimus in Luxemburg aan de Moezel. De keuken was helaas gesloten i.v.m. de feestdag, maar aan de moezel stond een feesttent waar je ook kleine maaltijden kon krijgen. Om 10:30 naar onze kamer gegaan voor een welverdiende nachtrust.

Dag 5 Zondag 24 juni 2007

Bestemming : Brulange
Vertrektijd : 9:10
Aankomst tijd : 19:30
Gereden tijd : 6:37
Afgelegde afstand : 115,1
Gemiddelde snelheid :17,3
Maximale snelheid : 51
Stijgings percentage : 10%
Totaal aantal km : 588,3
Weer : 24graden

Jaap heeft ondanks een normaal bed zeer slecht geslapen, want het was niet stil genoeg, Rob E was een heel bos aan het omzagen. Het was ook zeer warm op de kamer.

We mochten vanmorgen van de hoteleigenaar gebruik maken van zijn computer en hebben achter de balie van de receptie de site bijgewerkt. Vandaar dat we weer laat zijn vertrokken. We zijn om 9:10 vertrokken met droog weer maar met een behoorlijke tegenwind die ons in de loop van de dag nog behoorlijk parten heeft gespeeld. We hebben de route langs de Moezel voortgezet en reden al vrij snel Frankrijk binnen, dit is alweer het vierde land. De wind nam wel af in de loop van de middag, en ook de zon liet zich regelmatig zien.

De route van vandaag was meer glooiend dus minder steile bergen maar de tegenwind maakte er toch een zware dag van. Door de tegenwind konden we zelfs bij de afdalingen geen snelheid maken. De weergoden zitten ons niet mee. Rob E heeft het zwaar maar desondanks bijt hij zich er goed doorheen. De mannen krijgen ook steeds meer waardering voor de mensen die de trip naar Rome al voltooid hebben.

We hebben in Aboncourt geluncht. Jaap ging bij het eerste restaurant naar binnen en werd gelijk naar buiten geblaft met FERME. We zijn toen maar gaan zitten op het terras van het restaurant maar toen we daar teleurgesteld zaten werden we toch opeens bediend door een leuke dame, wat bleek het was en ander restaurant. We hebben daar een heerlijke sandwich gegeten met ham en brie. We hebben de route na de lunch vervolgd daar we nog niet veel kilometers hadden gemaakt moesten we vaart maken. De route was lastig beschreven in het boekje waardoor we aantal keren verkeerd zijn gereden. Het was ondertussen 19:15 geworden en de volgende camping was nog 21 km verderop. We hebben voor de zekerheid maar gebeld naar die camping en wat bleek hij was dicht, gelukkig zagen we een bord langs de kant van de weg met een hotel 6 km verderop. Gebeld en er was nog plek, daar aangekomen bleek het een klein hotelletje te zijn met 4 kamers, waarvan Jaap er een voor zich zelf heeft genomen om er zeker van te zijn dat hij goed zal slapen. De familie heeft nog een lekkere kleine maaltijd voor ons gemaakt die onze stoutste verwachtingen overtrof. Hier had je echt het gevoel leven als een god in Frankrijk. Echt super!

We hebben na de maaltijd nog de site bijgewerkt in het woonhuis van de familie en zijn om 23:00 naar bed gegaan.

PS Helaas kunnen wij door tijdgebrek niet op de reacties reageren, maar wij vinden het wel erg leuk en waarderen deze ook enorm. ( vooral mee doorgaan)

Jaap heeft in het hotel zijn grote teen gestoten tegen een traptrede en heeft daar een flinke wond opgelopen. Hij is naar de dokter gegaan om het misschien te laten hechten. De dokter heeft het niet gehecht maar goed verbonden, en hij moet morgenochtend terugkomen.

Dag 6 Maandag 25 juni 2007

Bestemming : Saint Quirin
Vertrektijd : 9:00
Aankomst tijd : 17:00
Gereden tijd : 4:50
Afgelegde afstand : 87,2
Gemiddelde snelheid :17,9
Maximale snelheid : 51
Stijgings percentage : 11%
Totaal aantal km : 675,5
Weer : 15 graden

6:45 Opgestaan Jaap heeft ondanks zijn teen heerlijk geslapen. Hij moest om 8:30 bij de dokter zijn, die heeft er een nieuw verbandje om gedaan en het ziet er goed uit. Het voelt ook goed en hij kan er mee fietsen.

We zijn om 9:00 vertrokken en de route was in het begin glooiend met af en toe een pittig heuveltje. We hebben 11:45 in Mittersheim inkopen gedaan bij de supermarkt wat hard nodig was de hele voorraad was op, eindelijk ook weer een stukje fruit. Daarna in hetzelfde dorp een bakje koffie gedronken en toen we wilden vertrekken brak er een enorme hoosbui los, dus weer regenpakken aan. Het is tot 16:30 blijven regenen. Na de lunch ging de tocht verder langs een kanaal met veel sluizen, dit was eindelijk een lang vlak stuk, maar helaas door de enorme tegenwind was dit toch een zwaar stuk, we hebben ook niet veel van de omgeving gezien want met zo’n regenkap op je hoofd is je zicht belemmerd. Onze lunch die we in Mittersheim hadden gekocht hebben we in de stromende regen langs het kanaal op gegeten. Een mens moet toch ook eten nietwaar?

We zijn ook niet de eerste die naar Rome rijden, want we worden door de lokale bevolking ongevraagd naar de goede richting gestuurd. We hadden geen puf meer om de Col du Donon te beklimmen want we waren moe we waren nat en we waren het zat. We hebben een hotel genomen aan de voet van de Col du Donon, we hadden i.v.m. het slechte weer geen zin in een camping. In het hotel hebben ze nog onze kleren gewassen, dus morgen met schone kleren kunnen we onze borst nat maken want we moeten naar 670 meter hoogte klimmen.

Met Ben zijn billen gaat het goed.

Dag 7 dinsdag 26 juni 2007

Bestemming : Eguisheim
Vertrektijd : 9:10
Aankomst tijd : 20:00
Gereden tijd : 6,01
Afgelegde afstand : 107,3
Gemiddelde snelheid :17,8
Maximale snelheid : 57,5
Stijgings percentage : 11%
Totaal aantal km : 782,8
Weer : 13 graden

Om 6:30 opgestaan we keken naar buiten en ja hoor het regende weer. Iedereen heeft goed geslapen wat wil je na zo’n zware dag. Ben heeft gedroomd over de zware beklimming naar Col du Donon, hij ziet er enorm tegen op.

De site bijgewerkt in het gemeentehuis. We vertrokken om 9:10 en gingen gelijk met 11% omhoog toen een stukje vlak en vervolgens 15 km klimmen naar 800 meter hoogte. Boven aangekomen viel de beklimming enorm mee. We hebben op de top van Col een bakje koffie gedronken. Het was ondertussen opgehouden met zachtjes regenen, het kwam nu echt met bakken uit de lucht.

Na de beklimming een mooie afdaling gehad naar het dal, de route ging langs de Vogezen dwars door de golvende wijngaarden van de Elzas en kwamen daarmee door dorpen met schitterende pleinen en straten met mooie vakwerkhuizen. We hebben bij de supermarkt waar wij onze inkopen hebben gedaan onder een afdakje tussen de winkelkarretjes onze lunch genuttigd.

We waren door en door nat en daarom hebben we besloten om maar weer een hotel te nemen. We hebben om de kosten te drukken twee twee persoonskamers genomen, omdat de verstandhouding tussen Rob E en Jaap weer opbloeit, hebben ze besloten om in een bed te kruipen. In het hotel de natte kleding uitgetrokken en een lekkere warme douche genomen.

De fietsen beginnen ook steeds meer geluiden te maken en moeten nodig schoongemaakt en gesmeerd worden. Bij Rob E die bij iedere afdaling zit te remmen moeten ook al nieuwe remblokjes worden gemonteerd.

Dag 8 woensdag 27 juni 2007

Bestemming : Biel- Banken Zwitserland
Vertrektijd : 9:30
Aankomst tijd : 19:30
Gereden tijd : 5,51
Afgelegde afstand : 104,5
Gemiddelde snelheid : 17,8
Maximale snelheid : 55,5
Stijgings percentage : 16%
Totaal aantal km : 887,3
Weer : 15 graden

6,30 opgestaan we keken naar buiten en ja hoor weer regen. Iedereen heeft goed geslapen. Na het ontbijt de fietsen een klein beetje schoon gemaakt en Rob E en Ben hebben nieuwe remblokjes gemonteerd.

Af en toe raadplegen we de Tom Tom van Jaap voor als we van de route af zijn om dan weer op de juiste weg te komen. Zoals ook deze ochtend om van het hotel weer op de route te komen. Het zou een vlakke route worden vandaag maar de Tom Tom voerde ons over een grindpad langs wijngaarden die 16% omhoog ging. Dit was zo steil dat Ben en Rob E moesten afstappen. Dit kwam doordat Jaap de kortste wandel route had opgevraagd.

Rob E heeft vandaag met een grote grijns op zijn gezicht achter Jaap gefietst die vandaag bijna de gehele dag staand heeft gefietst.

Het was weer een koude regenachtige dag. Maar we mogen niet mopperen we hebben vandaag de ZON gezien… voor 15 minuten.

De route was vrij vlak die ging langs graanvelden, bossen en boomgaarden, en we hebben ook veel ooievaars en nesten gezien. Maar hoe dichter we bij Zwitserland kwamen hoe bergzamer het werd, met af en toe een behoorlijke pittige klim. We zouden boven op de berg volgens het boekje van Paul Benjaminse een fraai uitzicht hebben over de omringende bergketens en zelfs de uitlopers van het Zwarte Woud, maar door de bewolking konden we dat niet zien. We hebben overnacht net over de grens in Zwitserland, ja dit is al weer het vierde land. Gezien het slechte weer wederom besloten om een hotel te nemen. Het hotel was peperduur 100 euro voor een twee persoonskamer die niet veel groter is als onze tentjes, ongelooflijk!!!

Het eerste boekje Maastricht – Bazel is uit en morgen beginnen we aan het tweede boekje Bazel – Florance.

Dag 9 Donderdag 28 juni 2007

Bestemming : Waldshut Duitsland
Vertrektijd : 9:10
Aankomst tijd : 18:00
Gereden tijd : 5,14
Afgelegde afstand : 90
Gemiddelde snelheid :17,1
Maximale snelheid : 69,5
Stijgings percentage :11%
Totaal aantal km : 977,3
Weer : 18 graden

6:30 opgestaan. Ook het ontbijt viel in dit peperdure hotel tegen. We zijn om 9:10 vertrokken met lichte regen. We moesten nu ook weer gebruik maken van de Tom Tom om de juiste route weer op te pakken. Rob E is constant in strijd met dat ding zoals ook deze ochtend was hij het niet eens met de gekozen route. We zijn toch volgens de route van de Tom Tom vertrokken en toen we na enkele km aan kwamen in een bos sprong daar opeens een reus van een houthakker uit zijn huisje, hij riep wat naar Jaap die al voorbij was en wilde toen Rob E vast grijpen die hem net kon ontwijken ook Rob J kon hem ontwijken maar hij had Ben wel te pakken en tilde hem met fiets en al omhoog, ik hoorde Ben nog zeggen hee wat doe je nou. Maar hij had goede bedoelingen hij wilde ons alleen maar zeggen dat je niet verder kan fietsen het zou veel te stijl zijn. We moesten dus terug en toch de route volgen die Rob E ons al had gezegd. Het was ondertussen gestopt met regenen. De route ging langs de Rijn en was vrij vlak en ging deels over onverharde paden. We zijn van de route afgeweken om in het stadje Frick inkopen te doen bij een supermarkt. We hebben hier ook op een bankje onze lunch opgegeten. Het weer was ondertussen aardig opgeklaard en de temperatuur ging ook omhoog. Om weer terug te komen op de juiste route had Rob E een kortere weg gevonden we moesten achteraf wel een berg op die 3km lang met 8% omhoog ging dit viel niet mee met een volle maag. Onderweg kwamen we langs een dorp waar we een internet café zagen, daar hebben we de site bijgewerkt en hebben ook een paar foto’s geüpload, daar dit helaas niet overal mogelijk is. Dit duurde vrij lang 1 uur en 5 minuten. Rob E duidelijk geïrriteerd hierover sprong toen we klaar waren op zijn fiets en scheurde in een razend tempo naar de camping die hij ondertussen al had uitgezocht. We zijn de Rijn weer overgestoken en hebben een camping in Duitsland. Het is een mooie camping met geweldige voorzieningen. We hebben hier ook heerlijk gegeten. Terwijl Rob E een wasje draaide met onze vuile kleren hebben Ben en ik de site bijgewerkt, toen we praktisch klaar waren viel de computer uit en konden we weer opnieuw beginnen. We wilden eigenlijk vroeg naar bed gaan maar hierdoor lagen we toch weer laat in bed.

Dag 10 vrijdag 29 juni 2007

Bestemming : Bischofszeil
Vertrektijd : 9.30
Aankomst tijd : 18:00
Gereden tijd : 5,37
Afgelegde afstand : 104,4
Gemiddelde snelheid :18,5
Maximale snelheid : 53
Stijgings percentage : 10%
Totaal aantal km : 1081,7
Weer : 25 graden

We werden vanmorgen gewekt door .. jawel de zon en 7:00 opgestaan. We hadden gisteravond broodjes besteld en die konden we om 8:00 ophalen. Die verse broodjes smaakten heerlijk waar we wel 4 uurtjes op kunnen fietsen.

