Reisverslag Rotterdam – Venetië 2010

We vinden het fietsen nog steeds fantastisch, zo erg zelfs dat we tijdens de tocht naar Santiago al zaten te verzinnen voor volgend jaar. Zo dachten we bijvoorbeeld dat een rondje Ierland ook heel mooi moet zijn, alleen valt daar veel regen. Of een rondje Andalusië in Spanje, maar daar is het waarschijnlijk weer te warm in juni. Of Italië de route door Duitsland naar Venetië. Zo kwamen er heel wat mooie tochten voorbij. Het moest wel een tocht worden die we in ongeveer 2 weken kunnen doen.

We waren nog maar net thuis of we hadden al besloten om volgend jaar naar Venetië te gaan. We volgen de routebeschrijving “Reitsma Route naar Rome” die via Duitsland en Oostenrijk naar Italië gaat. Het is ruim 1500 km dus dat moet kunnen in ongeveer 2weken.

De groep groeit nog steeds we gaan namelijk dit jaar met vijf man op pad. Chris die vorig jaar mee is geweest naar Zuid Frankrijk en dit jaar verstek liet gaan (met één of andere smoes van een gebroken pols) heeft met jaloezie ons reisverslag gevolgd, en kwam zich tijdens onze reis naar Santiago al melden dat hij volgend jaar weer mee wilt. En dan is er nog Frank een vriend die alle reisverslagen heeft gevolgd en ook aanwezig was bij de aankomst in Barcelona, die nu zelf ook wel zo’n avontuur wil meemaken, die gaat dus ook mee. Dus zoals het er nu uitziet gaan we volgend jaar met 5 man.

Nu de groep groter is wordt het lastiger om een datum te prikken, maar na enig overleg zijn we er uit. We vertrekken 12 juni en komen 29 juni weer terug.

Dag 1 Zaterdag 12 juni 2010

Bestemming : Groesbeek
Vertrektijd : 08:30
Aankomst tijd :17:15
Gereden tijd :6,06
Afgelegde afstand : 139
Gemiddelde snelheid : 22,1
Maximale snelheid : 34,5
Stijgings percentage :
Totaal aantal km : 139
Weer : 22°


Begonnen met een leugen,

Iedereen was op tijd bij Rob J, behalve Chris, die was zoals altijd weer te laat. Maar ja de rest was al weken geleden begonnen met inpakken en Chris was hier ook weer laat mee en heeft s ’morgens snel nog even wat spullen bij elkaar gezocht .

Frank had zich vooraf flink zorgen gemaakt over wat hij allemaal moest meenemen. Met name in de week vooraf aan het vertrek raakte Frank volledig in paniek toen hij zijn tassen had gewogen en niet verder kwam dan zestien kilogram. In vergelijking met de 38 kg die Rob aan bagage bij zich heeft is dat natuurlijk maar een fractie. En Frank ging er dus vanuit dat hij de helft was vergeten. Nadat hij zijn tassen nog 3X in en uit had gepakt en wat extra zinloos spullen er bij had gedaan kwam hij gelukkig aan het net acceptabele gewicht van 23 kg. Tijdens de fietstocht zal hij er vanzelf wel achter komen wat hij verder nog is vergeten. Rob zal in ieder geval weinig vergeten zijn. Toen we om 08:30 uur bij Rob vertrokken was het prachtig weer, zonnig, 15 graden en een windje in de rug. Volgens schema waren we om 10:00 uur in Schoonhoven waar Rob zijn vader ons met koffie en appelgebak opwachtte.

Daarna door langs de Nederrijn naar Maurik waar we gingen lunchen. We hadden de wind echt pal in de rug dus bij de lunch hadden we al 80 km weggetrapt.

Tijdens de lunch kwamen de eerste ontboezemingen al op tafel. Frank vertelde dat hij had geregeld dat er de dag van vertrek een bos bloemen thuis werd bezorgd. Rob en Chris waren pislink dat Frank dit niet eerder had verteld, want dan hadden zij met die gouden tip thuis ook kunnen scoren.

Het doel van deze eerste dag was een camping bij het dorpje Gennep (voorbij Nijmegen). Volgens Rob was dit circa 100 km. En dat bleek dus de eerste leugen van de fietsvakantie te zijn. Bij Nijmegen stond de teller al op 120 km en Gennep was nog 40 km verder. Gennep hebben we die eerste dag dus niet gehaald. Bij het dorpje Groesbeek vonden we een leuke mini-camping. We hadden toen inmiddels 140 km in de benen zitten. De benen van Ben waren ondertussen al geëxplodeerd. Maar na wat rek en strek oefeningen op de camping en de nodige smeersels, kon hij toch wel weer een beetje lachen.

Dag 2 Zondag 13 juni 2010

Bestemming : Paarlo
Vertrektijd : 9:15
Aankomst tijd :18:15
Gereden tijd : 5,33
Afgelegde afstand : 113
Gemiddelde snelheid : 20,4
Maximale snelheid : 42
Stijgings percentage :
Totaal aantal km : 252
Weer : 22°
Aan de verdrinkingsdood ontsnapt,

Zo’n 1e nacht in de tent is toch altijd weer even wennen. Laten we eerlijk zijn, het is altijd weer behelpen op zo’n dun matje in een krappe slaapzak met een veel te kleine kussen en een koude ondergrond. En dat terwijl je thuis een heerlijk bed hebt met een ergonomisch gevormd kussen. Waarom was kamperen ook alweer zo leuk? Maar het hoort wel bij het vrije gevoel van 2,5 weken fietsen met een groep vrienden. En meestal ben je na 2 weken toch al helemaal gewend aan die kleine ongemakken van het kamperen.

Om 8:30 uur waren de tenten al weer ingepakt en gingen we richting de konditorei in het dicht bijzijnde dorp voor een uitgebreid ontbijt met eieren en spek. Gelijk maar wat broodjes ingekocht voor een lunch langs de route. Het doel van vandaag was een camping voorbij Roermond op een afstand van circa 95 km ( volgens Chris). De dag begon trouwens weer prachtig met een zonnetje en ongeveer 20 graden.

Na ongeveer 2 uur fietsen kwamen we bij het eerste fietspondje over de Maas. Hier zijn wij aan een waar drama ontsnapt. Nadat we wij allemaal waren opgestapt ( met de vol bepakte fietsen) gooide de “ kapitein” de trossen los en draaide de voorkant van de pont de Maas op. Nadat hij vol gas gaf bleek dat hij één belangrijk ding was vergeten. Hij had de laadklep niet omhoog gehaald. Het gevolg was dat de neus van de pont midden op de Maas onder water dook en de pont heel snel vol met water liep. De paniek sloeg toe, Rob J kon nog net op tijd op een bankje springen, maar Frank was te laat en stond binnen enkele seconden tot aan zijn knieën in het water. In een flits zagen we ons hele leven aan ons voorbij schieten. Voor sommigen van ons was dat geen pretje. De “kapitein” begon hard te vloeken, maar had gelukkig wel de tegenwoordigheid van geest om de pont met volle kracht in zijn achteruit te zetten. Dit was onze redding en de redding van de vol bepakte fietsen. De laadklep werd snel omhoog gedaan en het water stroomde weer langzaam van het dek. Na deze traumatische ervaring moesten we diezelfde dag nog twee pontjes nemen. Behalve met knikkende knieën leverde dit verder weinig problemen op.

Nadat Chris een groot gedeelte van de dag kaart had gelezen en op kop had gereden nam Rob het de laatste 100 kilometers over. Dat had hij beter niet kunnen doen want vervolgens misten we een afslag en reden we enkele kilometers te ver door. Uiteindelijk stopte de teller die dag op 113 kilometer.

Dag 3 Maandag 14 juni 2010

Bestemming : Euskirchen
Vertrektijd : 8:00
Aankomst tijd :18:30
Gereden tijd :5,45
Afgelegde afstand : 106
Gemiddelde snelheid : 18,3
Maximale snelheid : 30,5
Stijgings percentage : 9%
Totaal aantal km : 358
Weer : 21°


Met de fietsen in de kroeg.

We werden om 06:30 uur al door Rob gewekt. Het plan was om vroeg te vertrekken zodat we ’s middags de tijd konden nemen om voetbal te kijken. .

Om 08:00 uur zaten we al op de fiets. Na ongeveer een uurtje zijn we bij een supermarktje gestopt om ons ontbijt bij elkaar te scharrelen. Vervolgens hebben we ergens in een grote tuin lekker aan een tafeltje in de zon zitten ontbijten.

Na twee uur fietsen gebeurt er iets, waardoor de trots van Rob werd gekrenkt. We werden door twee vrouwen voorbij gefietst. ze waren weliswaar pas dertig jaar en ze zaten op lichte sportfietsen met bijna geen verpakken. Maar toch het waren vrouwen en ze gingen ons voorbij. Twee niet nader bij name te noemen mannen konden het niet nalaten om er achteraan te fietsen en een praatje te maken. Ze bleken op weg te zijn naar Rome en tot Venetië volgden ze dezelfde route. Diezelfde dag zijn we elkaar nog een aantal maal tegen gekomen. Toch best gezellig dat fietsen en nu begrijpen we ook wat ze bedoelen met “slip-stream”.

Rond 13:00 uur kwamen we in een Duits dorpje waar we een kroeg opzochten om op een groot scherm te kunnen kijken naar Nederland – Denemarken. Toen de kroegbaas ons aan zag komen mochten we met onze zwaar beladen fietsen naar binnen. We durfden de fietsen niet onbeheerd en vol bepakt buiten te laten staan.

En als bonus won het Nederlands elftal ook nog eens met twee nul van Denemarken. Ben en Rob E houden echt totaal niet van voetbal maar hebben zich toch twee uur opgeofferd.

Na deze tussenstop moesten we nog circa veertig kilometer door fietsen naar onze slaapplaats. In de wijde omgeving was geen camping te bekennen dus daarom hebben we rond 17:30 uur maar een leuk hotelletje gezocht. Op zich is het ook geen straf als je na twee nachten op een hard matje weer op een lekker zacht bedje mag slapen.