Het was vandaag een geweldige dag de zon scheen lekker lekkere temperatuur en weinig wind. De route ging in het begin weer verder langs de Rijn waar we ook een aantal keren over gingen en daardoor wisselde we van Duitsland naar Zwitserland en vice- versa. Na 40 km gingen we verder langs de Thur een aftakking van de Rijn. De route was wederom vrij vlak met af en toe een pittige klim. Onderweg bood een Zwitser op een fiets die voorbij reed spontaan aan om een groepsfoto van ons te maken nadat hij onze Nederlandse vlag had gezien, en meldde ons ook direct dat Roy Makaay naar Feyenoord gaat.

We hebben een kleine maar nette camping gevonden tentjes opgezet en gedouched. De Robben hebben eten klaar gemaakt, de Robben hebben een wasje gedraaid en Ben en Jaap hebben afgewassen. Na het eten een bakje koffie op het terras van de kantine gedronken. Daar kwamen we in gesprek met een paar Zwitsers wat gezellig was. Ze boden ons na een paar biertjes een Café Zwetgerluz aan, Ben heeft hem laten staan en heeft Jaap en de Robben naar de naar de tent gerold. Volgens mij zijn we om 11:00 gaan slapen.

Dag 11 Zaterdag 30 juni 2007

Bestemming : Triesen Liechtenstein
Vertrektijd : 9:30
Aankomst tijd :18:30
Gereden tijd : 5,27
Afgelegde afstand : 99,2
Gemiddelde snelheid :18,10
Maximale snelheid : 42,5
Stijgings percentage :11%
Totaal aantal km : 1180,9
Weer : 25 graden

7:00 opgestaan. Het was bewolkt toen we opstonden. We hadden gisteravond weer broodjes besteld die wederom heerlijk smaakte. We zijn om 9:30 vertrokken en zijn afgedaald naar de Bodensee daar zijn we onderlangs gefietst en zijn we verder afgezakt naar Oostenrijk en dat is al weer het vijfde land. We zijn door Oostenrijk daar moesten we wel onze paspoorten laten zien, naar Lichtenstein gefietst. En jawel dit is al weer het zesde land dat we aan doen. Door Liechtenstein afgezakt naar de Rijn en deze gevolgd. De weg langs de Rijn was lekker vlak met af en toe een pittig klimmetje. Het is tot 12:00 bewolkt geweest daarna brak het zonnetje door en was het lekker warm. We waren gisteren al langs 3 Belgen gefietst die naar Florance gaan, en vandaag kwamen we ze weer tegen.

Onderweg zijn we gestopt bij een autowasserette en hebben de fietsen met de hogedruk spuit schoon gespoten, nadat ze droog waren hebben we de kettingen gesmeerd. Ze lopen weer als nieuw, dat komt goed uit want morgen moeten we de Splugenpas over dit is de hoogste berg inde route naar Italië deze is 2115 meter hoog.

We zijn vandaag ook een aantal keren verkeerd gereden, en moesten de weg vragen aan de lokale mensen. De richting die deze mensen ons heen stuurde was Rob E het helemaal niet mee eens en wilde niet afwijken van de uitgestippelde route. Zelfs de lokale mensen werden door Rob E verteld hoe ze moeten rijden, Ja er zijn meerdere wegen die naar Rome gaan haha. Achteraf had hij wel gelijk die Rob E.

Dag 12 Zondag 1 juli 2007

Bestemming : Zillis
Vertrektijd : 9:30
Aankomst tijd : 17:30
Gereden tijd : 4,41
Afgelegde afstand : 76
Gemiddelde snelheid : 16,2
Maximale snelheid : 54
Stijgings percentage : 15%
Totaal aantal km : 1256,9
Weer : 31 graden

7:00 opgestaan. We konden gisteren geen broodjes meer bestellen en ook de winkels waren zaterdag om 12:00 dicht gegaan, dus we hadden niks om te ontbijten. Nu hadden we gehoord dat in het volgende dorp de supermarkt op zondagochtend open is. Dus gedouched tentje ingepakt en op naar het volgende dorp voor ontbijt. We hadden aardig wat ingekocht, dat heb je als je met een lege maag gaat winkelen. Zo hadden we bijvoorbeeld 3 broden gekocht die toch zijn opgegaan. Als toetje hadden we aardbeien taartje. Jaap wou een gezellig plekje dus niet voor de deur van de supermarkt, met de boodschappen naar een fabriek gefietst en daar op een muurtje ontbeten.

Het was vandaag enorm warm soms zelfs 34 graden. We hadden ook een pittige tegenwind waardoor we niet opschoten, plus het feit dat de meesten vreselijk opzagen tegen de rit van vandaag naar de Splugenpas maakte dat we de Pas vandaag niet gehaald hebben. De rit was in het begin vrij vlak maar de laatste 15km gingen behoorlijk omhoog. We moesten ook door 2 tunnels waarin het enorm waaide en ook het verkeer zorgde voor een enorme herrie. We kwamen ook nog onze vrienden uit België weer tegen vlak voor de beklimming.

We hebben een camping gevonden langs de weg van de beklimming. Het is een eenvoudige camping waar je niet kan eten. We hadden niks ingekocht i.v.m. extra gewicht voor de beklimming dus moesten we vanavond maar een kant-en-klaar maaltijdje klaar maken. Tijdens het koken begon het te regenen ik heb samen met Ben onder mijn tent de maaltijd opgegeten, Jaap en Rob E zaten onder een boom.

Ik mocht van de campingbeheerder op zijn computer de site bijwerken, we liepen 3 dagen achter waardoor het vrij lang duurde, ik werd weg gejaagd toen ik 2 dagen had gedaan. Jaap en Rob E zaten in het washok nog een biertje te drinken, Ben was ondertussen al naar bed gegaan. Toen Jaap vanuit het washok snel door de regen naar zijn tent ging struikelde hij over de scheerlijn van zijn tent en belande boven op zijn tent i.p.v. er in. De hele tent was plat.

Dag 13 Maandag 2 juli 2007

Bestemming : Novate Mezzola
Vertrektijd : 9,15
Aankomst tijd : 20,30
Gereden tijd : 4,36
Afgelegde afstand : 77,8
Gemiddelde snelheid :16,8
Maximale snelheid : 58,5
Stijgings percentage :12%
Totaal aantal km : 1334,7
Weer : 8 -17 graden

Het heeft de hele nacht geregend en wilde vanmorgen eigenlijk mijn tent niet uitkomen i.v.m. de stromende regen, 7,15 toch maar opgestaan. In het washok de broodjes die we gisteravond besteld hadden opgegeten. In de stromende regen de tentjes afgebroken en opgeruimd. We werden door de campingbeheerder nog gewaarschuwd dat je met dit weer beter niet over de Pas kan gaan ook i.v.m. sneeuwval. Eigenwijs als we zijn, zijn we toch in de stromende regen vertrokken. We waren gisteren tijdens de beklimming gestopt dus konden we weer gelijk aan de bak. We hebben 42 km geklommen naar 2115 meter hoogte. We hebben onderweg in een restaurant in Andeer nog een kopje koffie met gebak genuttigd, waar we drijfnat binnen kwamen. De mensen daar waarschuwde ons nog dat de Splugenpas een enorme zware beklimming is, en dat was hij ook !!! In het plaatsje Splugen waar je afslaat naar de Splugenpas nog een spaghetti gegeten, nog wat brandstof voor het laatste stukje van 7km naar de top. Haarspeldbocht na haarspeldbocht slingert de weg omhoog met een indrukwekkend uitzicht op het Alpenmassief en passeerde 800 meter voor de top de Zwitserse grenspost. De Italiaanse grenspost staat bovenaan de pas. We waren totaal verzopen toen we bovenaan kwamen, we vroegen aan de Italiaanse douanier of hij een foto wilde maken, maar hij zei stomweg NEE de sukkel. Er stonden ook een aantal Duitse motorrijders boven en die hebben toen die foto gemaakt. En Italië is alweer het achtste land. Ben stond zo te schudden van de kou dat we dachten dat hij nooit meer zou stoppen. We hebben boven eerst drogen kleren aan getrokken en zijn toen aan de afdaling van 38 km begonnen wederom in de stromende regen en een temperatuur van 8 graden. Het was zo koud dat je amper genoeg kracht had om te remmen. En dat was hard nodig want het was steil de bochten waren scherp en het wegdek slecht. Toen we beneden waren aangekomen stond Ben weer te klappertanden en zijn we maar wat gaan drinken in een barretje om op temperatuur te komen. Toen we weer vertrokken klaarde het weer op en jawel het zonnetje kwam zelfs te voorschijn heerlijk. Vlak voor het plaatsje waar de camping is gestopt bij een restaurant en een heerlijke pizza gegeten. Daarna nog 4km naar de camping. De locatie van de camping is heel mooi het licht aan de voorloper van het Como meer. We kwamen laat aan op de camping 20:30, de natte tent te voorschijn gehaald en op gezet. Dagboek bijgewerkt en gaan slapen om 22:30.

Dag 14 dinsdag 3 juli 2007

Bestemming : Bergamo
Vertrektijd : 10,00
Aankomst tijd :19,45
Gereden tijd : 5,19
Afgelegde afstand :101,2
Gemiddelde snelheid :19
Maximale snelheid : 44
Stijgings percentage : 10%
Totaal aantal km : 1435,9
Weer : 25 graden

Wakker geworden om 6.30 hoorde de regen weer tikken op de tent en besloten om nog maar even te blijven liggen. 7:30 werd het droog opgestaan en gaan douchen. Na een super eenvoudig ontbijt 4 schijfjes stokbrood met jam, thee en koffie, zijn we om 10:00 vertrokken. We fietsten al vrij snel naast het Como meer. Na 20 km moesten we overvaren naar de andere kant van het meer. De overvaart duurde 20 minuten en gaf een mooi uitzicht over de oevers. Toen we weer op het vaste land waren hebben we eerst geluncht op een bankje aan de waterkant. Toen we verder gingen aan de andere kant van het meer werd het bergzamer en kwamen we ook door twee lange tunnels het was een mooie route. Toen we de laatste tunnel uitkwamen gingen we meer landinwaarts en was het moeilijker om de route van Paul Benjaminse op te pakken. We hebben wel de juiste plekken aangedaan alleen over hele drukke wegen i.p.v. de rustige weggetjes die Paul heeft uitgezocht. Het was zeer gevaarlijk op deze drukke wegen, vrachtwagens denderden vlak langs je heen en ging door drukke industrie wijken. Uiteindelijk de juiste route gevonden en dat was een stuk prettiger fietsen. Ondertussen was het al vrij laat geworden 19,00 en er was geen camping in de buurt, dus helaas moesten wij weer een hotel nemen. Het enige hotel in de buurt was een vier sterren hotel, we hadden geen zin meer om verder te zoeken na enig overleg nadat we korting hadden gekregen hebben we besloten om dit hotel te nemen. Het waren hele mooie kamers. In het restaurant nog wat gegeten en daarna mocht ik achter de balie van de receptie de site nog bijwerken. Om 23,00 ging iedereen naar bed behalve ik want de computer liep geregeld vast al met al duurde het vrij lang om 00,15 gestopt en naar bed gegaan.

Dag 15 Woensdag 4 juli 2007

Bestemming : Cremona
Vertrektijd : 9:00
Aankomst tijd : 16:00
Gereden tijd : 5,04
Afgelegde afstand :94,6
Gemiddelde snelheid :18,6
Maximale snelheid : 51,5
Stijgings percentage :7%
Totaal aantal km : 1530,5
Weer : 31 graden

Jaap had de korting geregeld dat was fijn maar de receptionist had hem wel een kamer aan de weg gegeven waar ze met een drilhamer aan de weg bezig waren van 01:00 tot 03:00 daarna is hij in slaap gevallen, dit geld ook voor Rob E want die twee sliepen weer op een kamer. Die twee hebben een broer zus verhouding ze kunnen niet met elkaar maar ook niet zonder elkaar.

We zijn om 7.30 gaan ontbijten, we hoefden niks in te pakken dus konden we vroeg vertrekken. We hadden al vrij snel de route weer te pakken dat ging wel met hindernissen, zo moesten we bijvoorbeeld de fietsen vanwege werkzaamheden door een hek heen tillen en de route ging in het begin langs een riviertje en over onverharde wegen. Al vrij snel daarna reden we op de Po vlakte. Deze is zo vlak als Nederland je fietst hier langs kanalen, polders, langs dijken en gemalen. Alleen als je de dorpjes binnen reed kreeg je pas het gevoel dat je in Italië bent. De zon was lekker aanwezig en hadden een lekker windje in de rug, zelfs Rob E haalde soms snelheden van ruim 40 km. We schoten lekker op en waren al vrij vroeg op de camping, tentjes snel opgezet zodat die konden drogen die waren nog nat van eergisteren. Jaap is naar het dorp gereden om inkopen te doen voor het avond eten en het ontbijt, intussen hebben wij de was gedaan. Toen Jaap terug was heeft Rob E een heerlijke maaltijd voor ons klaar gemaakt.

Dag 16 Donderdag 5 juli 2007

Bestemming : Modena
Vertrektijd : 10:15
Aankomst tijd : 20.15
Gereden tijd : 6,51
Afgelegde afstand : 142,2
Gemiddelde snelheid :20,7
Maximale snelheid : 34,5
Stijgings percentage :5%
Totaal aantal km : 1672,7
Weer : 30 Graden

7:00 opgestaan, Rob E om 6:00 want die moest poepen en daarna is hij zijn fiets gaan schoon maken. Dat was inderdaad hard nodig want ze zagen er niet uit na de afdaling van de Splugenpas. Ze zaten onder het slijtagevuil van de remblokken, door de regen zat dat vuil overal zelfs de fietstassen zaten helemaal onder, als je die beet pakte had je gelijk zwarte handen. Zijn schoonmaak woede sloeg over op Ben en Rob J. Jaap rijdt nog steeds op een vuile fiets, de viezerik! Toen de fietsen schoon waren, ontbeten hadden en op het punt stonden om weg te gaan moest Jaap opeens zijn remblokken vervangen hij had er geen vertrouwen meer in. We vertrokken 10:15 en dat terwijl we gisteren hadden gezien dat de volgende camping 120 km verder op is.

De route was net als gisteren helemaal vlak, de zon scheen lekker en hadden de wind in de rug we schoten lekker op. Om 11:55 (net op tijd want de winkels gaan van 12:00 – 15:00 dicht) de lunch gekocht en op een bankje opgegeten. De broodjes zijn in Italië keihard je bijt je tandvlees er op stuk.

Mede doordat we de camping niet gelijk konden vinden kwamen we vrij laat aan op de camping. We twijfelde of de camping open was het zag er doods uit, en het was totaal afgesloten door een hek. We stonden daar wat vertwijfeld voor dat hek we hadden al een paar keer aangebeld zonder reactie. Totdat er opeens een oud vrouwtje tevoorschijn kwam in het raam op de eerste etage van het gebouw, ze riep wat naar ons en opende tot opluchting van ons het hek. Ondertussen was er ook een man naar beneden gekomen en die heeft ons een plekje toegewezen waar we de tenten mochten opzetten. We waren hongerig en vroegen of we wat te eten konden krijgen, na enig nadenken wou de man pizza’s voor ons klaar maken wat wij enorm waardeerde. We hebben eerst een biertje gedronken en de pizza’s opgegeten. Ondertussen was het al 22:00 en het was al donker geworden, en we moesten de tenten nog opzetten. De tenten in het donker opgezet daarna gedouched, (niet iedereen geloof ik want we waren hartstikke moe) en gaan slapen.

Dag 17 Vrijdag 6 juli 2007

Bestemming :Rosola
Vertrektijd : 9:45
Aankomst tijd : 17,45
Gereden tijd :4,35
Afgelegde afstand :73
Gemiddelde snelheid :15,8
Maximale snelheid : 44,5
Stijgings percentage :12%
Totaal aantal km :1745,7
Weer : 30 – 35 graden.

7.30 Opgestaan, de tentjes stonden toch nog vrij redelijk bij daglicht. De ondergrond waren kiezels waardoor sommige niet zo lekker hebben geslapen. Ik lag prima en werd pas om 7:30 wakker, iedereen was al druk bezig toen ik opstond.

De camping baas was een behulpzame man hij heeft nog broodjes en koffie voor ons gemaakt.

De route begon net als gisteren vrij vlak na ongeveer 15 km kwamen we aan in de Appenijnen waar we overheen moeten het landschap werd mooier maar ook bergzamer. Na 25 km waren we vol aan het klimmen het was warm en de zweetdruppels vloeide rijkelijk. Na 70 km hadden we de keuze uit 2 campings de ene was vlakbij en de andere was 20 km verder op. Geheel bezweet en afgemat hebben we na overleg besloten om de dichtstbijzijnde camping te nemen. De bordjes van de camping volgend liet ons enorm klimmen stijgingen van 10%. De camping stond boven op een berg! Moe kwamen we aan op de camping. Het was moeilijk om een vlak stukje te vinden waar je je tent kon opzetten zonder van je slaapmatje af te rollen. We hadden gelukkig in het dorp beneden nog inkopen gedaan voor het avond eten. Rob E had aardig wat ingeslagen en daarvan een heerlijke maaltijd klaar gemaakt. Na de maaltijd bij de campingbaas thuis de weblog bijgewerkt 23:00 was ik klaar. Toen ik terug was in mijn tent bleek dat Sinterklaas was geweest want er stond een lekker toetje in mijn schoen.

Dag 18 Zaterdag 7 juli 2007

Bestemming : San Baronto
Vertrektijd : 9.45
Aankomst tijd : 20:00
Gereden tijd : 5,24
Afgelegde afstand : 97
Gemiddelde snelheid :17,9
Maximale snelheid : 61,5
Stijgings percentage : 16%
Totaal aantal km : 1842,7
Weer : 31 Graden

7.30 Opgestaan Ontbijt, we hadden nog eieren over van gisteravond deze gekookt en op brood gegeten was lekker. Omdat de camping uit de route lag hebben we deze enigszins aangepast om weer op de juiste weg te komen, hierdoor hoefden we niet terug te fietsen. De route was de gehele dag weer bergzaam. Het was warm maar gelukkig fietsten we meestal aan de schaduwkant van de berg waar nog enige verkoeling was. Als we af en toe in de zon fietsen breek het zweet je spontaan uit. Na 60 km zaten we er al aardig doorheen, we hadden weer de keuze om hier een camping te nemen of een 4 sterren camping 37 km verderop waar een zwembad aanwezig is. Daar we graag een rustdag wilde nemen kozen we toch maar om door te gaan.

Dag 19 Zondag 8 juli 2007

Bestemming : Rustdag
Vertrektijd :
Aankomst tijd :
Gereden tijd :
Afgelegde afstand :
Gemiddelde snelheid :
Maximale snelheid :
Stijgings percentage :
Totaal aantal km :
Weer : 34Graden

Vandaag hebben we een rustdag. Ik was lekker lui vandaag zelfs te lui om wat te schrijven dus morgen gaan we gewoon verder.

Jaap heeft eindelijk zijn fiets schoon gemaakt en mag weer naast ons fietsen.

Ben en Rob E hebben weer remblokjes vervangen.

Dag 20 Maandag 9 juli 2007

Bestemming : Siena
Vertrektijd : 9:15
Aankomst tijd : 18,45
Gereden tijd : 5,35
Afgelegde afstand :100
Gemiddelde snelheid :17,9
Maximale snelheid : 68
Stijgings percentage : 17%
Totaal aantal km : 1942,7
Weer : 32 graden

Iedereen heeft er weer zin in we waren allemaal vroeg wakker. 6,30 opgestaan en al vrij snel was alles ingepakt. De route begon met een afdaling van 15 km vanaf de camping, maar helaas wat je naar beneden gaat moet je ook weer omhoog. Dit ritueel ging zo de hele dag door met regelmatig hele venijnige korte maar steile klimmetjes. Na ongeveer 50 km zijn we verkeerd gereden mede doordat ik tijdens een afdaling een een afslag voorbij scheurde. We hadden al 10 km afgedaald toen we hier achter kwamen. We hebben een alternatieve route gezocht om niet de berg terug te hoeven op fietsen. De route die Rob E voorstelde was op de Tom Tom een wandel route, na overleg deze route gekozen en dat hebben we geweten. De route had mooie vergezichten maar ging over grindpaden en had hele steile beklimmingen er moest regelmatig door een aantal gewandeld worden dit heeft 12 km geduurd. NA 85 slopende km reden we langs een camping met zwembad maar we hebben besloten om deze niet te nemen omdat we nog niet op de originele route waren, we wilden naar de camping die op de originele route ligt en dat is nog 8km verderop. Toen we eindelijk bij de camping aankwamen die wederom op een hoge berg lag zagen wij tot onze teleurstelling dat het hek met een grote afgesloten was. Ja, de camping was gesloten we konden het niet geloven. We zagen ook nog 2 meiden uit Holland heel teleurgesteld in een hoekje op de grond zitten zij waren ook op de fiets. Toen wij daar stonden te wachten kwam er ook nog een japanner aanfietsen en ook nog 2 dames uit België. Ook totaal teleurgesteld. We waren zo afgemat dat we geen zin hadden om naar een andere camping te fietsen de dichtstbijzijnde camping was 10 km terug fietsen. We waren langs een Best Western hotel gefietst en hebben maar besloten nadat Jaap korting had geregeld om daar te gaan slapen. We hebben wel heerlijk gegeten in een restaurant wat op een half uur lopen van het hotel lag.

Dag 21 Dinsdag 10 juli 2007

Bestemming : Sarteano
Vertrektijd : 9.15
Aankomst tijd :18,30
Gereden tijd : 5,20
Afgelegde afstand : 86,2
Gemiddelde snelheid :16,10
Maximale snelheid : 58,5
Stijgings percentage : 15%
Totaal aantal km : 2028,9
Weer : 30 graden

Heerlijk geslapen en werd met bruut geweld gewekt door de wekker om 7.00. Het ontbijt in het hotel was zeer mager. Om 9.15 zijn we vertrokken naar het centrum van Siena, daar hebben we ca. 2uur rond gekeken en veel oude gebouwen gezien.

We hadden vanuit de stad de route weer vrij snel te pakken. En het ging weer verder zoals we gisteren geëindigd waren, weer veel pittige heuvels. Het was een zware dag en waren blij dat we de camping gehaald hadden. De meesten zaten die dag stuk. Het was een bijzonder mooie camping met thermisch zwembad. Het sanitair was allemaal travertin. De camping lag op de route. Tentje opgezet waarna Rob E. en ik een duik genomen hebben in het zwembad, vervolgens een heerlijke douche genomen. We hadden niets ingekocht want we hadden geen fut meer om zelf nog iets te doen.

In een ernaast gelegen restaurant hadden we om 8.00 iets besteld, de bediening liet ons erg lang wachten, de borden met etensresten van de vorige gasten liet men gewoon staan tot wij er op aandrongen dat dit werd afgeruimd, uiteindelijk hadden we om 22.00 nog niets gekregen. Na een paar woorden met de eigenaar kwam vrij vlot het voorgerecht waarbij men gelijk vroeg of het hoofdgerecht ook direct geserveerd kon worden, volmondig zeiden wij jaaaa!!. Echter het hoofdgerecht liet weer lang op zich wachten. Jaap en Ben kregen als eerste hun eten en nadat zij dit verorberd hadden hadden ze besloten om terug naar de camping om de gedraaide was op te hangen. Enige tijd later kregen wij ons eten na afloop excuseerde de eigenaar zich wel 20 keer en liet weten dat het personeel niet was komen opdagen. We kregen nog een koffie van het huis en de verwachtte tip bleef ook uit.

Dag 22 Woensdag 11 juli 2007

Bestemming : San Martino al Cimino
Vertrektijd : 9,30
Aankomst tijd :19,15
Gereden tijd : 5,57
Afgelegde afstand : 107,6
Gemiddelde snelheid :18
Maximale snelheid : 64
Stijgings percentage : 15%
Totaal aantal km : 2136,5
Weer : 25 graden

Heerlijk geslapen en om 7,00 opgestaan. We hadden gisteren croissant ingekocht en deze vanmorgen als ontbijt opgegeten. We vertrokken 9.15 en zijn eerst naar de supermarkt gereden om water in te slaan. Het was vandaag een stuk koeler dan gisteren dat kwam goed uit want we wilden graag minimaal 100km rijden om op tijd in Rome aan te komen. De route begon met lichte afdaling van 20km daardoor schoten we lekker op. Het boekje van Paul is uit 2001 en daarin staat dat we een stukje onverhard moesten volgen wat ondertussen geasfalteerd is daardoor sloegen we een verkeerde onverharde weg in waardoor we door een enorme kuil moesten waar 30cm water in stond de twijfel sloeg al toe maar reden toch nog een stukje verder maar helaas liep de weg dood . Weer terug door de kuil terug naar de verharde weg. We hebben onderweg bij een supermarkt de lunch ingekocht en langs de weg op een muurtje op gegeten. De route ging verder heuveltje op en heuveltje af het was weer een zware route. De reis begint nu toch voor sommige zijn tol te eisen, op het tandvlees hebben ze de 100km voltooid. We hadden besloten om na de grote stad Orvieto een slaapplaats te zoeken we hadden toen al 95 km weg, en het was nog onzeker waar we een slaapplaats konden vinden, in deze omgeving is er geen camping aanwezig. We hadden besloten om een BB te zoeken. Toen we net de stad uit reden zagen we een bordje met BB wij besloten om deze te nemen en leidde ons een zeer pittige heuvel op maar zonder iets te vinden teleurgesteld gingen we terug en vervolgden onze weg naar San Martino. We passeerden op een kruising een auto met 2 personen en vroegen terwijl wij voorbij fietsten: (are you looking for bed en breakfast) YES zeiden wij opgelucht, dit was een geschenk uit de hemel. Het adres was 4km verder in San Martino, wel nog even verder klimmen. In het dorp aangekomen werden we al opgewacht. Hij leidde ons naar zijn huis wat een prachtig kasteeltje bleek te zijn. We keken onze ogen uit de entree was indrukwekkend, een grote hal met een enorme kroonluchter, de vloer was mooi met natuursteen belegd ongeloofelijk.Via een enorm brede trap werden we naar onze kamers gebracht. De tuin bood ons een uitzicht over het dal met een schitterend vergezicht. In het naast gelegen restaurant hebben we heerlijk gegeten.