Dag 4 Dinsdag 15 juni 2010

Bestemming : Brey
Vertrektijd : 8:30
Aankomst tijd :17:30
Gereden tijd :5,42
Afgelegde afstand : 110,7
Gemiddelde snelheid : 19,3
Maximale snelheid : 55,5
Stijgings percentage : 7%
Totaal aantal km : 468
Weer : 27°


600.000

600.000, dat is het aantal keren dat we moeten trappen voordat we in Venetië zijn. De komende weken zullen onze knieën en enkels dus 600.000 X op en neer moeten bewegen. Het is dus niet zo raar dat er hier en daar wat begint te irriteren. Maar dat schijnt er bij te horen. En het spreekwoord zegt “pijn is fijn” en “no pain, no gain”.

Voor wie zich afvraagt hoe we aan het getal van 600.000 komen. We hebben gewoon het aantal keren geteld dat we moesten trappen om 1 km verder te komen en dat getal vermenigvuldigd met 1600 km.

De schatting over de totale afstand variëren trouwens tussen 1500 km (geschat door degene die ook had verteld dat Gennep iets meer dan 100 km was) en 1700 km (een meer realistische schatting).

Toen we s ‘morgens wakker werden (ook al weer om 06:30 uur) stond er een heerlijk uitgebreid ontbijt voor ons klaar. Het slapen in een hotelletje heeft toch zo zijn voordelen.

Waarschijnlijk zullen sommigen niet geloven dat het toeval was maar de twee dertig jarige vrouwen die ons de dag er voor voorbij waren gefietst, sliepen in hetzelfde hotel. Zo kwamen we dus ook te weten dat 1 van de twee dames profwielrenster was geweest. Dat heeft wel geholpen om gekrenkte trots van Rob weer te herstellen.

Vandaag had we opnieuw een rit van circa 110 kilometer voor de boeg met als einddoel een camping iets voorbij Koblenz. Voordat we het hotel verlieten riepen de dames onze hulp in. Zij hadden pech aan de fiets. Het duo R&B wist niet hoe snel zij moesten helpen. Ja, dat komt er van als je een paar dagen van huis bent. Zij lieten gewillig hun gereedschap zien en het probleem werd verholpen.

Net zoals voorgaande dagen hadden we ook nu weer prima weer, circa 20 graden, windje in de rug en af en toe een zonnetje. Dar lag het dus niet aan. De weg was echter slecht met veel onverwachte kuilen. En dat is niet prettig als je 35 kg bagage aan je fiets hebt hangen. Het eerste deel van de route was mooi, met name de eerste 40 kilometer langs de Rijn. Daarna kwamen we in de buurt van Koblenz, met vrij veel industrie. De conclusie is dat dit geen superdag was. Maar zoals ze zeggen “geen pieken zonder dalen”.

Dag 5 Woensdag 16 juni 2010

Bestemming : Bingen
Vertrektijd : 8:30
Aankomst tijd :14:30
Gereden tijd :3,11
Afgelegde afstand : 58
Gemiddelde snelheid : 18,2
Maximale snelheid : 36
Stijgings percentage : 4%
Totaal aantal km : 536
Weer : 25°

In één dag 10 jaar verder

Eerst nog even terug naar gisterenavond. Nadat we onze tent hadden opgezet gingen we eerst de toilet en douche faciliteiten inspecteren. Alles bleek prachtig betegeld en ingericht te zijn in de jaren zeventig stijl. Met bruine tegeltjes en oranje sanitair.

Voor de douche had je ook nog van die ouderwetse muntjes nodig. Bij de camping was geen restaurant maar een soort kantine waar een stuk of tien uitgezakte, verlepte, dronken vijftigers aan de bar hingen. Vlak achter de camping liep een spoorbaan waar ongeveer om de vijf minuten met daverend kabaal een trein voorbij kwam. Al met al beloofde dit weer een prachtige avond te worden.

Aangezien we met volle teugen wilde genieten van deze prachtige camping besloten we om op de camping ons eigen potje te koken.Rob E is daar volledig op voorbereidt en heeft allerlei pasta’s en kruiden bij zich. Daarnaast hadden we onderweg al ingrediënten zoals prei, uien, tomaten e.d. gekocht. We kochten een fles wijn in de kantine en het feest kon beginnen. Rob E kan met weinig middelen echt lekker koken. Het resultaat was een culinair hoogstandje met een heerlijk wijntje in de ondergaande zon langs de oever van de Rijn. Het eten na meer dan honderd kilometer fietsen smaakt dan veel beter dan een 5 gangen diner in een duur restaurant.

Na het eten haalde Frank nog een verrassing uit één van zijn fietstassen. En flesje Cointreau met chocolade Merci. Natuurlijk hadden we ook koffie bij ons. Het was een mooie afsluiting van een prachtige avond. De conclusie is dat je het ook naar je zin kunt hebben in een bedroevende omgeving.

De volgende morgen om 08:30 uur zaten we al weer op de fiets. Na een ontbijt met verse broodjes in de ochtendzon. Ondanks de matige voorspellingen begon de dag opnieuw met zon en die zou de hele dag blijven schijnen. We hadden besloten deze dag rustig aan de doen en we hadden een camping uitgezocht op zestig kilometer afstand. We hadden de dagen er voor elke dag ruim meer dan honderd kilometer gereden dus we konden het onszelf veroorloven. Daarnaast waren er wat blessures. Chris heeft al een paar dagen last van een scheenbeenvliesontstekking (goed voor 5X woordwaarde) en Frank zijn knieën kraken aan alle kanten. Maar we blijven lachen (en smeren!).

Na zestig kilometer kwamen we aan op de laatste camping langs de Rijn. Na een inspectie van de faciliteiten bleken we in 1 dag 10 jaar verder te zijn beland. Deze camping beschikt namelijk over sanitair uit de jaren 80.

Dag 6 Donderdag 17 juni 2010

Bestemming : Hemsbach
Vertrektijd : 9:00
Aankomst tijd :18:30
Gereden tijd :6,12
Afgelegde afstand :109
Gemiddelde snelheid :17,7
Maximale snelheid : 40,5
Stijgings percentage :7%
Totaal aantal km : 645
Weer : 14°

Het regent harder dan ik hebben kan

Ik heb de laatste dagen eigenlijk weinig verteld over de omgeving waar we doorheen zijn gefietst.

Niet alleen het weer is de afgelopen dagen mooi geweest maar ook de omgeving. We hebben ongeveer 200 km langs de Rijn gefietst en hebben daarbij vele prachtige kastelen gezien. Gisteren zijn we ook door aantal leuke plaatsjes gereden met authentieke vakwerkhuisjes. Op zich leuk om te zien maar we raken er niet extreem opgewonden van. Dat schijnt wel het geval te zijn met collega Jaap, die enkele jaren geleden mee is gefietst. We raken wel opgewonden van de koffie met appelgebak, apfelstrudel of aardbeientaartjes. We fietsen het er uiteindelijk toch wel weer vanaf. Tot zover de afgelopen dagen.

Toen we vanmorgen opstonden bleken de weersvoorspellingen goed te kloppen. Het regende namelijk. We moesten de tenten nat inpakken en daar wordt je niet echt vrolijk van. Die dag leek de regen ook niet op te houden. We vertrokken om 09:00 uur van de camping en het regende aan één stuk door tot ongeveer 16:00 uur ’s middags. Als je denkt dat regenkleding de oplossing is dan heb je het mis. Regenkleding houdt de regen dan misschien wel redelijk tegen, maar ademt totaal niet waardoor je regenkleding na 1 uur net zo nat is aan de binnenkant als aan de buitenkant. Je schoenen en sokken zijn na een 1/2 uur trouwens al zeikwaternat. Daarnaast daalt de temperatuur tijdens een regenbui ook minstens 5 graden C waardoor je het ook nog een keer koud krijgt. Fietsen naar Venetië is dus niet alleen maar leuk. Voor al die mensen die denken of zelfs beweren dat circa honderd kilometer per dag fietsen nou niet echt een prestatie is, stel ik voor dat ze dat eens een keer proberen met een hele dag regen en volle bepakking. Het nadeel van regen is ook nog eens een keer dat je niet echt van de omgeving kan genieten. Je blikveld is het grootste deel van de tijd naar beneden gericht om niet de regen in je gezicht te krijgen.

Genoeg over de regen. Vandaag worden we ook nog een groot deel van de reis vergezeld door een dorpsgek. Rond 11:00 uur reden we in de regen door een klein dorpje en toen kwam een 30 jarige man met een mountainbike met een soort aanhangwagentje naast ons rijden. Die begon een heel verhaal over hoe we het beste konden rijden. Daar kunnen we niet zo goed tegen, want we weten zelf het beste hoe we moeten rijden. Toen begon hij ook nog een verhaal over de restauratie van de lokale kerkklok en nog meer van die onzin. Na een half uur waren we hem helemaal zat, maar hij heeft zeker anderhalf uur met ons meegefietst.

Dag 7 Vrijdag 18 juni 2010

Bestemming : Karlsruhe
Vertrektijd : 9:00
Aankomst tijd : 17,30
Gereden tijd : 5,23
Afgelegde afstand :101
Gemiddelde snelheid :18,7
Maximale snelheid :36,5
Stijgings percentage :4%
Totaal aantal km :746
Weer : 25°


Het is droger dan ik hebben kan,

De voorspellingen voor vandaag waren bar slecht. Sterker nog, toen we gisteren op internet de weersvoorspellingen opzochten, kwamen we te weten dat het de hele komende week zou gaan regenen. Dat heeft een behoorlijke stempel gedrukt op de stemming. Om er weer een beetje bovenop te komen hebben we gisteren na het eten een ½ liter Cointreau achterover geslagen. Dit begint langzamerhand een zorgwekkende gewoonte te worden. Waarschijnlijk komen wij na deze “sportieve” prestatie als halve alcoholisten terug uit Venetië.

Gelukkig bleken de voorspellingen totaal niet te kloppen. Toen we vanmorgen opstonden scheen de zon en tegen alle verwachtingen in bleef de zon het grootste deel van de dag schijnen.

Rond de middag hebben we een tussenstop gemaakt in Heidelberg. De meeste van ons kennen Heidelberg als een plaats langs de snelweg waar je zo snel mogelijk langs jakkert op weg naar de wintersport bestemming in Oostenrijk. Maar Heidelberg is ook een prachtige stad. Midden in de altstad hebben we koffie met appelgebak gedronken/gegeten.

Rond 13:30 uur werd het heel erg stil op de weg. Toen begon namelijk de wedstrijd Duitsland-Servië«. De laatste tien minuten van die wedstrijd hebben we gevolgd op een groot scherm welke buiten een café op een terras stond opgesteld. Duitsland stond met 0-1 achter, dus de stemming was niet optimaal. Het leek ons verstandig om direct na het laatste fluitsignaal stilletjes te vertrekken. Rob heeft namelijk een Nederlandse vlag achterop zijn fiets en we hadden het gevoel dat de teleurstelling en boosheid van de Duitsers zich op elke willekeurige buitenlander zou richten. Nog een geluk dat Duitsland de komende dagen niet tegen Nederland moet voetballen.

Voor sommigen is het misschien een verassing maar wij hebben deze route naar Venetië niet zelf verzonnen. En zeker Hans Reitsma heeft deze route eerder gefietst en alles vastgelegd in een handig boekje met gedetailleerde routebeschrijving. Soms slaat Hans echter een beetje door in zijn beschrijvingen van de omgeving. Voor vandaag schreef Hans:

“De route voert vandaag door een gebied, waar de leeuweriken kwinkeleren, de tractors brommen en als de avond valt de hazen verschrikt voor u uit rennen. Soms zorgt een veld zonnebloemen voor een vrolijke noot”. Wij zien het ook allemaal wel maar beleven het misschien iets minder poëtisch. Hans is waarschijnlijk te lang alleen geweest en heeft te weinig van de Cointreau gedronken.

Dag 8 Zaterdag 19 juni 2010

Bestemming :Tubingen
Vertrektijd : 9:00
Aankomst tijd :18,45
Gereden tijd :5,46
Afgelegde afstand :105
Gemiddelde snelheid : 18,3
Maximale snelheid :45
Stijgings percentage :10%
Totaal aantal km : 850
Weer :14 °

De tussensprint,

Gisterenavond stonden we op een camping net buiten Karlsruhe. Voor de zoveelste keer was dit een camping vlakbij een spoorbaan. Daarnaast was de camping ook vlakbij een snelweg en een soort metrolijn. Het dunne tentdoek vormt totaal geen barrière voor al deze herrie. Je rakt hier echter wel snel aan gewent. Als we na deze reis weer thuis komen zullen we waarschijnlijk moeite hebben om in slap te vallen zonder het geluid van voorbij razende treinen en auto’s.

De beide Robben hebben trouwens wel weer met weinig middelen een verrukkelijke maaltijd op tafel gezet.

s Morgens vertrokken we rond 09:00 uur richting Tubingen het einddoel voor die dag.

De planning was er op gericht dat we rond 13±30 uur bij een redelijk groot dorp zouden zijn, zodat we de wedstrijd Nederland / Japan in de plaatselijke kroeg zouden kunnen volgen. Het liep echter een beetje uit waardoor we moesten besluiten om iets voor 13.30 uur te stoppen bij de voetbalvereniging van een klein dorp, om daar de 1e helft van de wedstrijd te volgen. Daar was een jeugdtoernooi aan de gang en er hing een groot scherm buiten. Op zich prima geregeld, maar het was redelijk fris (14 graden) en we konden er niet lunchen. Vandaar dat we besloten om in de rustpauze door te fietsen naar het eerstvolgende grote dorp op een afstand van circa 5 km. 5 km in 15 minuten is over het algemeen goed te doen. We hadden er echter niet helemaal op gerekend dat we ook nog een stuk moesten klimmen. Het gevolg was dat we met volle bepakking moesten sprinten om op tijd aan te komen bij het eerste restaurant in het dorp Merklingen. Dit waren waarschijnlijk de snelste kilometers van de vakantie.

Toevallig zaten ook nog wat andere Nederlanders naar de wedstrijd te kijken. We waren slechts twee minuten te laat voor het begin van de 2e helft. Toen Chris na ongeveer een kwartier even naar toilet ging werd er gescoord. Chris had er een beetje de ziektes in, maar de rest van Nederland was blij. Toen het Nederland niet lukte om in het half uur daarna voor de 2e keer te scoren werd Chris opnieuw naar het toilet gestuurd (je weet nooit of het helpt). Het bleef helaas bij 1 0.

Na de wedstrijd moesten we nog 40 km doorfietsen naar ons einddoel. Dat waren 40 schitterende km´s door een heel mooi natuurgebied. Zelf wij werden stil van het natuurschoon om ons heen. Dit keer zonder een sprint.

Dag 9 Zondag 20 juni 2010

Bestemming : Sigmaringen
Vertrektijd : 8:30
Aankomst tijd :16:30
Gereden tijd :4,26
Afgelegde afstand :75
Gemiddelde snelheid : 16,9
Maximale snelheid : 53
Stijgings percentage : 9%
Totaal aantal km : 925
Weer :14 °

De hellingproef ,

De dag begon met een uitgebreid ontbijt in een leuke konditorei in het centrum van Tabingen. Na het ontbijt zijn we als een stel echte toeristen nog even door de binnenstad van TÃbingen heen gefietst en hebben we een paar mooie plaatjes geschoten. Daardoor gingen we uiteindelijk pas rond 10:00 uur op pad. Het was vandaag echt stervenskoud ( het viel wel maar ik overdrijf nou eenmaal). S’ Morgens was het ongeveer 20 graden. Dat lijkt mee te vallen, mar op de fiets voelt dat aan alsof het vriest! Eigenlijk mogen we hier niet over zeggen, want van Frank mogen we niet klagen. Maar ja, Frank is een bikkel en de rest zijn mietjes. Toch wel geruststellend om te constateren dat er alleen mar bikkels bij de politie werken. Bij deze wil ik nog wel even kwijt dat ik blij ben dat Frank er is.

Vandaag kregen we de eerste klim voor onze kiezen na ongeveer een uur. Chris bakte er geen pepernoot van maar dat terzijde. Hoe zal dat gaan met Chris in de Alpen. De helling was met een lengte van 4 km en een stijgingspercentage van 5 tot 7 procent niet extreem. Maar met een volle bepakking valt het toch wel even tegen. En in het vlakke Nederland kan je daar totaal niet op trainen. Ondanks de kou stonden we bovenaan de helling toch flink te zweten. Vandaag is het verhaal wat korter dan gebruikelijk want de vingers van de schrijver zijn nog niet volledig ontdooid.

Dag 10 Maandag 21 juni 2010

Bestemming :Wasserburg
Vertrektijd : 9:15
Aankomst tijd :17:00
Gereden tijd : 4,53
Afgelegde afstand :98
Gemiddelde snelheid : 20
Maximale snelheid :60
Stijgings percentage :9%
Totaal aantal km : 1023
Weer :13 °

Moddervet,

 

Eerst nog even terug naar gisterenavond. Om ongeveer 16:20 uur kwamen we aan op een camping aan de Donau in Sigmaringen.

Het was de hele dg vrij koud geweest. De camping bleek ook een soort verwarmde blokhutten t hebben war je kon overnachten. Dat zagen we dus wel zitten. Toen we bij de eigenaresse van de camping vroegen of we één van de 8 persoons blokhutten konden huren, vertelde ze ons dat het niet mogelijk was omdat ze net waren schoongemaakt en vanaf de volgende dag waren verhuurd. De Trut!!

Dus toen hebben we toch onze tentjes maar opgezet. Daarna hebben we lekker zitten eten in het restaurant bij de camping. Het toetje was echter wat minder. Onze bikkel Frank heeft zijn melktandjes stuk gebeten op de taaie apfelstrudel.

Dat brengt mi op het eetpatroon tijdens deze sportieve vakantie. Er wordt echt ontzettend veel gevreten. We vermoeden zelfs dat we meer naar binnen gooien dan we tijdens het fietsen kunnen verbanden. Het gevolg zal zijn dat we “moddervet” weer naar huis komen van deze vakantie. Dat wordt flink trainen als we weer terug zijn. In de groep zijn er ook een paar gekken bij die bij aankomst op de camping eert 50 x gaan opdrukken om een beetje in vorm te blijven.

Ondanks dat ons was beloofd dat de temperatuur vandaag minimaal 2 graden hoger zou zijn dan gisteren was het echter nog kouder dan de dag er voor. Maar ja, we mogen niet klagen van Frank, dus dat doen we dan ook niet. Alles is fantastisch!!

Maar even serieus, het was vandaag een redelijk makkelijke fietsdag. Het grootste deel van de dag fietsten we naar beneden richting de Bodensee. En de natuur om ons heen was weer prachtig. Rond 16:00 uur kwamen we bij de Bodensee aan. De teller voor de totaal afgelegde afstand stond inmiddels op meer dan 1000 kilometer. Dat geeft toch wel een goed gevoel.

We komen dan misschien wel moddervet terug, maar we zijn toch ook wel een beetje helden.

Dag 11 Dinsdag 22 juni 2010

Bestemming : Bludenz
Vertrektijd : 8:45
Aankomst tijd : 17:00
Gereden tijd : 4,59
Afgelegde afstand :91
Gemiddelde snelheid : 18,1
Maximale snelheid : 43
Stijgings percentage : 8%
Totaal aantal km : 1114
Weer : 18°

Rechts Fahren,

Vanmorgen vertrokken we rond 08:30 uur van de camping. We hadden nog niet ontbeten, want we hadden besloten onderweg wat brood en beleg te kopen en ergens langs de Bodensee te ontbijten. De zon scheen nog niet, maar het was ten minste droog.

De dag er voor had de campingbaas ons beloofd dat het niet meer zou gaan regenen en dat vandaag de zon zou gaan schijnen. We waren echter een beetje sceptisch, want de dagen er voor hadden meerdere mensen ons voorspeld dat het morgen beter zou worden. Een vooralsnog was het eerder slechter geworden dan beter. De ellende is dat als er wordt voorspeld dat het morgen beter wordt en dit blijkt vervolgens niet het geval te zijn is de teleurstelling alleen maar groter. Maar goed, het was in ieder geval droog.