Dag 23 Donderdag 12 juli 2007

Bestemming : Rome
Vertrektijd : 9,00
Aankomst tijd : 15,45
Gereden tijd : 5,07
Afgelegde afstand : 96,2
Gemiddelde snelheid :18,7
Maximale snelheid : 60,5
Stijgings percentage : 9%
Totaal aantal km : 2232,7
Weer :

6,30 opgestaan gedouched en gelijk achter de computer gekropen om de site bij te werken tussen door ook nog even ontbeten. We zijn om 9,00 vertrokken eerst langs de supermarkt om water in te slaan. Rond 9,20 zijn we begonnen aan de laatste rit naar Rome. We hadden verwacht dat de route redelijk vlak zou zijn zodat we relaxt Rome konden binnen rijden. Maar onze zegetocht was tot aan het Sint Pietersplein heuvelig, wat toch nog tegen viel. Er is veel verkeer in Rome en het komt rommelig over maar de Tom Tom heeft ons in 1 keer naar het Sint Pietersplein gebracht, we kwamen daar 15,45 aan. De fietsen op het plein geparkeerd en elkaar gefeliciteerd, waarbij sommige toch wel emotioneel werden, het is toch een heel avontuur en een overwinning op jezelf, je hebt ruim 3 weken gefietst hard gewerkt en soms diep moeten gaan.

We hadden met de collega’s die ons op komen halen afgesproken op het plein, maar het is daar een enorme mensen massa dus dat viel niet mee, maar opeens zagen we Humphrey en Nico op ons af komen lopen die ons enthousiast verwelkomden. Nadat we wat foto’s hadden gemaakt hebben we een terrasje op gezocht waar we wat gedronken hebben. Om 18.00 zijn we de camping gaan opzoeken we kwamen daar om 18,45 aan. Het was een mooie verzorgde camping waar je ook stacaravans kan huren, alleen minder geschikt is voor tenten, de grond bestaat uit kiezels en is keihard. Je hebt een Hilti nodig om je haringen in de grond te krijgen, dit lukte dus ook niet. Met wat improvisatie is het toch nog enigszins gelukt om de tentjes op te zetten. De scheerlijnen waren vast gezet aan lantaarnpalen, boompjes, struiken en met grote stenen was de boel verankerd. Toen ik bezig was met mijn tentje werd ik gebeld door mijn vrienden (dezelfde die ook vorig jaar naar Barcelona waren gekomen om mij binnen te halen) en vroegen aan mij waar zit je nou? Ik was enorm verbaasd, nu hadden ze het wel gezegd, maar ik dacht dat ze een grapje maakte en mede door de sms’jes die ze stuurde hadden ze mij op het verkeerde been gezet. Achteraf hartstikke stom van mij dat ik geen sms’je of gebeld had toen ik op het Sin Pieterplein stond. Want zij stonden er wel met een spandoek en champagne om 18,00. Ik voelde me een enorme sukkel en baalde enorm. Met het schaamrood om de oren heb ik met ze afgesproken om elkaar te treffen in Rome na het eten. We zijn om 20,00 met de bus naar het appartement gegaan waar Humphrey en Nico slapen, vandaar uit zijn we met zijn zessen naar een typisch Romeins restaurant gegaan waar alleen Romeinse maaltijden geserveerd worden. We hebben daar heerlijk gegeten. Ondertussen nog contact gehad met mijn vrienden en deze toch nog ontmoet in het restaurant, waar zij naar toe waren gekomen. Het was enorm leuk om ze te ontmoeten. Ze hadden ook de spandoek en de champagne bij zich die eigenlijk bedoeld was voor op het Sint Pietersplein. We hebben nog wat gedronken het was enorm gezellig en zijn om 1.30 terug naar de camping gegaan.

Dag 24 Vrijdag 13 juli 2007

Bestemming : Spiringen Klausenpass
Vertrektijd : 10,30
Aankomst tijd : 20,00
Gereden tijd :
Afgelegde afstand :
Gemiddelde snelheid :
Maximale snelheid :
Stijgings percentage :
Totaal aantal km :
Weer :

7:00 opgestaan met kleine ogen, we waren pas om 02:00 terug op de camping.

Met toch wel gemengde gevoelens de tentjes ingepakt wetende dat dit het einde van de vakantie is, en toch ook heel blij om weer naar huis te gaan en de kinderen te zien die ik toch wel gemist heb deze 3 weken. Ondertussen was Humprhey met de bus gearriveerd, alle fietsen en tassen in de bus gezet en om 10:30 vertrokken richting Nederland. Toen we de Gotthardtunnel uit kwamen hebben we via de Tom Tom een hotel in Zwitserland gezocht. Die bracht ons naar een hoog in de Klausen pass gelegen hotel waar alles zeker 50 jaar heeft stil gestaan, zoals ook de prijs voor het hotel. Daar werden we ontvangen door een vriendelijk vrouwtje van ruim 70 jaar oud. Nadat ze ons de kamers had toegewezen heeft ze nog een lekkere maaltijd voor ons klaargemaakt.

Dag 25 Zaterdag 14 juli 2007

Bestemming : Thuis
Vertrektijd : 8,30
Aankomst tijd : 19:00
Gereden tijd :
Afgelegde afstand :
Gemiddelde snelheid :
Maximale snelheid :
Stijgings percentage :
Totaal aantal km :
Weer :

Hier een terugblik van Jaap.

Zoals bij veel mensen bekend, is fietsen al jaren lang een passie voor mij. Toen Rob over Barcelona begon zat ik helaas een beetje in de lappenmand, maar het geheel sprak mij wel aan. Gesterkt door Rob zijn reisverhalen, de plannen voor een nieuwe fietsreis en het feit dat het met mij een stuk beter gaat, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb mij bij Rob gemeld en gezegd dat ik mee wilde naar Rome.

Daarna is er veel gebeurd: eerst een geschikte fiets, tassen, tent en alle andere spullen die nodig zijn aangeschaft.

Vervolgens ben ik vanaf zomer 2006 intensief gaan trainen om mij voor te bereiden op de lange trip. Rob heeft altijd gezegd “zo’n reis moet je niet onderschatten”. Vanaf het voorjaar zijn wij de meeste zondagen gaan trainen met de hele groep. Zo’n voorbereiding leeft zo sterk dat je er altijd mee bezig bent, immers niets mag mis gaan.

Omdat ik bijna alle zondagen vanaf zomer 2006 tot ons vertrek naar Rome heb getraind, heb ik waardering voor Lonneke en de kinderen dat ze mij al die tijd hebben gegund zonder daar maar 1 keer iets van te zeggen.

Maar ik kan hun beloven dat de vakantie naar Groot Brittannië geen fiets vakantie wordt en dat deze reis ook een reis gaat worden om nooit te vergeten.

Op de zaak zeiden overige collega’s vaak “het gaat zeker weer over het fietsen”.

Toen het hemelvaart weekend in zicht kwam hadden wij een lang weekend in de Ardennen gepland om met volle uitrusting ons materiaal uit te kunnen proberen. Tijdens dit weekend bleek dat mijn fiets met volle bepakking zwabberde, een zeer hinderlijke ervaring. Eenmaal weer thuis heb ik veel tips via het internet opgevolgd zoals: Strakkere spaken, strakker balhoofdlager en het beter verdelen van de gewichten over de fiets. Het resultaat was wel iets beter, maar niet bevredigend. Uiteindelijk heeft de fietsenmaker bij Koga aan de bel getrokken en het probleem voorgelegd. Koga heeft mij geheel kosteloos hun top frame toegestuurd met de bijbehorende ombouwdelen. Dus het weekend voor ons vertrek nog even de fiets moeten bouwen. Het enige probleem was dat ik eigenlijk geen tijd meer had om de fiets met het nieuwe frame uit te testen. Ik ben dus eigenlijk op reis gegaan met blind vertrouwen in het nieuwe materiaal.

Toen de dag van vertrek eenmaal was aangebroken kreeg ik een soort emotioneel gevoel over mij, er zal toch niets gebeuren? Ik heb van mijn vrouw en kinderen met een brok in de keel afscheid genomen.

Eenmaal op reis dacht ik daar nog wel aan maar het fietsen doet je dingen vergeten.

Over de reis zelf kan ik zeggen dat het een hele bijzondere ervaring was, heel veel mensen ontmoet met een grote waardering voor wat wij ondernamen. Ik heb over Italianen een bepaald vooroordeel gehad, zouden dan vooral wat opgefokte mensen zijn met een wat oneerlijke inslag. Nu kan ik ronduit zeggen dat mijn vooroordeel totaal onjuist was, ik heb nog nergens zulke behulpzame aardige mensen meegemaakt als in Italië.

Wat het fietsen betreft had ik wel verwacht dat het fietsen tegen een berg op zwaar zou zijn , maar fietsen tegen tientallen bergen met stijgingen, vaak boven de 10%, met een temperatuur van dagelijks in de 30+ maakt je murw.

De fiets heeft het zonder enig probleem volgehouden, Dank je Koga!

De wisselende landschappen en bouwstijlen waren vaak adembenemend. De aankomst op het Sint Pietersplein in Rome was werkelijk kicken, eindelijk het doel bereikt een overweldigende sensatie maakt zich van je meester.

Leuk was het toen collega’s Humphrey en Nico ons enthousiast verwelkomden. Ook toen werd ik weer emotioneel en moest weer terug denken aan het moment van vertrek.

Nu al denken aan een vervolg is te vroeg eerst alles laten bezinken en dan weer nadenken. Ik ben enorm blij met het behaalde resultaat. Wel moet ik zeggen dat er van het vakantie gevoel niet veel gekomen is, met de geplande afstanden per dag is het niet mogelijk om 4 uur al op een camping te arriveren, vaak werd het 7uur ’s avonds, dan moet er nog een tent worden opgezet, gedouched worden, de was gedaan worden, gekookt en afgewassen worden kortom weinig rust.

In de toekomst zou ik dan beter nadenken over de afstand per dag of slapen in hotels i.p.v. op campings.

En een terugblik van Ben

Fantastisch, grandioos, super! Wat een reis.

Daar had ik bij willen zijn!

Dat dacht ik toen ik het fietsavontuur volgde van Rob in zijn uppie naar Barcelona vorig jaar. Zijn website met het reisverslag en grandioze foto’s zorgde ervoor dat ik helemaal enthousiast werd. Als Rob terug was zou ik gelijk aankaarten wat er in 2007 voor fietstocht gepland stond. Al snel werd duidelijk dat de volgende fietstocht naar Rome zou gaan. Rome, Sint Pietersplein. Dat zou het eind doel zijn.

Dat sprak mij zeker wel aan. Voorzichtig werden er plannen gemaakt, wat moet ik aanschaffen? Er zou ook een trekkingfiets moeten komen, een tent met alles erop en eraan. Ook zou er getraind moeten worden om een aantal kilometers in de benen te hebben. Langzaam werden de plannen omgezet in daden. Alles bij elkaar een hoop vrije tijd en euro’s.

Ondertussen werd de twee mans ploeg uitgebreid tot een vier mans ploeg. Jaap en Rob E volgden snel.

Hoe de voorbereidingen en de uiteindelijke reis verlopen is hebben jullie kunnen lezen in het reisverslag.

We zijn alle vier blij dat de reis in goede harmonie is gereden, er geen mechanische problemen waren en dat de reis, op een enkel teen incident na, ook tot een succesvol einde is gebracht. Het was vermoeiend, maar zeer zeker de moeite waard!

Wel was bij mij het gemis van mijn Magda die ik voor het eerst zo’n lange tijd heb moeten missen. Ook voor Magda was dit uiteraard het geval.

Op de terugreis heb ik mij laten afzetten in Schiedam zodat ik de laatste kilometers al fietsend naar Vlaardingen af zou leggen.

Superblij was ik dus om weer onze straat in te rijden en mijn Magda weer terug te zien. Feest!

Rob J, Rob E en Jaap, ik heb een grandioze fietsvakantie met jullie mogen beleven. Dank voor jullie vriendschap en hulp onderweg wat soms best nodig was o.a. toen ik de welbekende man met de hamer tegen kwam.

Zeker niet onbelangrijk waren de reacties op onze fietstocht via de website. Een ieder hartelijk dank daarvoor.

Fantastisch, grandioos, super! Wat een reis.

Daar was ik bij!

Ciao!

Ben v.d. Berg

 

 

111 reacties

Naar het reactie formulier

  • henk schwagermann op 20/06/2007 om 09:55

  eindelijk is het zover, na wat pak en zak werk nog een laatste controle
  gingen jullie vanmorgen richting rome
  volgens mij met een lichte zijwind maar wel droog houden zo
  nogmaals jullie alle vier een voorspoedige reis
  samen met de familie zullen wij de web-log volgen.
  tot????????????????????
  de zwager van ben.

  • Wim en Nettie op 20/06/2007 om 22:24

  vanuit een droog numansdorp hopen wij dat jullie vandaag in ieder geval hetzelfde weer hebben gehad en de eerste etappe goed hebben kunnen afronden. We blijven jullie volgen en wensen jullie voor morgen mooi weer, geen panne en hopelijk een lekker briesje in de rug.