Als wij met onze vijf vol bepakte fietsen komen aanfietsen krijgen we over het algemeen positieve reacties. In de kleinere dorpjes zeggen de mensen ons soms vriendelijk gedag en als wij ergens even stoppen komen er al snel mensen naar ons toe om te vragen waar wij vandaan komen en waar wij naar toe gaan. Maar soms zijn de reactie iets minder positief. Toen we vanmorgen met zijn vijven een oud baasje tegemoet fietsten begon hij eerst heftig te bellen en toen we iets dichter bij waren schreeuwde hij ons toe “rechts fahren”. Daarbij vlogen er grote klodders speeksel door de lucht die we maar net konden ontwijken. We hadden hier duidelijk te maken met een oud SS’er die nog in beide wereldoorlogen had gediend. Vlak daarna stonden we voor een stoplicht te wachten naast een echtpaar op twee Jan Jansen fietsen en volle bepakking. Ben ging er dus zondermeer vanuit dat dit Nederlanders moesten zijn. Toen hij ze aansprak bleken het Duitsers te zijn. Al snel werd de conclusie getrokken dit de fietsen van onze opa en oma moesten zijn die tijdens de WO II in beslag genomen waren. Het was duidelijk tijd om Duitsland te verlaten!

Rond 11 uur gingen we de grens met Oostenrijk over. Ondertussen kwamen aan alle kanten de bergen ons tegemoet. Vandaag hebben we echter nog redelijk tussen de bergen doorgefietst, dus we hebben weinig geklommen. Morgen zal dat zeker anders worden. We gaan de Arlbergpas over en fietsen o.a. door het dorp St. Anton aan Arlberg (bekend bij vele wintersporters).

Dag 12 Woensdag 23 juni 2010

Bestemming : Landeck
Vertrektijd :9:00
Aankomst tijd : 17:00
Gereden tijd : 4,24
Afgelegde afstand :72
Gemiddelde snelheid : 16,3
Maximale snelheid : 75,5
Stijgings percentage : 13%
Totaal aantal km :1186
Weer : 25°

Vandaag is het echt beter,

De nacht was voor sommige van ons geen feest. Vooral Chris had het helemaal gehad met het kampeer concept. Het was deze nacht nog kouder dan alle voorgaande nachten en de slaapzak van Chris was hier niet tegen bestand. Hij was er namelijk vanuit gegaan dat je tijdens een zomervakantie een zomerslaapzak mee kan nemen. Ontzettend dom natuurlijk. Rond 03:00 uur s’ nachts was de temperatuur gedaald tot rond het vriespunt. En besloot Chris zijn matje en slaapzak te verhuizen naar het “ski-ruim” van de camping. Daar was het ten minste lekker warm. Mar dit kwam toch niet volledig overeen met zijn idee van een leuke vakantie.

De volgende morgen scheen echter de zon en dit hielp wel om de bedompte van Chris stemming te verbeteren. Na een heerlijk ontbijt op het terras van de konditorei naast de camping vertrokken we voor de zwaarste dag van deze fietsvakantie.

De dag begon met een klim met een totale lengte van circa twintig kilometer met een stijgingspercentage tot 11%. Dit is langer klimmen dan de Alp de Huez en het maximale stijgingspercentage is gelijk aan de Alp de Huez. Best pittig dus!

Het was een prachtige klim met hele mooie uitzichten. Halverwege zin we gestopt om koffie te drinken met apfelstrudel. Niet omdat het nu zo lekker is, maar voor de koolhydraten!

Daarna werd het nog zwaarder en zijn we behoorlijk stuk gegaan. Het hoogste punt lag op 1800 meter en hier en daar lag nog sneeuw langs de weg. Twee dagen er voor was nog 15 centimeter verse sneeuw gevallen. Het gebied waar we doorheen fietsten is s’ winters een bekend skigebied (de Arlberg) en het is toch wel heel bijzonder dat wij daar nu dwars doorheen fietsen.

Zo’n skigebied is s’ zomers nog veel mooier dan s’ winters. Met name naar beneden stortende watervallen, Milka koeien met rinkelende bellen, besneeuwde bergtoppen en snel stromende beekjes, Jezus, ik ga steeds meer op Hans Reitsma lijken (de schrijver van het boekje van de route die we volgen!). maar het was echt een prachtige belevenis. Juist de combinatie van fysieke inspanning en een overweldigende natuur zorgen er voor dat je zintuigen alles maximaal waarnemen. Na de zware klim volgde een enorme lange afdaling waarbij er maximale snelheden werden bereikt van 75 km per uur.

Al met al was het een memorabele dag na een voor sommige evenzo memorabele nacht.

Dag 13 Donderdag 24 juni 2010

Bestemming :Glurns
Vertrektijd : 9:30
Aankomst tijd :17:00
Gereden tijd : 5,07
Afgelegde afstand :86
Gemiddelde snelheid : 16,9
Maximale snelheid :63,5
Stijgings percentage : 10%
Totaal aantal km : 1272
Weer : 29°

Sprakeloos.

 

Dag 14 Vrijdag 25 juni 2010

Bestemming :Kalteren
Vertrektijd :10:00
Aankomst tijd : 18:15
Gereden tijd : 5,56
Afgelegde afstand :117
Gemiddelde snelheid : 19,7
Maximale snelheid : 58,5
Stijgings percentage : 6%
Totaal aantal km : 1389
Weer : 32°

De taakverdeling,

Eerst even iets over de taakverdeling binnen de groep. Chris is de kaartlezer binnen de groep. Frank is de navigator. Als Chris niet meer exact weet waar we zitten dan geeft Frank de kilometerstanden door en de richting (noord, zuid, etc.) waarin we rijden. Aan het begin van de dag proberen Frank en Chris te bepalen waar we ongeveer uit zullen komen rond 17:00 uur ’s middags en dan kijken ze wat voor campings daar in de buurt zijn.

Rob E heeft als belangrijkste taak het verzorgen van de voeding. Als er gekookt moet worden neemt Rob E de leiding. Ook als er tussen de middag in de supermarkt een lunch ingekocht moet worden is Rob E degene die voorop loopt en bepaald wat er gekocht moet worden. En we hebben echt nooit te weinig en het smaakt fantastisch (komt misschien ook wel een beetje omdat we altijd honger hebben).

De belangrijkste taak van Ben is relativeren en alles positief benaderen. Ben zal zelf nooit ergens over klagen en als anderen klagen dan weet hij dat goed te relativeren.

Tot zover de taakverdeling binnen de groep.

Nu nog even terug wat we de afgelopen dagen hebben meegemaakt. Gisteren hebben we echter een prachtige dag gehad. De omgeving was zo mooi dat we zelfs sprakeloos waren. En foto’s zeggen in dat geval meer dan woorden. Het weer is ondertussen prachtig geworden. De zon schijnt volop en de temperatuur is opgelopen tot rond de 30 graden. We hadden gisteren ook onze laatste bergetappe met een steile klim van 6 kilometer. En bij 30 graden en de zon op je hoofd is dat flink pittig. Maar als je dan boven op de bergpas staat voelt dat als een overwinning. Vandaag was het voornamelijk bergafwaarts rijden. Toch was het nog redelijk zwaar omdat we een stevige wind tegen hadden en toch zo’n 120 kilometer hebben weggetrapt.

Dag 15 Zaterdag 26 juni 2010

Bestemming :Grigno
Vertrektijd : 9:15
Aankomst tijd : 17:15
Gereden tijd :5,36
Afgelegde afstand :111
Gemiddelde snelheid : 19,9
Maximale snelheid :56
Stijgings percentage :12%
Totaal aantal km : 1500
Weer :32 °

Hollandse goederentrein dendert voort richting Venetië.

De verhalen welke jullie krijgen voorgeschoteld zijn aan censuur onderhevig. Het originele verhaal van gisteren is helaas niet door deze censuur heen gekomen. Ik laat het verder aan de levendige fantasie van de lezer over, waarom het verhaal niet geschikt was voor publicatie.

Eerst volgt nu een beschrijving van de ervaringen van de auteur met het campingleven. Daarbij moet wel worden opgemerkt at alleen de schrijver zelf niet zo positie is gestemd over het hele campingconcept. Dus het volgende stukje moet worden gezien als een persoonlijke ervaring en niet als groepservaring.

Toen ik vanmorgen in de gemeenschappelijke was/douche/toiletruimte mijn tanden stond te poetsen kwam er een volledig behaarde, dikbuikige, zombie bij de wasbak naast mij staan. Het tandpoetsen ging gepaard met een oorverdovend gerochel. Ik was bang dat hij het niet zou overleven. De toiletten naast de wasruimte waren aan de bovenkant open. Hierdoor was het goed hoorbaar dat iets verderop iemand probeerde de toiletpot in tweeën te schijten. Persoonlijk vind ik dit geen prettige manier om wakker te worden.

Tot zover de persoonlijke ervaring. Nu terug naar de groepservaring.

Na een ontbijt op de camping vertrokken we rond 09:00 uur voor een tocht van circa 115 kilometer. De totale afstand tot Venetië is nog 230 kilometer en we willen dit in twee dagen doen, zodat we maandag nog de hele in Venetië door kunne brengen.

De eerste 30 kilometers gingen heel voorspoedig. Dit deel was volledig vlak en we hadden een zacht briesje in de rug en een lang recht fietspad voor ons. We raakten in een soort cadans waarbij we met onze zwaar bepakte fietsen een constante snelheid fietsten van 30 kilometer per uur. Achter elkaar fietsend vormden we zo een soort goederentrein die richting Venetië voort raasde. We zijn daarbij aardig wat Italianen in stylisch verantwoorde strakke fietskleding op snelle racefietsen gepasseerd. Je zag ze daarbij vol verbijstering kijken dat een stel van die idiote Hollanders (herkenbaar aan de wapperende Hollandse vlag achter op de fiets van Rob) zo’n snelheid kunnen ontwikkelen op die logge fietsen. Hierbij onze excuses aan de Italiaanse macho’s die we voorbij zijn gefietst en nu thuis zitten uit te huilen.

Rond koffietijd kwamen we in Trento. Hier hebben we even de tijd genomen om op adem te komen en het mooie stadje te bezichtigen. Trento is een kenmerkend Italiaans stadje met een prachtig plein met schilderachtige gebouwen en een hele mooie fontein. Na Trento volgde nog een zware klim met een lengte van vier kilometer en een maximaal stijgingspercentage van 12 %. De temperatuur was inmiddels gestegen tot boven de 30 graden. Je moet dus wel een idiote Hollander zijn om op dit tijdstip van de dag een berg te beklimmen.al met al was het toch ook weer een prachtige dag.