  • aad de jong op 21/06/2007 om 21:15

  hallo. jongens ik hoop dat de reis voorspoedig veder verloopt
  de eerste dag zit er op.

  • henk en maria op 22/06/2007 om 11:35

  hé mannen,
  de 3e dag is gestart
  wij zijn benieuwd hoe die gaat
  hoe is het met ben z’n kont
  goede rit en groetjes uit schiedam

  • henk en maria op 22/06/2007 om 11:35

  hé mannen,
  de 3e dag is gestart
  wij zijn benieuwd hoe die gaat
  hoe is het met ben z’n kont
  goede rit en groetjes uit schiedam

  • magda op 22/06/2007 om 18:25

  hallo kanjers, he he eindelijk op internet dankzij m’n neef. ja er zijn nog mensen dit deze moderniteiten niet machtig zijn. Wel vertel eens hoe gaat die. houden jullie de moed er nog steeds in. Het heeft hier gisteren geregend. een wolkbreuk van 8 uur lang en ook ik heb daar nog iets van meegekregen op de fiets. Ik moest ineens heel erg aan jullie denken. jongens jullie eten toch wel goed he. veel biefstuk en pasta’s hoor we krijgen de bergen nog. trouwens jullie kiezen toch wel voor je gemak he, niet van dat gepiel op een 1 pittertje hoor. En hoe gaat het slapen? trouwens de pope weet dat jullie komen we hebben gefaxt en hij heeft mooi weer besteld. Nou dat moet toch helpen. Het thuisfront leeft heel erg met jullie mee dus heeel veeel liefs en groetjes. magda.

  • andre en carla op 22/06/2007 om 18:34

  hoi rob en makkers

  hoe gaat het zo na de derde dag? voelen we het al in de beentjes?

  liggen jullie een beetje op schema

  zet hem op

  andre en carla

  • Janna op 22/06/2007 om 22:19

  Hi Rob E & Collega’s
  Veel sterkte toegewenst tijdens jullie mooie fietsrit naar Rome.
  Hoop dat het weer jullie niet teveel ontmoedigd heeft.
  Sterkte daar allemaal en natuurlijke een dikke kus voor Rob E
  Groet
  Janna

  • edwin en tiek op 23/06/2007 om 13:09

  leuk om de verhalen te lezen, lekker zwaar maar jullie komen er wel

  • milly op 24/06/2007 om 14:32

  nou zet hem op vijftig plussers, zo rob esser heb je al discussies over links of rechts af?????
  hihihi. ik hoop dat jullie de wind mee hebben, dan hoeven jullie niet zo hard te trappen.
  Ik hoop dat jullie het droog houden, hier regent het bijna elke dag………….
  Dikke kus van Michelle

  • jozina zus van jaap op 24/06/2007 om 16:12

  Hoi Mannen, Ik wil jullie vanuit een nat nederland heel veel succes wensen.
  Jaap ik hoop dat je slaapproblemen je niet op gaan breken.een tip niet teveel links af ander rij je rondjes.Hou je taai mannen

  • marianne, zus van Jacob op 24/06/2007 om 17:11

  Hoi Jacob,

  Jullie verslag gelezen, is leuk om te volgen. Geniet van de heerlijke dagen en doorzetten.

  Groetjes, hou vol ook voor je maten

  • edwin marrevee op 24/06/2007 om 23:32

  volgens mij zitten jullie goed op schema: ga zo door

  • Alice zus van Jaap op 24/06/2007 om 23:54

  He Jacob nog even de groetjes uit een zeer nat engeland,wil je nog even veel plezier en sterkte wensen ook voor je collega’s natuurlijk en koop onderweg toch even oordopjes man,kan je misschien nog wat tukken.Geniet van de natuur om je heen en we blijven je volgen liefs Alice

  • Frank en Carolien op 25/06/2007 om 00:16

  Rob en kornuiten,

  Goed reisverslag. Ga zo door. Net als de vorige keer maak er een helden epos van. Wij wensen jullie allen nog een mooie reis toe met mooi weer en lage bergen.

  • marion op 25/06/2007 om 11:14

  Hoi kanjers

  Wat is het toch weer leuk om jullie reisverslag te lezen.
  Ik merk aan jullie dat het toch wel zwaar is, maar ga vooral zo door het gaat hartstikke goed!
  Tenslotte hebben jullie er al een vierde opzitten. En Jaap koop nu maar die oordoppen, het is echt geen overbodige luxe. Heel veel sterkte nog met al die km die nog gaan komen. Jullie komen er wel!!
  P.s. krijgen we nog foto’s te zien?

  Groetjes Marion.

  • Letty, Martha en Chantal op 25/06/2007 om 12:59

  Leuk om dat wat tot nu toe gebeurd is te lezen. Jaap toch een beetje verwend?
  In ieder geval is de aandacht voor de billen van Ben verslapt!
  Laatste nieuwtje Monique heeft een dochter. Iets te vroeg, maar alles is goed.
  We houden jullie in de gaten en nog veel fietsplezier!

  • andre en carla op 25/06/2007 om 14:52

  hoi rob en kornuiten

  leuk dat julie de site redelijk up to date houden.

  het is jammer dat ik je vrijdagavond (telefonisch) niet te pakken kon krijgen anders hadden we jullie zaterdag even opgezocht.

  maar zet hem op en denk eraan wel wat meer camperen he en niet te veel luxe

  groetjes andre en carla

  • andre en carla op 25/06/2007 om 14:52

  hoi rob en kornuiten

  leuk dat julie de site redelijk up to date houden.

  het is jammer dat ik je vrijdagavond (telefonisch) niet te pakken kon krijgen anders hadden we jullie zaterdag even opgezocht.

  maar zet hem op en denk eraan wel wat meer camperen he en niet te veel luxe

  groetjes andre en carla

  • magda op 25/06/2007 om 20:40

  hallo vrije vogels. Even Ben de hartelijke groeten doen van: An Meder – familie Schippers – de DON – Henk en Maria – Jaap en Jopie – Anne Maria en natuurlijk je eigen vrouw. We vinden jullie kanjers wat een doorzttings vermogen met dit takke weer. Maar denk maar zo, alle zegen komt van boven. (al mag het nu wel ietje minder zijn) morgen een zonnetje? enne Rob – rob en Jaap jullie ook heel veel sterkte hoor. Magda.

  • magda op 25/06/2007 om 20:40

  hallo vrije vogels. Even Ben de hartelijke groeten doen van: An Meder – familie Schippers – de DON – Henk en Maria – Jaap en Jopie – Anne Maria en natuurlijk je eigen vrouw. We vinden jullie kanjers wat een doorzttings vermogen met dit takke weer. Maar denk maar zo, alle zegen komt van boven. (al mag het nu wel ietje minder zijn) morgen een zonnetje? enne Rob – rob en Jaap jullie ook heel veel sterkte hoor. Magda.

  • Jaap en Jopie Schwagermann op 25/06/2007 om 21:22

  Hallo Ben en medefietsers
  wij hebben vanavond jullie site zitten lezen
  fantastisch wat een prestatie joh.
  wij wensen jullie veel fiestplezier en hopelijk een beetje beter weer.

  • Marja / Rob op 25/06/2007 om 22:18

  Hoi Rob en Colleg’s

  Het weer zit tegen maar dat geeft ook weer voldoening aan het einde van de dag als alles weer goed is gegaan.
  En de benen worden als maar sterker,maar ik hoop voor jullie dat het weer en de wind een gunstige wending gaat krijgen.
  Hou vol en blijven lachen.
  Groetjes Marja / Rob

  • tiek op 25/06/2007 om 22:50

  Hoi allemaal,

  Het weer zit jullie blijkbaar niet mee maar de gastvrijheid van mensen onderweg daarentegen wel. Ik lees regelmatig over mensen bij wie jullie mochten slapen, bij wie jullie mochten eten en bij wie jullie mochten internetten. Blijkbaar zien jullie er toch als een heel betrouwbaar gezelschap uit. Verbaast me wel want na die ontberingen elke dag en -voor Jaap slechte nachtrust- zien jullie er waarschijnlijk aan het einde van de dag niet meer uit. Maar goed dat blijkt dus mee te vallen.
  Fiets lekker door. Wij genieten vanuit onze luie stoel met jullie mee.

  Groetjes
  Tiek

  • Cora, zus van Jaap op 26/06/2007 om 10:47

  Hoi Jaap

  Van Jozina de tip kekregen om op jullie web-log te kijken.
  Bij deze, en ik vind het geweldig om julie zo te volgen.
  Ik geloof af en toe zwaar weer maar hou vol en nog veel plezier.
  Groetjes Cora

  • Ingrid op 26/06/2007 om 10:56

  Hallo Werkers,

  Wat een aardige mensen komen jullie tegen, kan toch zien dat iedereen dit leuk vindt. Naast het zware werk maken jullie zo toch heel wat leuke dingen mee. Zit er misschien nog een dagje rust in,met veel eten, want het slechte weer eet toch wel veel energie. In ieder geval vind ik het geweldig van jullie en kijk uit naar die foto van 4 kanjers in Rome!

  Ingrid

  • meriam pak op 26/06/2007 om 11:14

  Hoi Rob E en mede-Kanjers,

  Het weer zit jullie niet echt mee maar in het oosten van Europa is het bijna 50 graden en dat lijkt mij ook niet tof. Volgens mij hebben jullie het best zwaar dus ik zou niet tobben met een tentje in de regen. Het is echt leuk om jullie zo te volgen en we leven met jullie mee. Hou vol en geniet van alles wat jullie tegenkomen.
  Groetjes Meriam en Jos

  • auke cora & bonita op 26/06/2007 om 11:42

  hallo OPA (rob e)en mede fiets maniakken gaat tie lekker ?over veertien dagen begint de tour de france probeer of je de bezem wagen kan pakken want die is wind en water dicht.cora en frida passen wel een beetje op janna hoor dus gewoon doorgaan veel sterkte en zon toegewenst auke

  • jozina zus van jaap op 26/06/2007 om 12:19

  Hoi jongens,
  Het is erg leuk om jullie te volgen en kijk dan ook iedere dag uit naar jullie verslag. Jammer van het slechte weer waardoor je ook minder kan genieten van de omgeving. Jaap sterkte met je teen en ik lees jullie morgen weer. Groetjes Jozina

  • marianne, zus van Jacob op 26/06/2007 om 13:03

  Hoi luitjes,

  Na dat zware weer wacht er jullie zonneschijn. De mussen vallen dood van’t dak in Rome, zo las ik in de krant vanmorgen. Ga er voor!

  gr. Marianne en Jan

  • Alice zus van Jaap op 26/06/2007 om 14:49

  hoi Jacob en kornuiten, hoop dat jullie qua slecht weer het ergste gehad hebben, kijk iedere avond even op je web-log en vind het fantastisch dat we zo op de hoogte blijven, wat een leuk stel mensen komen jullie iedere keer weer tegen.Zet hem op en blijven genieten(ondanks het weer)
  groetjes Festus en Alice

  • Eline, alweer een zus van Jacob op 26/06/2007 om 15:49

  Hartstikke leuk om elke keer jullie verslag te lezen. Jacob, ik hoop dat je niet te veel last van je teen krijgt. Denk nog aan de zalf die ik voor je heb gekocht. Helpt ook bij kneuzingen etc. Ook geweldig bij spierpijn. Ik hoop dat je het nog kan vinden in al die tassen van je. Veel succes verder, ook voor je maten.
  Groetjes van Eline en Kees

  • Ron en Ingrid op 26/06/2007 om 16:23

  Respect, respect en nog eens respect voor jullie, een ander woord kan ik zo gauw niet verzinnen.
  Iedere dag als we jullie verslag lezen zitten we voor jullie te duimen op beter weer, de blaren zitter er inmiddels op.

  Gr Ron en Ing

  • henk en maria op 26/06/2007 om 16:52

  héééé daar is die weer uit schiedam
  het was even stil maar dat komt door het weekend
  wat het weer betreft zit het even niet mee
  maar ben troostje met de geachte wij zijn zondag wezen fietsen
  ook in de stromende regen,wij hebben aan jullie gedacht.
  een voordeel heb je waar je naar toegaat is het lekker warm
  buiten de gebleseerde teen gaat het volgens ons technisch goed
  met het materiaal,houden zo.
  gelukkig gaat het met ben z’n kont ook goed
  je ziet het ben, als er maar vanaf blijven hahahahahaha
  rest ons jullie weer een voorspoedige trip te wensen
  beterschap met de teen
  maak eens een foto!
  groetjes van maria en henk

  • milly op 26/06/2007 om 20:19

  hoi rob esser……….geniet je er van?
  nog geen last van je achterkantje.
  ik doe jullie niet na hoor!
  het heeft hier flink gestormd,ik hoop dat het jullie bespaard blijft.
  zet hem op en ik kijk uit naar het volgende reisverslag.
  dikke kus aan iedereen
  milly

  • milly op 26/06/2007 om 20:19

  hoi rob esser……….geniet je er van?
  nog geen last van je achterkantje.
  ik doe jullie niet na hoor!
  het heeft hier flink gestormd,ik hoop dat het jullie bespaard blijft.
  zet hem op en ik kijk uit naar het volgende reisverslag.
  dikke kus aan iedereen
  milly

  • Esther en Esther op 27/06/2007 om 09:11

  Hallo Rob J en collega’s,

  Wat een bikkels zijn jullie! Niet té hard fietsen straks, daar zijn de temperaturen in Italië veel te hoog voor.
  Nou, allemaal heel erg veel succes en plezier gewenst met de komende ritten.

  Groeten,
  Esther H. en Esther van B.

  PS: We kennen Ben verder niet, maar we zijn blij dat het goed gaat met zijn billen.

  • henk en maria op 27/06/2007 om 16:16

  misschien is het fout gegaan vandaar onze 2e mail
  het is even stil aan gene zijde
  wij vertrouwen erop dat alles oké is
  als het kan geef dan je positie aan
  waar jullie ongeveer zitten volgens de route kaart
  op de site.
  hoe gaat het met de teen.
  ben het is zo zondag dan nemen wij ereen op m’n 60stigste
  groetjes maria en henk

  • EDWIN MARREVEE op 27/06/2007 om 17:43

  jAAP: HOEVEEL ZUSSEN HEB JIJ?
  GAAN JULLIE NOG EEN KEER IN EEN TENT SLAPEN OF BLIJVEN HET HOTELS?

  • Tiek op 27/06/2007 om 17:52

  Ik sluit me aan bij Ed……..hoe zit het met die campings??? Als je die tenten toch niet gebruikt kun je ze misschien beter achterlaten; al die extra bagage moet maar meegesjouwd worden.

  Het is hier ook nogal herfstweer geweest maar zoals iemand anders al liet weten is het in Rome zo heet dat de mussen dood van het dak vallen. Ook weer niet helemaal top; zou ik dan liever niet zitten. Dus met een beetje geluk knapt het bij jullie op en koelt het in Rome af. Beter voor iedereen!!!!!!

  Allevier veel succes weer de komende dagen en hou vol!!

  Tiek

  • John en Joke Slavenburg Spijkenisse op 27/06/2007 om 21:26

  Beste mensen. Wij hebben ontzag voor jullie. Ik (John) weet wat het is. Ik heb de Amstel Goldrace gereden. Dat kan je totaal niet vergelijken met wat jullie aan het doen zijn. Petje af en verschrikkelijk veel sterkte met de reis en wij blijven jullie als fans volgen…
  Joke is een collega van Jozina…

  • John en Joke Slavenburg Spijkenisse op 27/06/2007 om 21:26

  Beste mensen. Wij hebben ontzag voor jullie. Ik (John) weet wat het is. Ik heb de Amstel Goldrace gereden. Dat kan je totaal niet vergelijken met wat jullie aan het doen zijn. Petje af en verschrikkelijk veel sterkte met de reis en wij blijven jullie als fans volgen…
  Joke is een collega van Jozina…

  • Franck op 28/06/2007 om 07:12

  hoi, hoe gaat het?
  ik hoop van goed. maar hebben jullie nog een beetje goed weer?

  • henk en maria op 28/06/2007 om 08:41

  het is donderdag, hier is het goed weer
  heel jammer dat jullie zo’n slecht weer hebben
  maar een oud spreekwoord zegt ”na regen komt zonneschijn
  mannen hou de moed erin
  laat het weer jullie humeur niet beinvloeden
  wij vinden het een goed plan om na een zware dag
  een hotel te nemen
  kamperen kan altijd nog
  van magda begrepen wij dat jullie in basel zitten
  verder hier alles oké
  hoe gaat het met ben z’n k……….
  wij zien jullie mail met belangstellig tegemoed
  goede rit

  • Jack van Slobbe op 28/06/2007 om 12:45

  Hallo mannen,
  Ik lees met plezier de weblog en leef wel met jullie mee. Wat een takkeweer treffen jullie, ik hoop dat het weer de komende dagen wat beter wordt, dat is goed voor de rest van deze tour.
  Ik lees gelukkig nog niets over technische mankementen en lekke banden (behalve rob-E z’n remblokken dus, schijterd!) Houden zo! voorspoedige reis en veel fiets- en ander plezier.

  Jack (van Tevopharm)

  • magda op 28/06/2007 om 21:43

  He fietskanjers!! Leuk eindelijk foto’s. Wat jammer dat het zo koud en nat is. Bij ons ook hoor. Ik zit nog net niet met de verwarming aan…zondag is het 1 juli. Hoe zal Zwitserland worden? Ze weten daar wel de prijzen zeg hallo. Voor dat geld hadden ze er wel een zonnetje bij kunnen bestellen. Hoe gaat het trouwens met de was? beginnen jullie al een beetje te ruiken of gooien jullie gewoon alles weg en kopen nieuw. Zou natuurlijk ook een oplossing zijn. Als het weer niet gauw opknapt kunnen jullie trouwens wel meer dumpen. Zoals die hele kampeer ballast krijg je weer lekker wat ruimte in de tassen voor al die souveniers voor het thuisfront. Koeienbellen en zo. Jongens een droge dag toegewenst en veel plezier. Magda.

  • edwin marrevee op 29/06/2007 om 10:51

  he he eindelijk is een keer in die tent. volhouden jongens: Rob Jans:
  ik dacht dat al die tevopharm-gasten stoere lui waren joh.

  Sterkte jongens allen

  • Marion op 29/06/2007 om 11:06

  Hoi kanjers,

  Het gaat echt goed met jullie, ondanks al dat slechte weer toch nog een lach op jullie gezicht, geweldig!! Nog even dan komt de zon (hitte) eraan hoor, dan verlangen jullie misschien wel weer terug naar wat minder weer. Leuk om foto’s te zien. Ga zo door, en vooral blijven genieten hoor, ook al is de berg nog zo hoog.

  Groetjes Marion.

  • Rob Schouten op 29/06/2007 om 11:50

  Hio Robben Jaap en Ben hè jongens petje af hoor met al dat slechte weer zijn jullie toch al een heel eind doorzetten hoor

  groetjes Rob Schouten

  • henk en maria op 29/06/2007 om 11:58

  hééééé kanjers
  het is weer vrijdag dus de laatste mail voor deze week
  leuk eindelijk een paar foto’s
  wat zien ik : aan de wijn als ik er even niet bij ben, gaat het fout met die ben
  of is dat alvast voor zondag?
  eindelijk wordt het weer iets beter
  hoe gaat het met de teen
  en met ben z’n kont
  zo wij begrijpen gaat het met de andere teamleden oké
  rest ons jullie een paar goede ritten toe te wensen
  goed weekend
  en tot maandag
  groetjes maria en henk

  • Pieter (geen broer van Jaap) op 29/06/2007 om 12:53

  Als ik jullie verhalen lees, heb ik nog niet het gevoel dat ik vooraf dacht wel te hebben:
  die jongens lekker fietsen en wij maar werken…..
  Hou vol, het moet (of: kan alleen maar) beter weer worden.
  Groetjes uit Schiedam!

  • jozina zus van jaap op 29/06/2007 om 16:14

  Jullie weten de spanning in het verhaal te brengen zeg. Kan je nog geld mee verdienen.
  Leuk die foto’s erbij

  • Lonneke op 29/06/2007 om 17:02

  Hier een bericht van het thuisfront.Is het weer een beetje beter vandaag?
  Hopelijk is het beter dan hier!Maar jullie gaan de goede kant op.En Rob,
  heb je al spijt dat je ze meegenomen hebt,of vind je het wel gezellig?
  Groetjes aan iedereen en een beetje beter weer toegewenst!Doei!

  • marianne, zus van Jacob op 29/06/2007 om 17:17

  Hoi fietskanjers,

  Ja jullie hebben ruig weer, maar wat een prachtige luchten. Zie je dat op de foto?
  Wat een aardige man die houthakker die zoveel moeite doet om jullie tegen te houden het verkeerde pad op te gaan. Succes!

  • Jerrel op 29/06/2007 om 20:04

  Hoi Rob,

  takkeweer zo te zien….
  Heb veel bewondering voor je inzet en toewijding de klus te klaren.
  Zal je weblog blijven volgen. Doe voorzichtig aan.

  groetjes,

  Jerrel

  • van je liefste buur op 30/06/2007 om 12:04

  Hallo Rob, ik zou je op de hoogte houden, we zijn vannacht OPA EN OMA geworden. Ceciel is bevallen van een zoon !!

  • magda op 30/06/2007 om 15:28

  Hallo mannen. Het gaat goed he fietsen bij droog weer op weg naar Oostenrijk. Houden zo. Wat zal dat een schitterende route zijn. Zou het best eens willen zien maar dan wel graag met de auto. Ik ben n.l niet zo sportief. Jullie moeten de hartelijke groeten hebben van futter Wim Kroon en vrouw. Net terug uit Italie en het was er prachtig weer. Sturen jullie eens een close uppie van mijn Ben. Wil weleens zien hoe een gelukkige fietser eruit ziet. Morgen viert z’n zwager z’n 60 ste verjaardag . Nemen jullie er ook maar een lekker rijnwijntje op. Verder wenst het thuisfront jullie mooi weer en zorgeloze fietsdagen.
  Magda.

  • Ingrid op 01/07/2007 om 11:14

  Goedemorgen mannen!

  We hebben goed nieuws, want misschien hebben jullie het al op de bergtoppen gezien, maar jullie gaan naar het mooie weer toe! Natuurlijk zjn jullie inmiddels niet alleen door de wol gewerfd, maar ook door de strijd getekend. Het mooie weer heeft als voordeel dat je kleren drogen, en ze worden alleen maar nat van het zweet. Dus wassen, of misschien is er nog wel een vriendelijke bergmaedel om dat te doen. En niet schoppen naar elkaar, want dat staat niet mooi op die bruine sexy legs! Nog meer goed nieuws is dat je nu verplicht om ’s middags siesta houden, want met een zonnesteek vind je Rome niet meer. Dat ligt trouwens na een paar bergen recht naar beneden,langs alle kerken uiteraard tot die ene grote. Wel verplicht tulpen meenemen, met de audientie bij de paus!
  Enne alle belevenissen goed opschrijven, want zoals Lonneke zegt dit moet tch een mooi fietsboekje worden, met een mooi verhaal voor de nazaten!
  Nou genoeg gezwamd mannen, de bergen over!
  groetjes, Ingrid

  • Prisca, dochter van jacob op 01/07/2007 om 12:26

  Heej =D
  Alles daar goed??
  Bij ons is het weer op dit moment niiet eCht gOedd..
  Bij jullie ook niet hea?! -.-‘
  En jullie slapen ook wel vaak in een hotel… Daar is een tent tOch voor?? =P
  Naja.. maakt niiet uit.. [a]
  xx Prisca

  • Kees Schipper op 01/07/2007 om 19:18

  Mannen Ik ben trots op jullie. Maar ik heb de laatste dagen niets meer vernomen. Ik hoop voor jullie dat het weer een beetje opgeklaard is.

  • magda op 01/07/2007 om 19:21

  Aan de kerels met het VOC mentaliteit(Balkenende) Zondag: zo even mijn verslag doen.Vanmorgen dienst gehad – daarna verjaardag gevierd – morgen bij Wim en Anneke verslag uitbrengen over jullie. Ja , ja ,jullie zien het ik heb het razend druk. Overal worden heel veel vragen gesteld over jullie. de belangstelling is zeer groot en velen volgen de site.Jullie zijn trouwens op de helft he.En Italie is in zicht. Onvoorstelbaar. En wat een temperaturen nu. Bij ons is het nog steeds tobben. Ik ging vanmorgen in de stromende regen de deur uit. Ik moet jullie trouwens heel hartelijke groeten doen van de familie uit Brabant.enne jongens nog een stukkie, over die bergtop die jullie daar zien dan heb je het ergste gehad. groetjes Magda.

  • andre en carla op 01/07/2007 om 19:56

  hoi rob en kornuiten

  hier weer een mailtje van ons
  zo te lezen gaat het allemaal (gelukkig) voorspoedig, jammer van het weer want dit kost wel enorm veel poen aan al die overnachtingen in die hotels.

  hou vol en zet hem op

  groetjes

  andre en carla

  • Ad Swinkels op 01/07/2007 om 20:48

  Hallo fietsende collega’s
  Wij zitten nu in Clermont Ferrand op vakantie,hebben enorm genoten van jullie reis tot nu toe valt niet mee voor jullie met dat slechte weer,heb wel heel veel bewondering voor jullie niet alleen het fietsen maar ook de samenstelling van de groep met toch wat eigenwijze karakters bij elkaar.
  Heel veel succes verder en we blijven jullie volgen.
  Groetjes Ad

  • Ernst Hoets op 01/07/2007 om 22:38

  Hoi Rob en medefietsers.

  Hoorde van Erik dat je weer onderweg was, deze keer naar Rome en niet alleen.

  Als ik jullie verhalen lees een hele onderneming die volgesn mij wel spannend is om elke dag weer heuvels, bergen en wisselende weersomstandigheden te trotseren.