Dag 16 Zondag 27 juni 2010

Bestemming :Orriago\Venetië
Vertrektijd : 8:45
Aankomst tijd :17:45
Gereden tijd :
Afgelegde afstand :121
Gemiddelde snelheid : 21,1
Maximale snelheid :
Stijgings percentage :
Totaal aantal km : 1621
Weer : 32°

De anti climax,

Eerst nog even terug naar gisterenavond. Het einddoel van gisteren was het kleine Italiaanse dorpje Grigno. In de wijde omtrek van Grigno was geen camping te bekennen. Noodgedwongen gingen we daarom op zoek naar een hotelletje of pension. In Grigno bleek een heel leuk hotelletje te zitten. Het hotelletje lag aan een typisch Italiaans pleintje een klein kerkje, een fonteintje met koud bergwater en voor het hotelletje een terrasje onder ouderwetse markiezen. Op het terrasje zaten wat oude mannen gezellig te keuvelen. Toen we binnen iemand vroegen of er nog kamers vrij waren bleek de eigenaar van het hotel geen eens aanwezig te zijn. Hij moest eerst worden gebeld. Terwijl we zaten te wachten tapte één van de stamgasten voor ons een biertje die we in de avondzon op het terras opdronken. Dit terwijl de stamgasten in half Italiaans en half Duits een gesprek met ons probeerde aan te knopen. Na en half uurtje verscheen de vrouw van de eigenaar van het hotel. Er bleken gelukkig nog meer dan voldoende kamers te zijn (volgens mij waren we de enige gasten). Het waren heerlijk ouderwetse ingerichte kamers met houten luiken voor de ramen en krakende vloeren. Het hotel was tevens het enige restaurant in het dorp. Maar het restaurant bleek helaas die avond gesloten te zijn. We werden doorverwezen naar een pizzeria in het volgende dorp, circa 10 kilometer verderop. Hier werden we niet echt vrolijk van, want we hadden niet veel zin om nog heen en weer te fietsen. Na enig aandringen stelde de eigenaar van het hotel voor dat hij voor ons een pasta maaltijd wilde koken. Het werd een heerlijke pasta met een grote salade en twee flessen rode wijn uit de streek. Toen we na het eten nog wat koffie wilde bestellen bleek iedereen verdwenen te zijn. De stamgasten waren waarschijnlijk al naar bed, maar vreemd genoeg waren de eigenaar en zijn vrouw ook nergens meer te bekennen en de deur stond gewoon wagenwijd open. Dus wij besloten om half elf ook maar te gaan slapen. Dit is dus nou een typisch zaterdagse stapavond in een klein Italiaan dorp.

De volgende morgen vertrokken we redelijk vroeg omdat we een tocht van meer dan 120 kilometer voor de boeg hadden en de verwachting was dat het weer warm zou worden. We wilden vandaag Orriago bereiken. Orriago ligt vlak bij Venetië en dichterbij kan je eigenlijk niet komen met de fiets. Want het is niet mogelijk om met de fiets Venetië binnen te rijden.

Het werd een dag van flink doortrappen (met een gemiddelde van 21 kilometer per uur) onder de bloedhete zon. Maar we hadden er gelukkig weinig moeite mee, want we zijn ondertussen flink getraind. De aankomst in Orriago was helaas toch een beetje een anti climax. Want eigenlijk wilde we gewoon met onze fietsen het San Marco Plein oprijden. Maar we hebben gelukkig nu morgen nog de hele dag om Venetië te bewonderen.

Dag 17 Maandag 28 juni 2010

Bestemming :Venetië
Vertrektijd : 10:00
Aankomst tijd :10:45
Gereden tijd :
Afgelegde afstand :
Gemiddelde snelheid :
Maximale snelheid :
Stijgings percentage :
Totaal aantal km : 1621
Weer : 34°

De bestemming,

Zoals gisteren al gemeld is het niet mogelijk om met de fiets Venetië binnen te rijden. Vanmorgen hebben we daarom de bus genomen van de camping naar het busstation van Venetië. Van daaruit hebben we de boot genomen naar het San Marco Plein. Venetië bleek enorm druk en toeristisch te zijn en het viel eerlijk gezegd een beetje tegen.

Maar, zoals het leven zelf, is de reis belangrijker dan de bestemming. En de reis was meer dan de moeite waard.

Dag 17 Maandag 28 juni 2010

Bestemming :Rotterdam
Vertrektijd : 09:00
Aankomst tijd :21:45
Gereden tijd :
Afgelegde afstand :48
Gemiddelde snelheid :
Maximale snelheid :
Stijgings percentage :
Totaal aantal km : 1669
Weer : 30°

Het vliegveld ligt 35km van de camping. We vertrokken om 9:00 en we hadden al vrij snel de route naar het vliegveld te pakken. Op het vliegveld aangekomen moesten de fietsen gedemonteerd worden d.w.z. de trappers er af en het stuur dwars. En ze moesten ingepakt worden om beschadigingen tegen te gaan. Frank had karton gevonden ergens op het vliegveld wat we goed konden gebruiken. Nadat we ingecheckt hadden moesten de fietsen afgeleverd worden bij de balie voor grotere bagagestukken. Hier moesten ze door een röntgenapparaat waar ze maar net doorheen konden, de fiets van Chris moest zelfs nog verbouwd worden.

Op Schiphol aangekomen hebben we de fietsen in de bagage hal weer opgebouwd en bleek dat de fiets van Frank ondanks de verpakking toch nog was beschadigd. Nadat Frank een schade rapport heeft laten opmaken hebben we wat gegeten op Schiphol en hebben hierna de trein naar Rotterdam Cs genomen. Hier hebben we afscheid van elkaar genomen en zijn Ben en Frank richting Vlaardingen en de beiden Robben richting Zevenkamp gefietst. Chris werd opgehaald die kon het niet meer opbrengen om samen met Ben en Frank mee te fietsen.

Het is een hele mooie tocht geweest en we hebben het enorm naar onze zin gehad.

 

 

 

55 reacties

Naar het reactie formulier

  • Magda van den Berg op 30/04/2010 om 18:12

  Hoi Jans, hier mijn eerste berichtje. Ja, ook ik moet weer even warm draaien om jullie straks op de hoogte te houden van het wel en wee hier in de Nederlanden. Nou mijn nieuws is dat Ben er helemaal klaar voor is enne de fiets ook. Om met Ben te beginnen: de laatste aanschaffen zijn weer gedaan. Het e.a. is vervangen en /of aangevuld. De fiets heeft zo’n groot onderhoud beurt gehad. Alles is dus weer pico bello in orde. Nu is het wachten nog op de datum van aanvang. Vaste kreet hier in de buurt is “Ben hoeveel dagen nog”. Al maak je Ben midden in de nacht wakker met die vraag dan krijg je direct antwoord. Nu is het op de kop af nog 43 dagen en dan mogen jullie weer. Ik heb begrepen dat er ook deze reis een “Benjamin” mee gaat. Weet hij echt wel dat dit inhoud na een dag fietsen, tent opzetten, bedden opmaken en de was doen voor jullie! Ja, en dat 18 dagen lang.
  Ja, je moet de jongste bediende altijd strak en kort houden hoor. Het is net een korps, regels zijn er niet voor niets en het hoort bij de ontgroening. Als hij deze rit uitzit mag hij zich volgend jaar ook fietser noemen en zoeken we weer een nieuw slachtoffer ( voor die rot klusjes). Het voordeel van dit systeem is dat de groep groeit, vers blijft, en jullie het lekker makkelijk hebben. Je begrijp het al ik ben hartstikke blij dat jullie nu met ze’n vijven gaan. Ik kan het niet verklaren maar op één of andere manier geef die vijfde man mij toch zo’n veilig gevoel. Hij zal toch wel goed over jullie waken? Want ik geef mijn kostbaarste bezit mee hoor! Nou Robbie dat was het weer en tot over 43 dagen hoor. Doei Magda van den Berg.
  N.B. loop jouw fiets ook zo lekker gesmeerd?

  • edwin marrevee op 21/05/2010 om 07:27

  nemen jullie mijn zwager een beetje op sleeptouw

  • Rob op 21/05/2010 om 22:30

  Ja Edwin dat zal wel moeten want die zwager van je heeft haast niet getraind.

  • Lien op 12/06/2010 om 10:39

  Mannen,
  Eindelijk was het zover. Mooi weer bij het vetrek. Veel plezier onderweg. Frank, in de auto vond ik nog een zakje snoepjes(sorry nu eet ik ze op). Geniet. X

  • Saskia op 12/06/2010 om 14:44

  Hoi Rob, vandaag de grote dag, eerste etappe, super! Stond je vader volgens traditie inderdaad na een uurtje fietsen klaar met koffie en taart? Vast wel! Gelukkig is het vandaag behoorlijk helder, niet zoveel vocht in de lucht als laatste dagen. Wel windje maar met een mooi windscherm van 4 man voor je komt dat helemaal goed:) Zorg goed voor elkaar en boelveel plezier,x

  • henk en maria (zwager en schoonzus ben) op 12/06/2010 om 23:02

  zo,mannen de kop is eraf,
  wij hopen dat jullie in gennep overnachten
  dat alles goed is gegaan
  niet te veel pijntjes
  goede nachtrust
  speciaal voor ben, de kantbanden en 9 tegels liggen al op het project
  manne rest ons voor de 2e etappe goede reis
  groet uit schiedam

  • magda van den Berg op 13/06/2010 om 11:29

  Nou mannen, gisteren was het zover. Het vertrek was natuurlijk toppie wat een zon. Dit was de eerste keer dat jullie met droog weer vertrokken. Ik heb zo het idee dat dit toch komt door die vijfde man. Daar gaat zoveel gezag vanuit dat hij zelfs op het weer invloed lijkt te hebben. Wat is die vader van Rob toch een kanjer hé om jullie weer te trakteren op koffie met gebak tijdens de eerste tussenstop. Nou en toen ging het echt beginnen hé. Prachtige dag gehad heb ik begrepen.
  Wat heb ik nou begrepen, is er een vent bij zonder tent?
  Ik had gisteren avond al een feestje ( ja, ook de vrouw moet er twee en een halve week maar wat van maken) en toen kwam ik er achter hoe verrekte koud het is â s’avonds in de buitenlucht. Ik kwam verkleunt thuis.
  Ik moest gelijk aan mijn echtgenoot denken in zijn tentje.
  Ik zou zeggen: tegen Ben, neem jij lekker Frank mee in de tent lekker lepeltje,lepeltje. Richting Italië wordt het lekker warm (32 graden) en dan schop je hem er gewoon weer uit.
  De komende dagen zitten jullie in Duitsland. Doe mijn meteen aan het voetballen denken, gek hé? Laat zien dat jullie Hollanders zijn, lekker in het Oranje!!
  Ik zou zeggen, geniet ze en tot de volgende mail.
  Een warme omhelzing van Magda van den Berg.

  • Lien op 13/06/2010 om 22:32

  Hallo Mannen,
  Jullie hebben dag 2 er weer opzitten. Hier gaat ook alles goed. Frank bedankt voor de bloemen en de bonbons 🙂 Veel plezier. Tot later.

  • Saskia op 14/06/2010 om 08:05

  Guthennmorgen herr Jans vom Jans bis Jans,Wie geht es mit der und die andere leute?
  Zo dat was weer genoeg duits voor vandaag. En nu lekker ontbijtje, tenten inpakken, de benen los gooien en weer op pad. Vanmiddag een ruime stop om de wedstrijd te zien??? Inderdaad ik verwacht wel dat jullie vandaag in het oranje zijn, leuk!!
  Viel gluck und plezier, tjuussss!

  • magda van den Berg op 14/06/2010 om 19:35

  Hallo Ben, Rob en Rob, Chris en Frank,
  Wat een super weer hebben jullie. En hoe is het sfeertje? Die Duitsers zijn natuurlijk super freundlich nu ze een voetbal wedstrijd gewonnen hebben. Zijn ze daar net zo gek als hier?
  Hier is echt alles Oranje. Hele bedrijven liggen stil. De Denen houden zoveel van de Nederlanders dat ze gewoon een doelpunt cadeau hebben gegeven. Vanmiddag heb ik ook gekeken op een locatie inclusief haring happen. Nou dat ging de’r in als een haring.
  Morgen ga ik stappen met de Don in Naaldwijk. Dus weer reuze gezellig.
  Jongens ik heb het zo druk en slapen dat ik doe, klokje rond. Het lijkt wel vakantie.
  Het zal toch niet zo gaan als verleden jaar dat iedereen mijn mails mee gaat zit te lezen, dat is wel prive hoor. Het is de bedoeling dat het hele thuisfront jullie naar Venetie schrijft.
  Dus thuisblijvers schrijft die mannen!! En zoniet dan schakel ik de pliesie in.
  Voor straks wens ik jullie eet smakelijk, een wel te rusten en tot de volgende mail.
  Auf Wiedersehen. Magda van den berg.

  • magda van den Berg op 14/06/2010 om 19:40

  Hallo Ben, Rob en Rob, Chris en Frank,
  Wat een super weer hebben jullie. En hoe is het sfeertje? Die Duitsers zijn natuurlijk super freundlich nu ze een voetbal wedstrijd gewonnen hebben. Zijn ze daar net zo gek als hier?
  Hier is echt alles Oranje. Hele bedrijven liggen stil. De Denen houden zoveel van de Nederlanders dat ze gewoon een doelpunt cadeau hebben gegeven. Vanmiddag heb ik ook gekeken op een locatie inclusief haring happen. Nou dat ging d’r in als eh.…haring.
  Morgen ga ik stappen met de Don in Naaldwijk. Dus weer reuze gezellig.
  Jongens ik heb het zo druk en slapen dat ik doe, klokje rond. Het lijkt wel vakantie.
  Het zal toch niet zo gaan als verleden jaar dat iedereen mijn mails mee gaat zit te lezen, dat is wel prive hoor. Het is de bedoeling dat het hele thuisfront jullie naar Venetie schrijft.
  Dus thuisblijvers schrijft die mannen!! En zoniet dan schakel ik de pliesie in.
  Voor straks wens ik jullie eet smakelijk, een wel te rusten en tot de volgende mail.
  Auf Wiedersehen. Magda van den berg.

  • Jacqueline op 14/06/2010 om 22:18

  Wat een slijmbal die Frank met zijn bloemen…
  Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat Chris de avond voor vertrek al bloemen aan mij had gegeven, tjaa….
  Wat een verhaal met die pont, zo zullen jullie nog wel meer rare dingen gaan meemaken.
  Leuk dat jullie ook nog voetbal hebben kunnen kijken (al was er niet veel aan, aan die wedstrijd maar dat kan aan mij liggen…)
  Wel gewonnen gelukkig ! Groetjes ook van de kids en geniet ervan ! X

  • magda van den Berg op 14/06/2010 om 22:18

  Achtung! He Jans ik heb toch gezegd dat ik het kostbaarste aan je heb toevertrouwd. Hoe kan het dan dat je,je manschappen uit het oog verlies op zo’n simpel veerbootje. Ik ben me rot geschrokken.Doen we niet meer he.

  • Jacqueline op 14/06/2010 om 23:05

  Sinds Chris (mijn) auto op de voorkant van een vrachtwagen heeft gezet, schrik ik nergens meer van…xxx

  • Jaap en jopie schwagermann op 15/06/2010 om 20:13

  Hoi Ben en fietsmakkers Nou jullie moeten het verder wel droog houden hoor dus geen pontjes meer.
  Fantastisch weer hé lekker droog en windje mee lees ik tot nog toe. Die gondels komen wel in venetie.
  dat kan je varen
  Nou jongens allemaal een fijne reis en veel plezier met elkaar en geniet ervan.
  Groetjes van Jaap en Jopie.

  • henk en maria (zwager en schoonzus ben) op 15/06/2010 om 21:40

  zo mannen dag 4 zit erop.
  uiteraard zijn wij zeer benieuwd naar de voortgang
  maar niet meer op een duikboot stappen
  je zou het van engelse belgen nog kunnen verwachten (harald of free enterprise)
  maar van onze limburgers!!!!! dat noemen ze klojoos.
  het weer is nog goed hopelijk blijft het voorlopig zo
  tip voor ben, goed soppen en vet smeren en vooral uitkijken voor een dooie ………jeweetwel
  rest jullie alle nog een voorspoedige rit toegewenst
  met de bergen in het vooruit zicht
  en tot email
  gr maria en henk

  • Saskia op 16/06/2010 om 09:15

  Bom dia mannen! Nog een beetje in brasiliaanse sferen, altijd een feest om die gasten te zien spelen! Maar terug op aarde, even over jullie mini-titanic avontuur, crisis hé, zijn die schoenen helemaal droog geworden? Volgende keer stukje omfietsen? Brug nemen? Of zeg ik nu heel foute dingen? Gister de Reitsma site doorgenomen, echt helemaal super, jullie gaan nog veel moois zien!
  In de pedalen nu en lekker een stukje toeren! Viel plezier samen, genietze, x

  • magda van den Berg op 16/06/2010 om 15:48

  Ja zo’n reisje langs de Rijn , Rijn , Rijn. Met een lekker potje Bier, bier, bier….
  Mannen jullie zitten midden in mijn jeugd sentimenten. Ik heb daar zoveel geweldige vakantie herinneringen liggen.
  Koblenz – Boppard – Bingen nou Ben, volgend jaar wil ik deze reis ook maken hoor PER AUTO. En dan van die heerlijke Rijnwijn drinken. Het is daar zo toeristisch als de P… maar dat hoort erbij.
  Lekker veel campings zeker? Ik vindt jullie site super leuk en ben blij met de foto’s. Zie ik tenminste dat het met mijne man goed gaat. Hoewel… er is een val partij geweest. Valt de schade nog een beetje mee?
  Ben, je weet het, mijn diploma’s zijn geldig in heel Europa, dus 1 telefoontje en ik kom eraan met m’n verband en pleisters.
  Hoe gaat het trouwens met onze Frank? Al zadelpijn? heb ik ook een middeltje voor hoor. Ik kom graag even smeren.
  Nou mannen veel plezier enne Rob en Rob, Ben is gek op jullie salade’s dus doe jullie best.

  Doei Magda.

  • Jaap vd Sluis op 16/06/2010 om 21:04

  Hallo levensgenieters,
  Als ik naar onze omgeving kijk, geloof ik dat jullie bijna ideaal fietsweer hebben. Goede temperaturen, regenvrij en een windje schuin in de rug, dat is wel eens anders geweest. Maar hopen dat het zo blijft.
  Ik las dat jullie best wel goed zijn opgeschoten. Gaat alles naar wens? Zijn de Robben weer de Herman Blijkerts die voor een warme hap zorgen of kan Ben inmiddels ook een maaltijd bereiden?
  Is de route ook mooi en redelijk veilig? Geniet er maar volop van! Ik ga morgen weer met frisse tegenzin aan het werk bij biscuiterie Thijs.

  Groeten van Jaap vd Sluis

  • Andre op 16/06/2010 om 22:38

  Hee sportievelingen. Alles goed daar? Ik mis de berichtgeving vanaf 14 juni 2010. Moeten wij jullie al als vermist op gaan geven? Ik moet wel zeggen dat de site elk jaar steeds professioneler aan het worden is. Nou, wij proosten nog op jullie en wachten op het verslag van de verdere avonturen.