  Ik wens jullie veel succes.
  Gr. Ernst

  • Frans en Maryan op 02/07/2007 om 15:31

  Hallo Ben en maten
  Hier een berichtje uit Uden. Ik kijk dagelijks op jullie side en ik
  vind het een hele prestatie wat jullie tot nu toe bereikt hebben.
  Hoop dat het met zijn viertjes naar Rome gaat lukken.
  Nog heel veel succes.
  Ben hoe is het met je kont?
  Groetjes Frans en Maryan

  • Cees en Monique van Dijk, boomberg op 02/07/2007 om 21:07

  Hallo stoere mannen, jongens van jan-sta-vast,
  Het is leuk om jullie reisverslag te lezen en bij te houden. Het valt niet mee hé met die eigenwijze man van een Rob E. Maar hij weet het heus wel. Dus wie is/zijn er per saldo eigenwijs?
  Nu moeten jullie wel de tent gaan gebruiken, zoveel extra bagage en dan niet gebruiken. Of verkoop hem onderweg (wie? Rob E., nee de tent natuurlijk), dan kunnen jullie naar Napels fietsen.
  Groetjes,
  Cees en Monique

  • magda op 02/07/2007 om 22:20

  Halloooo jongens, Vandaag heb ik samen met Wim Kroon boven de kaart gehangen van Italia en als groot fan en ervaren kampeerder van Italie vertelde hij, dat jullie nu het ergste hebben gehad. Nu volgen er mooie vlakke stukken en vooral het mooie weer. Onder de 30 graden wordt het nu niet meer. Maar jullie hebben het niet cadeau gekregen zeg. Dat takke weer tot noch toe, met als minimum 8 graden. Dus die blikken erwtensoep kunnen weg en hoppa nu aan de pizza’s.
  Ben hou jij de boel in de gaten voor als die gasten teveel gianty drinken. want ’s avonds een vent – ’s morgens een vent, 9 uur moet iedereen weer nuchter op z’n fietsie zitten. Sterkte met dat koppel. Magda.

  • Ron en Ingrid op 02/07/2007 om 22:45

  Geweldig mannen, wat een avontuur.
  Leuk dat jullie wat foto’s hebben kunnen plaatsen.
  He Rob J, volgens mij eet jij nu wel een stuk gezonder dan afgelopen jaar, ik heb spijt dat ik vorig jaar geen aandelen McDonalds had (hahaha).

  Hoe staat het met de billen!!!!!!!!!!!!!

  Gr Ron en Ing

  • henk en maria op 03/07/2007 om 08:45

  zoooo, eindelijk zit het weekend er weer op
  kunnen we weer aan de dagelijkse hobby beginnen
  maar eerst even orde op zaken richting het super romefiets team
  wij zijn zeer benieuwd naar de laatste berichten
  omtrent het weer,de blesures, de mentale conditie, en de laatste positie
  volgens ons gaat die lekker
  het goede weer komt eraan
  de heuvels worden genomen of het niets is
  de Paus heeft laten weten dat hij niet meer weg gaat
  tot jullie in rome zijn.
  ben, we hebben een leuke verjaardag gehad
  je werd met je team geroemd en geprezen voor jullie prestatie
  mannen volhouden, de haven komt in zicht
  nog een weekje!!!!!!!!!!!!!!!!!
  rest ons jullie wederom een goede rit toe te wensen
  keep cool boys
  tot de volgende mail
  groetjes uit schiedam
  maria en henk

  • marion op 03/07/2007 om 09:35

  Hoi kanjers,

  Het is vandaag alweer de viertiende dag dat jullie aan het fietsen zijn, al veel km gereden, Rome komt echt in zicht. Komt er nog een rustdag of fietsen jullie in 1 keer door? Ik zou ook in 1 keer door fietsen hoor haha. Er is genoeg te beleven in Rome! Jammer van al dat slechte weer, hoop echt voor jullie dat het beter wordt. Nog heel veel succes en zet hem op.
  Groetjes Marion.

  • magda op 04/07/2007 om 18:39

  Hoi mannen, wat een koppel zijn jullie wat had ik dat getob eens graag dichterbij willen bekijken. Waar halen jullie de energie vandaan om nog steeds die kou te trotseren. Mijn jas hangt hier vandaag ook uit te druipen de verwarming is aan want ik verr..van de kou.Het is 17 graden en voel me toch een beetje van de kouvatterige. Hoe redden jullie dat trouwens nat op de fiets – nat van de fiets – nat in de tent(jaap nat op de tent ha ha). In Toscane schijnt de zon te schijnen, dus jullie zijn er bijna. Hier is de zon nog heeel ver te zoeken en dat maakt het er ook niet gezelliger op.Ik vindt jullie reis geweldig MAAR.. ik ben toch begonnen met aftellen hoor, kijk erg uit naar 14 juli. Heel veel groetjes van Carl Schippers en heel veel liefs van Magda!

  • magda op 04/07/2007 om 18:39

  Hoi mannen, wat een koppel zijn jullie wat had ik dat getob eens graag dichterbij willen bekijken. Waar halen jullie de energie vandaan om nog steeds die kou te trotseren. Mijn jas hangt hier vandaag ook uit te druipen de verwarming is aan want ik verr..van de kou.Het is 17 graden en voel me toch een beetje van de kouvatterige. Hoe redden jullie dat trouwens nat op de fiets – nat van de fiets – nat in de tent(jaap nat op de tent ha ha). In Toscane schijnt de zon te schijnen, dus jullie zijn er bijna. Hier is de zon nog heeel ver te zoeken en dat maakt het er ook niet gezelliger op.Ik vindt jullie reis geweldig MAAR.. ik ben toch begonnen met aftellen hoor, kijk erg uit naar 14 juli. Heel veel groetjes van Carl Schippers en heel veel liefs van Magda!

  • Kees Schipper op 04/07/2007 om 19:34

  Nou mannen, wat een ontberingen. Ik heb nog steeds veel bewondering voor jullie. Ik kan het jullie niet nadoen, want ik heb n.l. geen fiets. Eerst dacht ik nog even, dat Ben z’n kont het meest besproken lichaamsdeel bij Tevo was, maar het blijkt zelfs landelijk op een hoger niveau getild te zijn. Als je zo alle reacties leest. Gelukkig hebben julle inderdaad nu het zwaarste deel achter de rug. Het weer schijnt bij jullie nu ook te gaan beteren, als ik de weerberichten hier zo bezie. Dus dan wordt het niet meer verzuipen maar flink zweten. Ik weet niet waar je beter nat van kan worden. Wel weet ik dat je van zweten gaat ruiken, maar daar zijn douches nu eenmaal voor uitgevonden. Nog even volhouden en jullie zijn er. Het zal niet allemaal vlak zijn, maar in ieder geval niet meer zoals jullie gehad hebben. Nogmaals veel succes. Chapeau.

  • edwin marrevee op 04/07/2007 om 23:26

  hij gaat volgens schema, dik op tijd in Rome

  • Tiny Roeleveld op 04/07/2007 om 23:46

  Ik ben Tiny en een collega van Eline en hoorde van jullie avontuur. Meteen gaan kijken op jullie site. Geweldige prestatie hoor! En wat een leuke site. Rome is natuurlijk prachtig, maar pas op met al die wilde italiaanse automobilisten. Nog heel veel succes op jullie trip en kom gezond weer thuis. Doe de paus de groeten van mij.

  Tiny.

  • milly op 05/07/2007 om 16:48

  hoi jammer zoveel regen…Robbie Esser niet zoveel in discussie hoor….
  gewoon rechtdoor blijven fietsen..hi hi
  ik hoop dat je in het zuiden meer van de zon kunnen genieten en het lekker droog kunnen houden.
  hier stort het met bakken uit de hemel.
  wat zal je gespierde benen hebben Rob E.als je thuis bent…
  weer heel veel sterkte en geniet er van
  groetjes aan iedereen
  milly

  • greet lageweg op 05/07/2007 om 19:23

  Ha die Jaap,
  Ik lees niets meer over slecht slapen. Gelukkig maar. Ik heb van jou weleens een zak met oordopjes gehad, er is nog over! Diepe buiging voor jullie, het zal tocht niet allemaal meevallen. Doorgaan hoor, de moed er in houden, genieten van de omgeving en het zonnetje tegemoet.
  Groetjes en goeie reis verder.
  De buurvrouw.

  • magda op 05/07/2007 om 21:12

  Zing – vecht – huil – bid – lach – werk en bewonder. En bewondering heb ik voor jullie hoor! Niks geen volgwagens – epo’s – masseurs en dinners maar pure kracht. Morgen de Apenijnen – nog even peunen dus, maar daarna staan jullie voor het lieflijke Toscanen en wordt het genieten t/m Rome. Jullie zitten nu eindelijk in het mooie weer en dat blijft zo. Blijf alsjeblieft alert in het verkeer want Italianen kunnen echt niet rijden. Heel veel groeten van het thuisfront – alle buren en de Don.

  • Tonny Anjema op 05/07/2007 om 22:04

  Hallo lieve collega’s,

  Jullie hebben echt een lintje verdiend!!
  Wat een prestatie, de laatste loodjes zijn ingegaan nu op naar Rome.
  Deze site is echt leuk om te volgen.

  See you soon
  Groetjes, Tonny

  • henk en maria op 06/07/2007 om 09:52

  helaas is het alweer vrijdag
  een begin van een lang weekend!!!!!!!!!
  grapje
  de snelheid ziet er lekker in
  het goede weer doet de spieren soepel houden
  de sfeer vrolijk
  dus alle ingredienten zijn aanwezig
  voor de sprint naar de meet
  rome here we come
  een goed weekend
  goederit mannen
  en tot volgende week

  • Eline en Kees op 07/07/2007 om 12:04

  Hoi mannen, zo gaat die goed. Jullie komen al een aardig eind in de goede richting. We hebben bewondering voor jullie doorzettingsvermogen. Gelukkig nog niets gelezen over valpartijen of uitvallers. Nog even doortrappen en dan mogen jullie de paus begroeten. Nog veel fietsplezier!

  Groeten, Eline en Kees

  • auke cora & bonita op 07/07/2007 om 20:47

  hallo vijftig plussers (dit heb ik uit betrouwbare bron vernomen)hierbij wil ik jullie even een hart onder de riem steken en neem dan ook diep mijn petje af (heb helaas geen petje maar toch)voor jullie doorzettings en incaserings vermogen om met zulke slechte weersomstandigheden toch de strijd en vecht lust te hebben om het uiteindelijke doel (ROME) te halen ik hoop dan ook dat jullie in goede harmonie de eindstreep zullen halen want je buurman john (rob e)had gedacht dat jullie al na een week thuis waren gekomen gelukkig voor mij hebben jullie mijn vertrouwen niet geschaat. had ook niet anders verwacht van zo,n perfectionisties ingestelde groep.groeten auke.

  • magda op 07/07/2007 om 22:31

  Jongens wat goed!!! Pistoia, hij schiet lekker op. Dat wordt fluitend met de armen over elkaar Rome binnen rijden. Tijd zat.Komt goed uit want de Pope heeft er een snippermiddag voor uitgetrokken om jullie te ontvangen. Ik moet jullie even verslag doen vanuit Nederland. Ik heb vandaag zoiets geks meegemaakt. De lucht gaf licht. Iedereen vroeg zich af wat dat nou kon zijn en wat bleek DE ZON
  Het was de zon die scheen. Nou dat was zo lang geleden dat niemand hem meer herkende. Zelf Erwin Krol had het erover maar morgen krijgen gewoon weer regen en wind hoor, gewoon lekker vertrouwd ja wij weten niet beter he. Jullie moeten weer zo veel groeten hebben dus zeg ik uit gemak, de groeten van iedereen!
  Enne Ben laat de Robbendoezen maar lekker koken hoor dat gaat hun goed af en jij bent tenslotte de oudste. Geniet morgen van jullie EERSTE rustdag. Doei Magda.

  • Frank op 08/07/2007 om 14:02

  Rob J. en kornuiten,

  Ik lees dat het goed gaat. Jullie zijn al een eind op weg. Dat laatste stukje gaat lukken dat weet ik zeker en jullie ook. Geniet van de laatste kilometers en het weer.

  Frank en Carolien

  • andre en carla op 08/07/2007 om 14:09

  hallo rob en kornuiten

  leuk dat alles zo voorspoedig gaat (jammer van het weer)en dat jullie de site goed bij houden.

  zet hem op dat laatste stuk en we hopen dat de weergoden jullie goed gezind zijn

  groetjes

  andre en carla

  • andre en carla op 08/07/2007 om 14:09

  hallo rob en kornuiten

  leuk dat alles zo voorspoedig gaat (jammer van het weer)en dat jullie de site goed bij houden.

  zet hem op dat laatste stuk en we hopen dat de weergoden jullie goed gezind zijn

  groetjes

  andre en carla

  • magda op 08/07/2007 om 21:55

  Rob – Rob – Japio en Ben, Vandaag weereens de gehele site gelezen blijf lachen. Zie ik daar in ene nieuwe foto’s. Laat ik nou gedacht hebben dat jullie allemaal in zo’n ienie mienie tentje moesten kruipen.Zie ik daar ineens een riante grote witte tent!!Nee niet van dat oude Italiaanse vrouwtje, maar helemaal aan het begin van de reis, hebben jullie een aanhangwagen meegenomen! En maar klagen en maar in hotels kruipen. Te nat – te koud – te heet.Wat een smoezen zeg. Kom op jongens nog een stukkie en dan zijn we er. Het laatste nieuws van thuis is: We hebben 2 drogen dagen gehad met heel veel vocht in de lucht met als gevolg het sterf hier van de vliegende mieren. Dus ramen en deuren dicht houden (en anders wel voor de muggen die me iedere nacht teisteren. Wat is de planning woensdag in Rome?? Heel veel lieve groetjes van Magda.