  Greetz Andre en Yvon

  • magda van den Berg op 17/06/2010 om 14:45

  Hoe gaat het met de kanjers. Op wat bulten en schrammen na alles o k bij jullie?
  Jullie kris, krassen constant over de Rijn, gezellig al die Rijnschepen en treinen vol toeristen en maar wuiven jongens. Wat niet zo gezellig is, is dat die schepen en treinen ’s nachts een pokke herrie maken en je lig te schudden op je matje als er zo’n boemeltje voorbij tuft en daarbij, het liefste ’s nachts, zo’n irritante fluit laat horen.
  De route ken ik op mijn duimpje, die is heel mooi. Al die vakwerkhuizen. Daar was Jaap van de Sluis toch zo’n fan van? Toch leuk dat Japie jullie zaterdag jl. uit kwam zwaaien.
  Zagen jullie ook die natte ogen? Hij had zo graag mee willen gaan maar hij moet met z’n dochters fietsen. Watje. He, Ben als je nog een mooie koekoeksklok ziet, ben ik gek op. Misschien is er nog een plekkie tussen je snelbinders?
  Nou jongens op naar Heidelberg, het is daar super mooi en de bergen zijn daar hoog!!
  Frank en Chris moeten niet mouwen krakende wagens rijden het langst.
  Nou ik ga m’n koffers pakken want ook ik, ga een paar dagen de grens over.
  Dus even geen berichten van mijn kant.
  Het is hier trouwens zeer zonnig weer, maar wel een harde wind.
  Ik wens jullie rustige nachten toe en het zal echt wel weer droog worden hoor. (denk ik)
  Met een speciale groet aan mijn Ben, maar de anderen ook hoor Gute reise, viel kraft.

  Magda.

  • lien op 17/06/2010 om 20:01

  Hallo fietsers,

  Fijn om te lezen dat alles naar wens verloopt. Goed van jullie dat je pas een keer in een hoteltje hebt doorgebracht. Frank hoe gaat het met je toiletartikelen? Ga je het halen tot het eind of heb je te weinig ingepakt? Gelukkig hebben je fietsmaten vast wat reserve meegenomen. Groetjes, Lien

  • Steven en Monique (broer en schoonzus Frank) op 17/06/2010 om 20:31

  Hoi Frank en de andere Jongens,
  Wat leuk om jullie reis per dag na te kunnen lezen! Het gaat goed en nog steeds op schema toch? Leuke foto’s van julie. Ik vind het een hele prestatie,echt iets om trots op te zijn. Frank, morgen vertrekken wij naar Frankrijk en waarschijnlijk kunnen we dan jullie berichten niet meer volgen ( weet niet of we daar internetverbinding hebben)
  Jongens doe jullie best, we hopen dat er niet te veel blessures komen en dat het weer mee zit. We horen via Joop of Lien nog wel hoe het met jullie gaat. Succes met het kamperen, als ik jullie was zou ik nog maar een paar keer een hotel pakken, waar zijn trouwens die 2 meiden gebleven? 🙂 We zullen aan jullie denken en jullie gaan Venetië zeker halen!!!!! Oja Frank, m’n zus vraagt of je nog wel goed aan het poederen bent….. hi hi. En Steven vond het erg leuk dat je ondanks alle drukke bezigheden toch nog aan zijn verjaardag hebt gedacht. Thanx

  Heel veel groetjes
  Steven en Monique Poot van Bas

  • Jacqueline op 18/06/2010 om 10:31

  Geweldige verhalen weer !
  Schat, ik ben trots op je ! (ondanks dat je mijn advies om even langs een dokter te gaan met dat been, in de wind slaat…)
  Hopelijk kunnen jullie morgen nog ergens voetbal kijken.
  xxx

  • Saskia op 18/06/2010 om 13:55

  Hallo bikkels,
  Uren door de regen rijden, alles nat ingepakt, brrr geen grappen. Heb wel eens gehoord dat mensen naar een washok op de camping gingen, daar tent en al in de droger stopten, kan dat? Of dan helemaal niet meer waterdicht? Hé maar na regen komt zonneschijn, dat geldt hoop ik ook voor dit kikkerlandje, wat een zomer!
  Leuk die foto’s trouwens, maak plezier, stoppen jullie morgenmiddag??? Doeg, x

  • Arthur op 18/06/2010 om 20:58

  Hallo collega’s, heb de spannende verhalen gelezen leuk zo’n reisje! Bijna met man en fiets verzopen en gekken ja gekken overal in de tent in de fabriek op kantoor in de kroeg bij de bakker bij de slager en bij jullie in de buurt hahahahaha. Had die gek een zetje gegeven voor een mooi Digitale foto. Ik wens jullie droog weer en veel plezier Laterrrrrrrrrrrrrr gr Arthur.

  • Lien op 18/06/2010 om 22:50

  Geweldige verhalen, heel spannend soms ook! Maarrrr….sommige foto’s zeggen ook meer dan woorden. Bij het goed bekijken van de laatst geplaatste foto kregen wij toch sterk de indruk dat het hoog tijd wordt dat Frank zijn eigen tent gaat aanschaffen. Hij staat er met dichtgeknepen billen op, niet echt blij kijkend (een beetje benauwd zou je zeggen) naast Chris met zijn spannend licht openvallend, stylisch verantwoord shirt en hoog opgesneden broekje……..we zeggen verder maar niets meer. Tjuuuuuuuuuusssssssssssss

  • Lien op 18/06/2010 om 23:08

  Nu we de beelden toch goed aan het observeren zijn……(agressief observeren, dat kun je als je BOA bent…) Foto bij dag 5 laat heel goed zien dat het met veel moeite aangeschafte verjaardagskado -Pannenset- van ons voor Chris heeeeeel goed door hem (not) gebruikt wordt.:-o!!!!

  • edwin op 19/06/2010 om 08:58

  computerproblemen: ga door jongens

  • Jacqueline op 19/06/2010 om 18:54

  Wat mij dan weer opviel aan die foto’s is de foto bij dag 4.
  De 2 Robben zijn een lekker potje aan het koken en Chris zit te krant (of whatever) te lezen !
  Heel herkenbaar…
  (hij zal wel als verweer hebben dat hij alvast de route aan het uitstippelen was, jaja…)
  Foto waar Carolien het over had is inderdaad ook niet helemaal zuivere koffie haha…

  • henk en maria (zwager en schoonzus ben) op 20/06/2010 om 10:40

  zo mannen de eerste week zit erop
  het doet ons deugt dat ook jullie ons zo regelmatig met leuke
  berichten op de hoogte houden dat doet het thuisfront
  goed het is net of we een stukje mee fietsen
  fijn dat alles goed gaat op de foto’s zien we dat de taken goed
  verdeelt zijn!!!!!!!!!!!
  echter onze ben zien we niet veel die is zeker de was doen als er een foto wordt gemaakt ha ha ha of kijkt hij aan de andere kant door het fototoestel weer een grapje.
  twee kippen komen elkaar tegen, zegt de een tegen de ander hoe is het met je kinderen?
  nou die ene is advokaat en die andere een uitsmijter!!!!!!!!
  groet uit een kil en winderig schiedam

  • Maxime Nichtje van Frank! op 20/06/2010 om 21:28

  Hoi hoi Oome Frankie en Vrienden…

  Hoe is het onderweg op de fiets???
  Wat een leuke Blog! Leuk dat je ook foto’s kan bekijken!
  Wat een super mooie plaats Bingen!
  Daar ga ik een keer heen op vakantie…
  Over vakantie gesproken ik ga donderdag weg!!!
  Nou Frankie doe je best! Nog veel plezier en doe voorzichtig!

  xxx

  Van je nichtje Max

  • Jaap en jopie Schwagermann op 20/06/2010 om 22:33

  Hoi Ben en fietsvrienden
  Zoals ik lees gaat het jullie goed met praktische iedere dag mooi weer.
  dus niet klagen met een dagje regen je moet maar denken hier is het ook niet veel soeps hoor maar we houden moed het wordt beter weer voor als jullie terugkomen

  Nog veel fietsplezier en Groetjes van Jaap en Jopie

  • magda van den Berg op 21/06/2010 om 15:05

  Hoi mannen, ik ben weer thuis dus kan weer mailen.
  Wat zijn jullie opgeschoten zeg. Ondanks dat vreselijke weer nu al in Bregenz.
  Vandaag 21 juni, de langste dag. Nou lekkere zomer tot noch toe.
  Ik heb nog geen weersverwachtingen gezien dus weet niet wat deze week gaat brengen.
  Ik ben in ieder geval blij dat ik mijn man al gesproken heb die trouwens toch flinke bloed
  uitstortingen heb van die valpartij. De tassen hebben blijkbaar toch niet voldoende de klap opgevangen. En dan hebben we Chris nog, heeft hij ook nog been blessure’s?
  Hoe was jullie Vaderdag trouwens? Niks over gehoord!
  Ik heb wel vreselijk gelachen om alle reacties. Heerlijk leesvoer.
  Vanaf Bregenz is nu natuurlijk appeltje, eitje. Dat hebben jullie ook gefietst toen jullie naar Rome gingen. Een tip voor Frank: de eerste 1000 kilometer doet pijn, daarna ga het vanzelf.
  Dus nu wordt alles makkeljker. (alle gevoel is namelijk dan dood).
  Allemaal een warme groet van Magda. Dat was het weer voor even, ik ga verjaardag vieren bij m’n broer. Prost!

  p.s. komen de Bratwursten en Wiener Schnitzels jullie oren nog niet uit?

  • Kenneth deighton op 21/06/2010 om 15:46

  Goedemiddag heren,

  Ik ben even jullie avontuur aan het lezen voor als aanvulling voor de PANTinfo. Erg indrukwekkend allemaal. Ik moet nog even zien hoe ik het erin ga zetten zonder de hele uitgave ermee te vullen :-).
  In ieder geval wens ik jullie allen nog heel veel suc6 met jullie vervolg en dat jullie maar weer heel huids thuis mogen komen. Groetjes vanuit een warmer wordend Schiedam.

  • Saskia op 22/06/2010 om 08:39

  Goedemorgen stoere mannen,
  Hoe is het met jullie, lekker aan de klim, denk dat jullie slapen als rozen s’nachts!
  Even een vraagje, hebben jullie gister nog een foto genomen van Die Stadttor in Wasserburg??? Met schattig klein bruggetje en een mooie onderdoor? Vergeten??? Terug!! 🙂
  Al weer ruim een week onderweg, super hé, jullie zijn kanjers,blijf genieten, doe voorzichtig en maak plezier, grusss gott,x, Saskia
  (Oh ja, het wordt hier echt zomer, kan het bijna niet geloven, blij, blij!)

  • magda van den Berg op 22/06/2010 om 17:48

  hoi mannen,
  Het zit jullie ook niet mee zeg. Wat een kou en een regen. Ik heb een gouden tip voor jullie. Tussen Langen en St. Anton lekker en stukkie overslaan. Daar bieden ze de trein aan met fietsvervoer. Dus ik zou zeggen inpakken en wegwezen. Trouwens kunnen julie meteen een hoop ballast lozen. Wat dacht je van al die zonnebrand , korte en zwembroeken hup uit het raam ermee. Ik zou maar een lekkere muts kopen met van die flapjes. En veel brandewijn drinken om op temperatuur te komen. Ach gut ik denk echt veel aan jullie. Een groet van Magda.
  p.s.Vanmiddag heerlijk in de zon gelegen, ben gewoon een beetje verbrand.(sorry)

  • Monica Degens op 22/06/2010 om 19:10

  Hoi kanjers,

  Ik ken jullie wel niet allemaal alleen chris en frank maar ik moet zeggen…. ik vind het tot nu toe een hele prestatie wat jullie neerzetten. Chris gaat het nog een beetje met je zere been? Je bent waarschijnlijk al naar een dokter geweest of niet?Laat me raden….. Chris, dit is nu wel het ultieme moment om je te laten “verzorgen” door de mannen; lekker hotelletje uitzoeken, je bedje omhoog is nl. goed voor je beentje en wellicht een “zachte massage”. Nou mannen, ik zou zeggen zorg goed voor elkaar en geniet er nog van zo zonder de vrouwen! Heel veel plezier en sterkte toegewenst.
  Groetjes Monica

  • Paul van der Meer op 22/06/2010 om 21:32

  Heren lekker bezig zo te lezen. Chris ben blij dat je die rete dure bril regelmatig op je neus zet! Happy biking!

  • edwin op 23/06/2010 om 08:53

  ga door jongens

  • Tiek op 24/06/2010 om 00:30

  Ha Mannen of jongens hoe oud voelen jullie inmiddels
  Zoals gemeld door ed (computerproblemen) misschien knalt jullie weblog eruit
  of onze oomputer ontploft. we merken het wel. De magische 1000 km gepasseerd. Ik zou zeggen neem er een cointreautje op. welverdiend.
  Lees ik nu goed tussen de regels door dat Frank heel de dag roept jongens
  niet zeiken, dit is toch geweldigg, dit is toch super, zo her(ken) ik hem wel Helemaal in zijn element.Doet ie ook al: kijk eens wat kan Grapje Frank

  • wsqin op 24/06/2010 om 00:31

  Tiek toch iets fout gegaan. de computer blokkeerde. niet je hele bericht is geplaatst???

  • tiek op 24/06/2010 om 09:35

  Wie is wsqin? Ben jij dat Ed? Vervolg bericht vanaf: Doet Frank ook al “kijk eens wat ik kan”; grapje Frank!!!

  Hoe staat het met de blessures? Chris is door zijn pijn in het scheenbeen heengefietst zoals een bikkel betaamt(alhoewel hij niet bij de politie zit)? En wat ik niet kon plaatsen is het bericht van een valpartij en bloeduitstortingen. Was Ben nu gevallen of Magda??

  En tsjaa dan al die moeite om de wedstrijden van het nederlands elftal te zien. Dat doen ze alleen voor jou hoor Rob J.!! Ze hebben je blijkbaar hoog zitten als onbetwiste leider van de groep. Ik begreep nl. dat Rob E. en Ben geen belangstelling hebben voor voetbal en Chris en Frank hebben er geen verstand van (zegt Ed) dus zitten er 5 man voor de buis terwijl Rob alleen genoeg zou zijn.

  Nou mannen, veel succes en kracht nog!! Gewoon doortrappen, eigenlijk heel simpel!!

  Tiek

  • magda van den Berg op 24/06/2010 om 17:49

  Benvenuto in Italie.
  Jongens geweldig, jullie hebben het weer voor elkaar. Nou wat heb ik jullie gezegd, in Italië is het prachtig weer, dus Frank dat met z’n tweeën in een tent is afgelopen, zoek maar lekker een eigen slaapplaats. Wat zijn jullie ook een bikkels hé om die hele berg te nemen 1793 m. hoog.
  Ik had dat stukkie met de trein genomen hoor. Horen ze hier toch niet. Hoe zijn de fietspaden? Ik lees zoveel over de Romeinen dit, en over de Romeinen dat. Het lijkt de route van verleden jaar wel. Ben, zorgen die twee koks nog een beetje voor de lekkere trek? Enne vergeet het niet een: negozio di ricordini niet voorbij rijden en nooit zeggen: e troppo caro.
  Arrivivederci! Magda.

  • Saskia op 25/06/2010 om 08:11

  Goedemorgen mannen, wat super gaaf dat jullie in Italië zijn en wow wat was dat afzien de laatste dagen! Maarrr gaaf hè wanneer je al die mooie uitzichten ziet, en ja heel mooi op z’n Reitsma’s gesproken:)
  Wordt mn laatste berichtje, ga een weekje naar la France, begrijp niet hoe jullie dat gedaan hebben met inpakken. Ga met de auto en heb nog net geen aanhangwagentje nodig;)
  Mannen jullie zijn kanjers, trots op jullie, geniet van het laatste stuk naar Venetië, doe een kaarsje in de kathedraal, boelveel plezier nog, ciao, x, Saskia

  • Jacqueline op 25/06/2010 om 10:00

  Die man van mij heeft z’n roeping gemist, hij had schrijver moeten worden !
  Ik lig in een deuk van die verhalen.
  Schoonfamilie is ondertussen ook lekker bezig, niemand snapt er wat van haha !
  Terwijl jullie lekker aan het fietsen zijn ga ik me vandaag eens lekker laten verwennen met een dagje sauna.
  Heerlijk !
  Ik zal aan jullie denken…nog maar 300 km te gaan en dan met z’n vijven zo’n gondel in!
  Daar wil ik wel een foto van zien ! Ciaou for now…

  • magda van den Berg op 25/06/2010 om 17:39

  Rob, Rob, Frank ,Chris en bovenste beste Ben. Laatste weekend, geniet er nog even van. Ik zal blij zijn als Ben weer thuis is. Ik ben kapot al die klussen alleen doen, het huis, de tuin, de auto, de kasten weer bevoorraden. Alle verjaardagen bijgehouden En nog veeeel meer. Alle andere vrouwen waren achtergelaten met bloemen, stiekum dacht ik…zou ik ook…? Nou nog geen anzichtkaart!! Van den Berg, dat kost je een etentje hoor. Maar alle gekheid op een stokje ik zal blij zijn als jullie allemaal weer gezond en heel, thuis zijn en wat zullen jullie bruin zijn. Frank volgend jaar weer? Met een hartelijke groet van Magda.

 1. Succes met jullie trip naar Venetie = mijn favoriete vakantiespot

  • lien op 26/06/2010 om 11:48

  Mannen de eindbestemming komt in zicht, nog even doortrappen en dan is deze droomreis helaas voorbij. Geniet er nog maar van! De foto’s bij de teksten zijn zeer goed uitgezocht. Mijn complimenten. Zo aan het einde van deze tour is de vraag wel komt er volgend jaar een nieuwe bestemming???

  • Yvonne de Raad op 26/06/2010 om 21:33

  Hee Chris en fietsvrienden,

  Knap hoor al dat afzien, ben stiekum wel jaloers op jullie hoor. Heerlijk weg van de eeuwige sleur, dat moet het trappen toch wel wat lichter maken zo af en toe. Alhoewel met al die bagage is de sleurfiets de navolger van de bekende sleurhut. Maar dan toch liever de sleurfiets, toch!Wij hebben hier inmiddels zomerse temperaturen en zijn massaal aan de BBQ. Hopelijk blijft het nog minimaal een weekje zo, want dan gaan we naar Faithless, dat wordt springen Chris. Blijf vooral genieten en mooie foto’s maken. Groetjes Yvonne en Andre ook natuurlijk.

  • meriam pak op 27/06/2010 om 02:28

  Ha mannen, zo te lezen hebben jullie het prima naar jullie zin. En nu het weer ook mee werkt moeten al die prachtige natuurmomenten jullie toch in hogere sferen brengen. Ik heb respect voor jullie doorzettingsvermogen mn in die prachtige bergen waar ik toch lever met mijn skies naar beneden glij.Hoop dat jullie zonder al te veel blessures Venetie halen en Rob E wel Venetie bekijken he!!!!Nog heel veel fietsplezier, Groetjes Meriam – zus van Rob E-

  • magda van den Berg op 27/06/2010 om 09:14

  Goedemorgen mannen, Ik ben trots op jullie en met name op de oudste van de club. 57 jaar!! En hij fiets toch maar even jullie tempo mee. Wordt het vandaag Venetie? want het zou zonde zijn als jullie dat in vogelvlucht zouden moeten bekijken. Er zal trouwens toch nog wel een plekkie zijn daar op een camping, jullie hebben tot noch toe wel geluk gehad maar het wordt nu toch wel heel touristisch. Ik zou zeggen water genoeg om je heen om die verschroeide billen te koelen.
  Geniet van die laatste dagen. En denk maar zo, thuis wacht weer een aangename stoel, bed – bad en de hele reutemeteut op jullie. Wij kijken naar jullie thuiskomst uit!! een groet van Magda

  • henk en maria (zwager en schoonzus ben) op 27/06/2010 om 21:23

  zo, daar zijn we weer vanuit een zeer warm schiedam
  uit de berichten lezen wij dat la venetia in zicht is
  alvast een groot compliment, natuurlijk niet in de laatste plaats voor onze
  oude man?????????
  ben morgen ga ik onder tropische hitte je oprit in orde maken zodat jij bij
  thuiskomst omhoog kan rollen.
  rest ons jullie een veilige slotreis toe te wensen
  alvast een goede vlucht happy landing en een warm onthaal thuis
  groet henk en maria

  • magda van den Berg op 28/06/2010 om 00:19

  GEFELICITEERD!! Venetie is gehaald. Toppie mannen.En nu lekker shoppen want ik wil wel zien dat jullie er geweest zijn.
  Maak veel foto’s en koop anders een mooie kaart of (nederlandstalig) boek van de Kathedraal.En verder…kijk ik alleen maar uit naar de thuiskomst van mijne man. een warme groet vanuit een tropisch Vlaardingen.

  • joop ossewaarde ( vader van Frank ) op 28/06/2010 om 15:33

  hoi mannen
  van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie, en alvast een goede thuisreis gewenst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.