  • henk en maria op 09/07/2007 om 08:11

  na een lang weekend zijn we er weer
  wij hebben gelezen dat jullie ook een rustdag hebben genomen
  nou zo te zien is het weer er ook uitermate voor geschikt
  met rome in zicht,mag het ook
  wij zijn benieuwd het het met de mentale reserves gaat
  zijn die er nog?
  wij vertrouwen erop dat door het lekkere weer dat wel goed zit
  trouwens hoe gaat het met ben z’n zitten
  en met de teen
  wij zijn bijzonder blij dat het zo goed gaat me jullie
  al dat eten wat wij lezen daar mag ben wel mee uitkijken
  dadelijk komt hij nog aan!!!!!!!!!!
  mannen een goede rit
  woensdag ROME???????????????????????
  tot de volgende mail
  maria en henk

  • Ingrid op 09/07/2007 om 09:34

  Goed dat jullie even rust hebben gehouden voor de laatste eindjes, want natuurlijk wegen die het zwaarst. Maar vergeet vooral niet van Italie te genieten, ’s middags uitgebreid eten op het terras van een dorpskroeg doet wonderen, als je tenmiste italiaans eet, en veel lekker fruit erbij, nog een knipoog naar de dikke la mama en je hebt een slaapplaats. Veel gezelligheid en veel succes, jullie gaan Rome veroveren. Blijven die tulpen nog een beetje goed?

  Ingrid

  • Erik op 09/07/2007 om 12:53

  Hallo mannen, het lijkt erop dat het einde in zicht is. Zo te lezen gaan jullie met vlag en wimpel over de streep. Geniet er nog van want het is zo weer voorbij en zijn julli, welliswaar samen, weer aan het werk. Geniet ervan!

  • edwin + Tiek marrevee op 09/07/2007 om 22:04

  Hé Rob en medestrijders,

  Het komt nu wel heel dichtbij………….Rome………..We komen!!!!

  Wanneer en hoe laat spreken we af op het St. Pietersplein? Vóór of ná dat je bij de Paus op bezoek bent geweest?? Woensdag, Donderdag?? Maar rond de hoogmis doen om 12.00 uur?? Hi hi hi!!!!

  Succes met de laatste meters!

  Ed en Tiek

  • magda op 09/07/2007 om 23:40

  om 18.00 uur sms staan voor een gesloten camping. Daarna niets meer gehoord. Inmiddels maakte ik me grote zorgen tenslotte belde ik naar de teamleider zelf.
  Tenslotte kreeg ik Ben aan de telefoon en wat bleek… hij was de man met de hamer tegen gekomen. Loodzware dag gehad. Wat ik me nu afvraag is komt dat door die rustdag – komt het door de hitte – misschien toch te weinig gegeten of gedronken? Ik hoop dat het morgen weer beter gaat Ben, want het doel is al in zicht. Heel veel sterkte gewenst morgen!!!!!!!!!!

  • henk en maria op 10/07/2007 om 11:17

  héééééééé bennieboy
  wat hebben wij nou gehoord,de man met de hamer of begint het tekort aan s..
  z’n tol te eisen
  heeft de rustdag je geen goed gedaan
  of misschien te weinig eten of drinken
  kortom fantastisch dat jullie als team
  de last hebben verdeeld zodat ben de gelegenheid had om te hersellen
  vandaag 10-7 je zit weer op de fiets
  ervan uitgaande dat je hersteld bent.
  nogmaals onze complimenten aan het hele team
  de paus wacht op jullie
  wanneer kan hij de koffie aanzetten
  rob,rob,jaap en ben heel veel sterkte
  de laatste etappe’s
  eindelijk heeft magda ruimte in haar overvolle agenda
  en komt ze vrijdag naar ons, dus ook dat komt goed.
  nogmaals heel veel sterkte
  wegemeende groeten uit schiedam
  maria en henk

  • marion op 10/07/2007 om 11:23

  Hallo allemaal,

  Aan de temperatuur ligt het niet meer, heerlijk weer zie ik. Lekker een rustdag gehad en dan nu nog de laatste km.
  ROME KOMT ERAAN. Geniet er nog van, want het is zo weer voorbij!!
  Groetjes Marion.

  • Anoniem op 10/07/2007 om 11:25

  He fietsers, Zo was dat even schrikken… maar je zit weer op de fiets, had natuurlijk niet anders verwacht. Zo’n doorbijter laat zich toch niet uit het veld slaan. Maar je moet ook veeeel meer bananen eten en 3x per dag pasta’s of peulvruchten. Desnoods spaghetti met bruine bonen flikker het hele zooitje maar op 1 bord als het maar krachtvoer is. En drinken – drinken – drinken 5 – 6 – 7 liter per dag. De boel moet goed doorstromen. Heeeeeeel veel groetjes van An Meder en heel veel sterkte. Jongens zet hem op, we zijn er bijna. Magda.

  • henk en maria op 11/07/2007 om 16:02

  hééé mannen
  hier nog even een laatste zet in de rug
  wij hebben al vanaf 5 juli niets meer vernomen
  wij krijgen stiekum de indruk dat jullie al bij de paus zijn
  of komt er nog een laatste etappe
  zoja heel veel sterkte met de laatste rit
  een warm en zeer zeker een welverdiend welkom wacht jullie in rome
  tot gouw.
  met vriendelijke groeten uit schiedam
  henk en maria

  • magda op 11/07/2007 om 21:31

  4 super mannen!! Geweldig nieuws morgen aankomst ROME!! Ongelofelijk wat een prestatie. 4 collega’s die met elkaar zo zijn opgetrokken. Het mag een voorbeeld zijn. Hier kan geen personeels feestje tegenop. Dit is pas TEAM werk!! En niet te vergeten de 2 mannen (alweer collega’s) die Jaap z’n bus zijn komen brengen het is echt TOP.
  Ondanks dat het thuisfront al helemaal in feeststemming is en de champagne al rijkelijk geschonken wordt, genieten jullie tot en met de laatste dag van deze unieke reis en bekijkt ook Rome zelf dat zeker de moeite waard is om nog tot zaterdag voor te blijven. Kanjers wij hopen jullie zondag in goede gezondheid weer terug te zien! veel liefs Magda.

  • Kees Schipper op 11/07/2007 om 23:29

  Hallo mannen.
  Geweldig, jullie gaan het flikken. Ik lees momenteel niet iedere dag meer, want ik ben erg druk. Overdag gewoon werken. In de avonduren de praalwagen voor het carnaval opbouwen, sociale kontakten bijhouden en ook nog bezig met Jaap z’n filmpjes.
  Jaap, van Humphrey krijg je alvast een aantal rw-dvd’tjes mee plus de orginele tapes. Moet je thuis maar kijken. Maar er zijn er aantal bij die door verkleving van de banden filmruis en witte en of blauwe beelden geven. Als je dit niet goed genoeg vindt, kan ik het er nog wel uitfiltreren. Maar dat moet je maar even laten weten. Het zijn nu gewoon 1 op 1 kopieen.
  Voor de hele groep: Nog ff doorbijten en jullie zijn er. Ik hoop jullie binnenkort terug te zien om weer wat bij te praten. Veel succes de laatste dagen en alvast een goede terugreis. Nico en Humphrey zijn inmiddels sinds dinsdag onderweg, dus die zullen er ook zo langzamerhand wel zijn.
  Dat zal een goed weerzien zijn, daar voor jullie in Rome.
  Groetjes aan die Papa, en bedankt voor die bloemeh.
  Mazzels Kees.

  • jozina op 12/07/2007 om 13:03

  Geweldig jongens nog even die laatste kilometers en dan hebben jullie het geflikt. Alvast gefeliciteerd en geniet nog even van Rome.

  • Eline en Kees op 12/07/2007 om 14:56

  Vandaag alweer de laatste etappe van de tour d’Italia. Hartstikke goed, helemaal volgens schema. Een geweldige prestatie! Nog een goede raad. Pas goed op jullie spullen. Anders zegt die duitse paus straks: “Dank u fur die fietsen!”
  Jongens, geniet er nog even van. We hopen jullie weer gauw gezond thuis te zien.

  Groetjes van Eline en Kees.

  • magda op 12/07/2007 om 17:40

  Mannen van harte gefeliciteert met jullie prestatie. Het zal voor jullie wennen zijn straks weer in het oude ritme en weer leven met vrouw en kinderen maar wat blijft zijn deze geweldige herinneringen – foto’s en verhalen. Deze ervaring kan niemend jullie meer afnemen. En wij thuis, wij zijn natuurlijk vreselijk benieuwd hoe onze mannen er uit zien. veel iefs Magda.

  • marianne, zus van Jacob op 12/07/2007 om 20:19

  Gefeliciteerd mannen!! Wat een belevenis. Gladiolen voor jullie : een dikke bos.

  Gr. Marianne

  • meriam pak op 12/07/2007 om 20:46

  Great Job mannen. Gefeliciteerd met het behalen van jullie einddoel!
  Geniet nog even van Rome en Rob E, Nicole vraagt of je een lekkere Italiaan voor haar wil meenemen…haha. Ik ben benieuwd naar je verhalen en of je volgend jaar weer zo uitdaging aan durft te gaan.
  Zeker wel blij dat jullie niet terug hoeven te fietsen. Doe de Paus de groeten en tot snel.

  • Ron en Ingrid op 12/07/2007 om 21:58

  Geweldig mannen wat een prestatie, echte klasbakken zijn jullie.
  Jullie mogen trots zijn op jezelf. Geniet nog van de tijd in Rome per slot van rekening
  zijn jullie daar niet voor niets naar toe gefietst.
  We zullen het weer gaan missen jullie verslagen, ben benieuwd naar de foto’s.

  Gr Ron en Ing

  • henk en maria op 13/07/2007 om 11:08

  laatste reaktie vanuit schiedam
  hier zijn geen woorden voor wat een geweldige prestatie
  alles doorstaan
  het weer, regen kou wind enz.enz
  hoogte en diepte punten
  zere kont
  kapotte teen
  vuile fietsen
  versleten remblokken
  natte zooi
  verkeerde routes
  noem maar op
  alles doorstaan,geweldig
  maar een ding is zeker de reis is volbracht
  rest jullie een leuke tijd in rome
  en dan naar huis
  als er een reispresentatie komt
  houden wij ons aanbevolen
  nogmaals rob-rob-jaap-en niet in de laatste plaats onze ben van harte gefeliciteerd
  goede terug reis en tot?????????????????????????????????????????????
  met vriendelijke groeten uit schiedam
  maria en henk
  ps.
  ook onze dank aan alle die hebben bijgedragen in welke vorm ook
  om deze mannen naar rome te kunnen laten fietsen.

  • Jerrel op 15/07/2007 om 12:06

  Heren, gefeliciteerd !!!!!

  Grote klasse Rob !!!

  groet,

  Jerrel

  • edwin marrevee op 15/07/2007 om 14:16

  Tsjaa Rob wat zal ik -eenmaal weer thuis- zeggen……………)*^#&$#&(*&%#*&)of maar gewoon S..FERD? En over dat goedmakertje gesproken, wat dacht je van de Noordkaap???

  Enfin, klasse dat jullie het gered hebben!! Geniet er nog lang van na. De verhalen, foto’s etc horen en zien we graag nog. We zijn trots op jullie.

  Groetjes van Ed en Tiek

  • edwin marrevee op 15/07/2007 om 14:16

  Tsjaa Rob wat zal ik -eenmaal weer thuis- zeggen……………)*^#&$#&(*&%#*&)of maar gewoon S..FERD? En over dat goedmakertje gesproken, wat dacht je van de Noordkaap???

  Enfin, klasse dat jullie het gered hebben!! Geniet er nog lang van na. De verhalen, foto’s etc horen en zien we graag nog. We zijn trots op jullie.

  Groetjes van Ed en Tiek

  • andre en carla op 15/07/2007 om 20:04

  hoi rob en kornuiten

  wat een prestatie goed gedaan

  jammer dat het voorbij is maar welkom thuis

  rob ik bel je wel even van de week

  groetjes andre en carla

  • Saskia op 16/07/2007 om 02:26

  Hé kanjer, wat een super prestatie! Echt ik ben super trots op je en natuurlijk ook op je collega’s! Je zat gister en vandaag in mijn gedachten, dus net gezocht op web-log, je verslag gelezen en serieus ik ben onder de indruk, heb veel respect voor je! De haarspeldbochten, de regen, verschil in temperaturen, het plezier op de camping maar ook het slapen op kiezels, wow, wow, wow! Ik herken het gevoel wat je beschrijft toen jullie St Pietersplein in Rome bereikt hadden, zo gaaf, je leert jezelf echt kennen! En …….. enjoy life, that’s what it’s all about! take care, groetjes, Saskia

  • Herman op 23/07/2007 om 20:44

  Hallo mannen,

  Ik heb jullie verslag van de ongelooflijke reis naar Rome nu gelezen, wat een prestatie met het vele slechte weer en de opstakels onderweg. Wat een kanjers zijn jullie om elke dag weer de moet te verzamelen om verder te gaan.Gefeliciteerd met de prachtige reis en het mooie reisverslag.

  Groeten,
  Herman

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.